افتتاح اولین و بزرگ ترین کارگاه تقلیل آلودگی هوا در پایتخت

محسن پورسیدآقایی در مراسم امضای مبادله نامه ایران و ژاپن و موافقت نامه پروژه تامین تجهیزات اندازه گیری و تجزیه و تحلیل آلاینده های هوای تهران گفت: سازمان همکاری های ژاپن در دهه های گذشته در چندین پروژه مربوط به حل معضل محیط زیست در ایران فعالیت داشته است. پیشینه فعالیت های جایکا در تهران به پروژه های مرتبط با آلودگی هوا به سال 1996 بازمی گردد.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با اشاره به تدوین اولین برنامه مقابله با آلودگی هوا در تهران افزود: براساس این برنامه اولین طرح کلان کاهش آلودگی هوای تهران تدوین شد که نتیجه این کار تاثیرگذاری برای حذف سرب از بنزین و افزایش سطح استاندارد مربوط به آلاینده ها در ناوگان سبک حمل و نقل شهری بود. 

وی با بیان اینکه براساس این طرح ناوگان به حداقل سطح یورو 2 رسید، ادامه داد: در ادامه این طرح اگزوزها به کاتالیز مجهز شد که در نتیجه سطح سرب و مونوکسیدکربن در هوای تهران به سطح سالم رسید. 

پورسیدآقایی در خصوص اینکه باتوجه به تجارب موفق گذشته شهرداری تهران دو پروژه مهم میان جایکا و شرکت کنترل کیفیت هوای تهران برای تحقیق درباره جزئیات آلودگی هوای تهران آغاز شده است، تصریح کرد: اولین پروژه در قالب پروژه همکاری های فنی 4 ساله است که در سپتامبر سال 2017 آغاز شد که پروژه دوم نیز پروژه کمک های تحقیقاتی است که براساس آن شهرداری تهران می تواند، ظرفیت های خود را در زمینه تقلیل، آزمایش، بررسی و همچنین شناسایی منابع آلایندگی هوا افزایش دهد.

معاون شهردار تهران با تاکید بر اینکه در پایان این پروژه اولین و بزرگ ترین آزمایشگاه موتور دیزل و تقلیل آلودگی هوا ایجاد خواهد شد، تصریح کرد: یکی از مهمترین وجوه همکاری جایکا این است که این دو پروژه به صورت موازی اجرا خواهد شد که مستلزم سطح بالای همکاری و تعامل میان طرف ایران و ژاپن است. ما از شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با اختیارات کامل خود حمایت می کنیم تا هر گونه اقدام لازم را انجام دهند تا این پروژه موفق شود.

وی با بیان اینکه این پروژه ها نیازمند سطح بالای همکاری میان ایران و ژاپن است، گفت: در پایان این پروژه اولین و بزرگ ترین کارگاه تقلیل آلودگی هوا در تهران افتتاح می شود. از کمک و همکاری سفارت ژاپن در ایران، دفتر جایکا در تهران و ژاپن و همچنین همه دست اندرکاران که طی دو سال گذشته برای اجرای این رویداد تلاش کرده اند، تشکر می کنم.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در پایان خاطر نشان کرد: برای استمرار این کار بهترین ها را آرزو دارم و امیدوارم این پروژه شروع اقداماتی برای حل کامل آلودگی هوا باشد.

سفیر ژاپن: حمایت 11.3 میلیون دلاری برای تامین تجهیزات اندازه گیری 

در ادامه این نشست هیرویاسو کوبایاشی، سفیر ژاپن در ایران عنوان کرد: مایل هستم، خرسندی خود را از شرکت در مراسم امضای موافقت نامه کمک بلاعوض به پروژه تامین تجهیزات اندازه گیری و تقلیل آلودگی هوای تهران اعلام کنم. 

وی با بیان اینکه افتخار بزرگی است که این مبادله نامه را از سوی دولت ژاپن امضا می کنم، گفت: از زمان شروع دولت آقای روحانی در سال 2013 این دولت سیاست گذاری های زیست محیطی را در اولویت برنامه های خود قرار داده است. به همین ترتیب دولت ژاپن با درک اهمیت محیط زیست در ایران پروژه های گوناگونی را در زمینه مدیریت منابع آب، مقابله با گرم شدن کره زمین و مدیریت تالاب به اجرا درآورده است.

کوبایاشی خاطرنشان کرد: یکی از پروژه هایی که توسط دولت ژاپن حمایت مالی شده است، برنامه احیای دریاچه ارومیه بوده که نمونه بارزی از همکاری میان دو کشور ایران و ژاپن است. 

سفیر ژاپن در ادامه اذعان کرد: با عنایت به موارد فوق دولت ژاپن متعاقب درخواست دولت جمهوری اسلامی ایران تصمیم گرفت مبلغ 12.242 میلیارد ین ژاپن معادل 11.3 میلیون دلار آمریکا را در ماه مارس سال 2017 به شهرداری تهران برای پروژه تامین تجهیزات اندازه گیری  اهدا کند. این پروژه پنجمین پروژه کمک بلاعوض دولت ژاپن از زمان انعقاد برجام در ماه ژانویه 2016 تاکنون بوده است. 

وی گفت: این پروژه تجهیزات لازم را برای اندازه گیری دقیق گاز اگزوز و تجزیه و تقلیل شیمیایی ذرات دیزلی فراهم می کند.

کوبایاشی در پایان تصریح کرد: صمیمانه امیدوارم که همزمان با اجرای پروژه همکاری "جایکا" تحت عنوان ظرفیت سازی برای کنترل آلودگی هوای تهران که در سال 2013 آغاز شده است، این همکاری به تحکیم اقداماتی برای کنترل آلودگی هوای تهران و همچنین حفاظت از محیط زیست در ایران کمک کند.