جعفر اصلانی در خصوص تاثیر آلودگی هوا بر عملکرد سیستم تنفسی اظهار داشت: انسانها روزانه هوای زیادی را برای حیات سلولهای بدن خود دریافت میکنند که حجم این هوا به ده متر مکعب میرسد.
وی گفت: تنفس هوا از طریق بینی باعث تهویه هوای وارد شده میشود اما باید توجه داشت ذراتی که اندازه آنها از 7 الی 8 میکرون کوچکتر باشند میتوانند از طریق بینی وارد دستگاه تنفسی شوند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله گفت: آلودگی هوا در درجات متفاوتی وارد سیستم تنفسی افراد میشود که هرچه میزان غلظت آلایندهةای هوا بیشتر باشد تنفس سختتر خواهد شد.
این فوق تخصص ریه ادامه داد: افرادی که از بیماری آسم، برونشیت و بیماریهای قلبی و عروقی رنج میبرند باید بیشتر مرقب باشند زیرا وارد شدن این ذرات به ریه آنها میتواند ترکیبات اسیدی را ایجاد کند.
اصلانی در ادامه توضیح داد: سوزش چشم، خارش گلو و بینی از جمله عوارض ابتدایی اثر آلودگی بر سیستم تنفسی اسنان بهشمار میرود، تحقیقات انجام شده نشان میدهد آلودگی هوا در کوتاه مدت باعث بروز بیماری نخواد شد و اثرات این آلودگی در بلندمدت خود را نشان میدهد.
وی در خصوص مواد غذایی که باعث پیشگیری از بیماریهای ناشی از آلودگی هوا میشود گفت: استفاده از آنتی اکسیدانها، میوه، سبزی تازه و لبنیات میتواند از بروز عوارض ناشی از آلودگی هوا بکاهد.
این متخصص داخلی افزود: اگر چه استفاده از ماسکها در هوای آلوده توصیه میشود اما این وسایل نمیتوانند به طور کامل مانع ورود هوای آلوده به ریهها شوند.
وی توصیه کرد: از ورزش کردن در هوای آلوده باید به شدت اجتناب کرد به دلیل اینکه در حین ورزش افراد مجبورند از دهان تنفس انجام دهند و این موضوع باعث ورود بیش از حد آلودگی به سیستم تنفسی خواهد شد.
اصلانی در پایان گفت: افرادی که از بیماریهای تنفسی و قلبی و عروقی رنج میبرند اگر در مواجهه با هوای آلوده بیماریشان تشدید شد باید سریع به پزشک متخصص مراجعه کنند.