نکات مهمی که در هنگام سرماخوردگی باید رعایت شود

یک متخصص طب ایرانی درباره سرماخوردگی اظهار کرد: ماساژ پیشانی, شقیقه و پشت گوش با روغن‌هایی نظیر بابونه، سیاهدانه یا زیتون می‌تواند در بهبود علائم سرماخوردگی مؤثر باشد.

وی افزود: در صورت بروز سردرد، ماساژ کف پاها با آب ولرم می‌تواند در کاهش علائم آن کمک‌کننده باشد, استحمام در ابتدای سرماخوردگی به‌خصوص اگر با تب همراه باشد مضر است و باعث طولانی شدن بیماری می‌شود همچنین روغن‌مالی سر یا استفاده از ژل موی سر در مدت سرماخوردگی ممنوع است, در زمان ابتلا به سرماخوردگی از طاقباز خوابیدن بپرهیزید زیرا امکان بروز بیماری‌های ریوی به‌دنبال آن را افزایش می‌یابد, بهتر است به پهلو خوابیده به‌نحوی بخوابید که سوراخ‌های بینی رو به زمین باشند.

این متخصص طب ایرانی عنوان کرد: خوردن آب سرد به‌خصوص آب حاوی یخ و هر ماده سردکننده حفره دهان نظیر بستنی و یخ در دوران سرماخوردگی ممنوع است و مصرف آنها موجب تشدید بیماری می‌شود همچنین مصرف زیاد گوشت، شیر، غذاهای غلیظ مثل حلیم، هندوانه، خربزه، ادویه تند، زعفران، سیر و پیاز خام در بیماران تب‌دار ممنوع است.

عسکرفراشاه تصریح کرد: اگر علائم سرماخوردگی بیش از 4 تا 5 روز به‌طول بینجامد یا علایمی از عفونت‌های باکتریال مثل تب وجود داشته باشد، باید با مراجعه به پزشک متخصص و تشخیص دقیق بیماری، داروهای مورد نیاز، تجویز و مصرف شوند و از خود‌درمانی و مصرف خودسرانه داروهای شیمیایی خودداری شود.

وی خاطرنشان کرد: مصرف ماست پرچرب، خامه، نان باگت، غذاهای خمیری و غلیظ نظیر لازانیا، پاستا، ماکارونی، آش رشته‌، سرخ‌کردنی و پنیر پیتزا ترشحات ناشی از سینوس‌ها را غلیظ‌تر می‌کند و طی دوره بیماری را طولانی‌تر می‌کند و بهتر است از آنها پرهیز شود.

این متخصص طب ایرانی یادآور شد: آبریزش بینی در روزهای ابتدایی زکام (2 روز اول) "مفید" است و دفع‌کننده مواد زائدی است که با تجمع خود می‌توانند بیماری‌های جدی‌تری را در بدن ایجاد کند و تا جایی که مقدور است نباید جلوی آن را گرفت.

عسکرفراشاه ابراز کرد: از تدابیر ساده و کم‌عارضه برای کاهش ابتلا به نزله و زکام، خاکشیر و آب‌جوش است, خاکشیر زکام را کاهش داده و از ترشحات بینی می‌کاهد, سردردهای هنگام زکام و نزله با مصرف خاکشیر بهبود می‌یابد.