نتایج یک مطالعه جدید نشان داد، نه تنها کمبود منیزیم بلکه زیادهروی در مصرف آن نیز میتواند افراد را در معرض ابتلا به آلزایمر و دیگر بیماریها قرار دهد.
محققان هلندی با بررسی بیش از 9500 زن و مرد دریافتند، بالاترین یا کمترین سطح منیزیم به میزان 30 درصد شانس ابتلا به زوال عقل را افزایش میدهد.
دکتر برندا کیبوم، پژوهشگر ارشد مرکز پزشکی دانشگاه اراسموس در روتردام، گفت: «تا کنون، میزان منیزیم در آزمایشات بالینی روزانه به طور منظم اندازهگیری نشده بود؛ اگر نتایج مطالعه ما تکرار شود، میزان منیزیم میتواند به عنوان روشی برای غربالگری زوال عقل، مخصوصا در افرادی که دارای میزان پایین منیزیم هستند، استفاده شود».
به گفته وی، افرادی که داروهای ریفلاکس معده مصرف میکنند یا از یک رژیم غذایی با میزان پایین منیزیم پیروی میکنند، در معرض خطر هستند و باید کمبودهای منیزیم در بدن خود را جبران کنند.
محققان این پژوهش تأکید میکنند: «تمام افراد باید از یک رژیم متعادل از منیزیم پیروی کنند؛ اسفناج، بادام هندی، لوبیای سیاه، سویا، غلات کامل، ماست، جوانه گندم، موز، اسفناج پخته و آووکادو سرشار از منیزیم هستند».
پژوهشگران با تقسیم 9500 نفر به 5 گروه متفاوت برای بررسی میزان منیزیم موجود در خون دریافتند، افراد دارای پایینترین یا بالاترین میزان منیزیم در مقایسه با افراد دارای میزان متوسط منیزیم، در معرض ریسک بالای زوال عقل هستند.
محققان این مطالعه در پایان گفتند: «عواملی که منجر به بروز زوال عقل میشوند، مانند اضافهوزن، استعمال دخانیات، مصرف الکل و عملکرد کلیه تحت کنترل بودند».
در این پژوهش مشخص شد، تقریبا از هر 1800 نفر، 160 نفر دچار کمبود منیزیم و 180 نفر که میزان بالایی از منیزیم را در خون خود داشتند مستعد زوال عقل هستند.