دکترشاهین صالحی درباره کفش مناسب با بیان اینکه برای هر فعالیتی یک کفش مناسب است، گفت: به عنوان مثال برای هر رشته ورزشی یک کفش مناسب وجود دارد، کفش مناسب بسکتبال باید دارای حمایتهایی باشد که مچپا را کامل بگیرد، یا برای افرادی که روی چمن فعالیت ورزشی میکنند کفش مناسب باید دارای پایداری بالایی باشد وته کفش نیز دارای برجستگی باشد تا از لیزخوردن فرد جلوگیری کند.
وی با بیان اینکه در جامعه نیز گاهی فرد طولانی سرپا است یا میخواهد در مجالس شرکت کند یا یک فرد باردار بوده و پاهای وی تورم دارد، ادامه داد: کفش فردی که مبتلا به التهابات تاندون آشیل است یا خارپاشنه دارد با سایرین متفاوت است، همچنین فرد دارای کف پای صاف کفشی متفاوت از فردی که قوس پای نرمالی دارد، نیاز دارد.
این متخصص پزشکی ورزشی اظهار کرد: اولین نکته در انتخاب کفش مناسب انتخاب کفش با توجه به نیاز و شرایط است،دومین مورد پیدا کردن کفش مناسب با آن نیاز است، همچنین اگردر ناحیه پا دچار آسیب هستیم یا اختلال آناتومیکی داریم باید پزشک کفش مناسب ما را تعیین کند مثلا فردی که التهاب تاندون آشیل دارد باید کفشی انتخاب کند که ۲ تا ۳ سانتیمتر پاشته داشته باشد تا میزان فشار بر تاندون آشیل کاهش یابد.
پاشنه کفش بیش از ۴ سانتیمتر نباشد
وی با تاکید بر اینکه افراد دارای پای نرمان باید جنس کفش را به صورتی تهیه کنند که اجازه تهویه مناسب هوای داخل کفش را بدهد، عنوان کرد: دراین خصوص بهترین جنس مربوط به کفشهایی است که از چرم طبیعی درست شدهاند، کفشهای که پلاستیک یا چرم مصنوعی دارند اجازه عبورهوا داخل کفش را نمیدهد که این موضوع باعث آسیب پوستی میشود.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: گاهی جنس کفش به نحوی است که باعث تعریق و افزایش دما داخل کفش شده و بعد از مدتی کفش بو میگیرد بنابراین باید درون کفش حفرههایی تعبیه شده باشد که اجازه عبور جریان هوا را بدهد.
وی با تاکید براینکه باید کفشی انتخاب کنیم که بیشتر فشاری را که از زمین به پا وارد میشود جذب کرده و اجازه ندهد فشارزیادی به پاشنه و پنجه فرد وارد شود، افزود: دراین شرایط باید داخل کفش کفی نرم یا بالشتکهای جذبکننده وجود داشته باشد. کفشی که انتخاب میکنیم نباید خیلی تخت یا پاشنه بلند باشد همچنین برخی کفشها اصلا پاشنه نداشته و کفی کفش ضخامت ندارد، گاهی نیز پاشنهها از استاندارد لازم برخوردار نیست و بسیار بلند است که باعث فشار روی کمر، ستون فقرات و لگن میشود.
صالحی با بیان اینکه بهتر است عصرها برای انتخاب کفش اقدام شود، بیان کرد: در طول روز پا متورم میشود لذا گاهی کفشی که در صبح تنگ نیست و به پا وارد نمیکند در طول عصر تنگ میشود همچنین بهتر است کفش انتخابی فشار خاصی روی پای ما وارد نکند وهنگام خرید کفش جوراب بپوشیم که نه خیلی نازک باشد و نه چندان ضخیم.
وی با اشاره به اینکه خرید کفشهای سنگین فشار روی عضلات ساق پا و خود پا شده و باعث خستگی زودرس فرد می شوند، اضافه کرد: زمانی که برای انتخاب کفش اقدام میکنیم باید ناخنهای پا را کوتاه کنیم زیرا اگر با ناخنهایی بلند کفش بخریم بعد از گرفتن ناخن کفش گشاد میشود.
این متخصص پزشکی ورزشی با بیان اینکه استاندارد پاشنه ۲.۵ تا ۴ سانتیمتر است، تصریح کرد: هر قدر پاشنه کفش از ۴ سانتیمتر بالاتر رود باعث تغییر شکل ستون فقرات و لگن میشود که این موضوع آسیبرسان است.
وی افزود: زمانی انتخاب کفش باید حتما کفش را خم و راست کنیم زیرا باید انعطافپذیری کفش را در نظر داشته باشیم، کفشهای خشک میتوانند باعث ناراختی ساق و کف پا و سایر نواحی پا شود.
صالحی در پایان خاطرنشان کرد: انتخاب کفش یک امر کاملا تخصصی است و باید به راحتی، جنس کفش، وزن کفش اهمیت بیشتری داده شود بنابراین نباید زیبایی کفش زیبایی در اولویت خرید آن قرار داده شود.