شگفتیهای آفرینش و اسرار هستی بیکران هستند، به نقطهای دنیا و کائنات که نگاه کنید از بدن انسانها تا آسمانف شگفتیهای آفرینش را میبینید.
موارد زیر نمونههایی کوچک از شگفتیهای آفرینش هستند.
رنگین کمان
رنگین کمان یک پدیده هواشناسی است که در اثر انعکاس، انکسار و پراکندگی نور در قطرههای آب ایجاد و سبب ایجاد طیف نوری در آسمان میشود.
این طیف نوری به شکل دایره است، اما افراد در سطح زمین آن را به شکل نیم دایره مشاهده میکنند.
رنگین کمان در مکانهایی که تابش مستقیم نورخورشید وجود دارد به وجود میآید.
رنگهای رنگین کمان از قسمت بیرونی قرمز، نارنجی، زرد، سبز، آبی، نارنجی و بنفش است و رنگ سفید یا مشکی در آن وجود ندارد.
رنگین کمان میتواند در اثرباران، هوای غبار و مهآلود و حتی بر روی شبنم روی گلها ایجاد شود، در اطراف آبشار و چشمهها رنگین کمان تشکیل میشود.
خلبانها و مسافران هواپیماها میتوانند رنگین کمان را به شکل یک دایره ۳۶۰ درجه مشاهده کنند.
آتشفشان
آتشفشانها نیز یکی دیگر از نشانهها و شگفتیهای آفرینش هستند، برخی از کوهها آتش فشانی هستند و در اثر شکاف پوستههای مرکز زمین، مواد مذاب از دهانه آتش فشان خارج میشود.
آتش فشانها در مناطقی از زمین وجود دارند که صفحههای تکتونیکی درآنجا دارای واگرایی یا همگرایی است. بیشتر آتش فشانها در زیر آب دراقیانوسها قرار دارند، اما برخی از آنها نیز درخشکی دیده میشوند.
دربرخی نقاط اقیانوس آرام زنجیرهای از آتش فشانها وجود دارد که در زمان فوران آتش فشانی به ترتیب گدازههای مذاب از آنها خارج میشود که حتی منجر به ایجاد جزیره میشوند.
آتش فشانها اطلاعات زمین شناختی بسیار مفیدی در اختیار دانشمندان قرار میدهند و با بررسی گدازهها دانشمندان میتوانند جنس فلزهای لایههای درونی زمین را شناسایی کنند.
برخی از گدازهها که به آنها ماگما نیز گفته میشود از عمق سه هزارکیلومتری به سطح زمین راه پیدا میکنند.
کهکشان راه شیری
کهکشان راه شیری یکی از شگفتیهای آفرینش و منظومه شمسی نیز جزئی از آن است. با استفاده از تلسکوپ از زمین میتوان به مطالعه کهکشان راه شیری پرداخت که در شب به شکل زنجیرهای از ستارگان شناسایی میشود.
تا سال ۱۹۲۰ میلادی دانشمندان گمان میکردند که راه شیری تنها کهکشان جهان و حاوی همه سیارهها و ستارگان است، اما مطالعههای بعدی نشان داد که کهکشانهای بسیار زیادی در فضا وجود دارند و همه روزه دانشمندان با استفاده از ابزارهای تخصصی کهکشانهای بیشتری را کشف میکنند که در فاصلههای بسیار دوری از زمین قرار دارند.
کارشناسان تخمین میزنند که در کهکشان راه شیری حداقل ۱۰۰ میلیارد سیاره و ۴۰۰ الی ۱۰۰ میلیارد ستاره وجود دارد.
متاسفانه آلودگی هوای سطح کره زمین سبب شده تا بیش از یک سوم جمعیت کره زمین که درشهرهای صنعتی زندگی میکنند قادر به تماشای راه شیری در شب نباشند. بهترین مکان برای رصد سیاره و ستارگان بیانها و مناطق مرتفع هستند.
در راه شیری ستارههای درخشان و نیز سیاه چالههای زیادی وجود دارد و وجود ماده تاریک در فضا سبب انبساط و بزرگ شدن راه شیری میشود.
راه شیری تنها یکی از شگفتیهای آسمان است و در فضا هزاران کهکشان، ستاره، صورت فلکی، سیارک، سیاه چاله، کمربندهای ستارهای و مواردی از این دست وجود دارند و دانشمندان اعتقاد دارند که حتی امکان وجود حیات فرازمینی نیز وجود دارد و به دنبال یافت نشانههایی از حیات حتی در سطح میکروبی هستند.
خرس آبی
خرس آبی، جانداری میکروسکوپی و بسیار کوچک، اما با ویژگیهای شگفت انگیزی است. این جاندار با نام علمی تاردیگرادا (Tardigrada) یا خرس آبی نیز شناخته میشود ابتدا درسال ۱۷۷۳ میلادی کشف شده است. این جاندار در بیشتر مناطق کره زمین از قله کوهها تا عمق دریاها، جنگلهای استوایی و حتی قطب جنوب یافت میشود.
این جاندار با شرایط آب و هوایی بسیار سازگار است و میتواند در درجه حرارت منفی ۲۷۲ درجه سانتیگراد به مدت چند دقیقه زنده بماند.
فشار در عمق اقیانوسها به اندازهای زیاد است که انسان و حتی آبزیان قادر به تحمل آن شرایط نیستند، اما این جاندار به آسانی درآن مناطق زندگی میکند.
کارشناسان با مطالعه برروی این جاندار دریافتند میتواند برای مدت بیش از ۳۰ سال بدون آب یا غذا زنده بماند.
طول آنها درحدود نیم میلی متر و دارای چهار جفت پا هستند و پاهای آنها دارای چنگکهایی برای حرکت و خوردن مواد غذایی است.
این جاندار هیچ ارگان تنفسی ندارد و تنها از راه دهان به تغذیه سلولهای گیاهی، جلبکها و بی مهرگان کوچک میپردازد. این جانور همچنین دارای یک جفت چشم است که برای شناسایی محیط و حرکت از آن استفاده میکند.
کارشناسان اعتقاد دارند شگفتیهای فراوانی درخصوص این جاندار بسیار کوچک وجود دارد که میتواند برای حفظ سلامتی انسانها و درمان بیماریها مورد استفاده قرار گیرد.