پیرحسین کولیوند معاون حج مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر اظهار داشت: براساس مطالعات انجام شده توانستیم تا دمای روزانه هوای مکه را از مرکز هواشناسی مکه، نوا و تصاویر ماهوارهای سایت ناسا دریافت کنیم و بر این اساس می توانیم مشخص کنیم که دمای هوا در هر ساعت از شبانه روز در شهر مکه به چه میزان است.
وی افزود: با اطلاعات به دست آمده از مراکز هواشناسی مشخص کردیم که در هر ساعت دمای هوا به چه میزان است و برنامه ریزی های لازم را برای جلوگیری از گرمازدگی حجاج بر اساس نوع فعالیت، لباس احرام و سایر البسهای که حجاج در روزهای یازدهم و دوازدهم ایام حج میپوشند و همچنین بر اساس سطح شیب خیابانهایی که زائران قرار است آنها را طی کنند، انجام دادیم.
کولیوند گفت: به عنوان مثال سطح شیب خیابانهای 202، سوق العرب، مضله، ملک فیصل، خیابان ملک فهد تعیین شده است و براساس آن، امکانات لازم برای زائران به منظور جلوگیری از گرمازدگی آماده شده است.
معاون حج مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر بیان داشت: به تمام زائران ایرانی توصیه شده است تا در طول مسیرهای رفت و آمد خود در مناسک حج حتما سه بطری آب به همراه داشته باشند و در فواصل زمانی مناسب و پس از طی مسافتی نسبت به نوشیدن آب اقدام کنند.
کولیوند تاکید کرد: زائران پس از طی هر 700 متر مسافت به این علت که احتمال بروز گرما زدگی در آنها بالا می رود، حتما اقدام به نوشیدن آب کنند.
وی افزود: توصیه های لازم برای جلوگیری از گرمازدگی به زائران ایرانی ارائه شده و مرکز پزشکی حج آمادگی لازم برای ارائه خدمات به حجاج را دارد.