عیسی کلانتری پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی را ناموفق دانست و گفت: این برنامهای که برای یوز دارند جواب نداده و باید عوض شود. این برنامه 16 سال است که پیاده میشود اما جواب نداده است.
وی ادامه داد: مشکل اصلی یوز و دلیل از بین رفتنش گرسنگی است. حیوانی است که معلوم نیست کجاست! شما باید یک ماه بدوید تا یک یوز ببینید تا این را بتوانید حتی تغذیهاش بکنید! طبیعت غذای این را به هر دلیلی از بین برده و سوال من این است که آیا بررسی کردند که میتوان دو جای کشور 5 هزار هکتار یا 10 هزار هکتار جایگاه حفاظ کشیده برای یوز درست کرد؟ مثل همین دو تا یوزی که آوردند این جا در یک هکتار از پردیسان، 10 یوز میبردند در 10 هزار هکتار جایگاه حفاظ کشیده و کنترل شدهای که حالت وحشی هم دارد، تکثیر کنند. 10 هزار هکتار صد کیلومتر مربع می شود. آنجا میتوانستند یوزها را تکثیر کنند، غذایشان را بدهند و سپس باز کنند تا در طبیعت بروند.
گفتنی است، فعالان محیط زیست و رسانهها به ویژه طی سال گذشته بارها نسبت عملکرد پروژه حفاظت از یوز و همچنین انحصاری شدن مقوله حفاظت از یوز توسط این پروژه انتقاد کرده و خواهان ورود مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست به این حوزه شدهاند. اما همچنان تنها فرد حقیقی که از سوی مسئولان این سازمان پاسخگوی رسانههاست مدیر پروژه حفاظت از یوز است و بس. یک فرد حقیقی که سالهاست به عنوان خزانهدار یک موسسه حیات وحش فعالیت دارد و به گفته فعالان محیط زیست، فعالیت همزمانش در این دو سمت رانتهایی را برای آن موسسه ایجاد کرده.
چندی پیش به دنبال بالا گرفتن انتقادات نسبت به عملکرد انحصاری این پروژه و انفعال مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست در برابر آن، شبهات، انتقادات و پرسشهای موجود را طی گزارشی منتشر و برای انتشار پاسخ مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست و یا مدیر پروژه اعلام آمادگی کرد. این پرسشها و شبهات هرگز پاسخی از سوی مسئولان سازمان و مدیر پروژه یوز به همراه نداشت و تلاشهای تسنیم برای گفتوگو با معاونت محیط زیست طبیعی سازمان و مدیران دفاتر ذیربط این معاونت برای یافتن پاسخی شفاف تا کنون بینتیجه مانده است.