لزوم استفاده از تجارب کلان شهرهای برف خیز دنیا به منظور کاهش آسیب های عملیات برف روبی در تهران

گروه اجتماعی- ابراهیم امینی نائب رییس شورای اسلامی شهر تهران در گفت و گو با خبرنگار شهری افکار نیوز با بیان این که سالانه بودجه‌ای برای برف روبی در تهران در نظر گرفته می شود، اظهار کرد: این عدد در سال جاری برابر با ۳۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان است و در صورتی که تهران در یک سال با بارش برف مواجه نباشد طبیعتاً این بودجه استفاده نشده باید، برای خرید تجهیزات هزینه ‌شود یا به بودجه سال آتی منتقل گردد.

وی با تاکید بر این که بارش برف و باران در هر جای دنیا مشکلات خاص خود را دارد و موجب راه بندان، تعطیلی مدارس و سایر مراکز آموزشی و ادارات می شود و این امر اختصاص به کشور ما ندارد، گفت: اما ذکر یک نکته ضروری است که موضوعات فرهنگی در روزهای برفی وجود دارد که متاسفانه بر روی آنها کار چندانی انجام نشده و از نظر دور نگه داشته شده است.

وی افزود: به طور مثال فرهنگ سازی برای استفاده از زنجیر چرخ یا برخی موضوعات ورفتارهای ترافیکی در روزهای برفی در آموزش های ما جایی نداشته است.

نائب رییس شورای اسلامی شهر تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به استفاده از عملیات نمک پاشی در روزهای برفی برای رفع لغزندگی سطح معابر عنوان کرد: لازم است به روش های موفق مورد استفاده سایر کشورها عمل کرده و در صورتی که جایگزینی برای نمک وجود دارد یا راه های بهتری برای رفع لغزندگی معابر موجود است، برای تهران مورد استفاده قرار گیرد. قطعاً باید از بخشی از بودجه در نظر گرفته شده در معاونت خدمات شهری برای فرهنگ‌سازی و نیز بخشی از بودجه حوزه تحقیقات جهت مطالعه برای کاهش آسیب ها در روزهای برفی استفاده شود.

وی گفت: لذا باید بر اساس قانون بخشی از بودجه هر معاونت به حوزه فرهنگ سازی و آموزش و تحقیقات اختصاص داده شود. بدون شک معاونت خدمات شهری نیز از این حوزه مستثنا نیست. 

امینی با بیان این که در حوزه تحقیقات، مرکز مطالعاتی  در شهرداری تهران وجود دارد که مستقیماً زیر نظر شهردار فعالیت می کند و همچنین تمامی معاونت ها، سازمان ها و شرکت های تابعه شهرداری با بودجه ای بالغ بر ۲۶۵ میلیارد تومان فعالیت می کنند، گفت: طبیعتاً با چنین بودجه ای باید تحقیقات و مطالعات لازم در این حوزه نیز انجام شود تا بتوان در روزهای برفی خدمات در خور شأن شهروندان تهرانی ارائه شود و بتوانیم گره های ترافیکی را کاهش داده و از محیط زیست نیز حفاظت بهتری داشته باشیم.