سید محمد هادی ایازی - معاون اجتماعی وزارت بهداشت اظهار داشت: ارتقای سیستمهای گرمایشی و سرمایشی بیش از 28 هزار کلاس مدارس، کنترل شیر مدارس و ممنوعیت عرضه مواد غذایی فسادپذیر مانند کالباس، سوسیس، چیپس و نوشابههای گازدار با رویکرد کنترل بوفه مدارس، فقط بخشی از نتایج اجرای این تفاهم نامه بود.
وی تصریح کرد: در طول یک سال تحصیلی، بیش از 125 هزار بازدید از 114 هزار مدرسه، بیش از 63 هزار مورد بازدید از 36 هزار جایگاه توزیع شیر و بیش از 4 هزار نمونه برداری از شیر انجام شد که برخی موارد به علت غیربهداشتی بودن به لغو قرارداد با برخی از کارخانجات منجر شد.
معاون اجتماعی وزیر بهداشت به دومین تفاهم نامه بین دو وزارتخانه با موضوع خودمراقبتی، اشاره کرد و گفت: در این تفاهم نامه با همکاری معاونت سلامت و تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش و معاونت بهداشت وزارت بهداشت یک میلیون و 270 هزار دانش آموز به عنوان سفیران سلامت فعالیت خود را در مدارس آغاز کردند که اقدام بسیار تاثیرگذاری در حوزه سلامت و ارتقای آموزش و سواد سلامت است.
ایازی با اشاره به انعقاد تفاهم نامه " نظام مراقبت های اجتماعی دانش آموزان" بین 9 دستگاه از جمله وزارت بهداشت و آموزش و پرورش با هدف مراقبت و ارتقای سلامت اجتماعی دانش آموزان، یادآور شد: در ابتدا این تفاهم نامه به صورت پایلوت در 6 استان و 72 مدرسه دخترانه و پسرانه اجرا شد و از مهرماه سال جاری نیز در 31 استان و 384 مدرسه گسترش می یابد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: تفاهم نامه بهداشت دهان و دندان نیز در سال 94 بین دو وزارت آموزش و پرورش و بهداشت و درمان امضا شد و براساس آن، تمامی دانش آموزان مقطع ابتدایی که حدود 7 میلیون نفر بودند تحت فلوراید تراپی قرار گرفتند. همچنین آموزش بهداشت دهان و دندان به معلمان، اولیا و دانش آموزان نیز ارائه شد.
معاون اجتماعی وزارت بهداشت در مراسم امضای تفاهم نامه وزرای بهداشت و آموزش و پرورش برای ارائه خدمات آموزشی به دانش آموزان دارای بیماریهای خاص و صعب العلاج، عنوان کرد: تفاهم نامه ارائه خدمات آموزشی به دانش آموزان دارای بیماریهای خاص و صعب العلاج در بیمارستانها موجب برطرف شدن دغدغههای مدیریت آموزشی و نظام سلامت در کشور میشود.
ایازی یادآور شد: خوشبختانه وزارت آموزش و پرورش در سال 95 برای حوزه سلامت ردیف بودجه خاص در نظر گرفته است و این اعتبارات برای اجرای 5 برنامه که شامل 3 برنامه در حوزه سلامت و 2 برنامه در حوزه پیشگیری است، اختصاص یافته است.
وی در پایان از اقدامات انجام شده در اضافه شدن درس بهداشت و تغذیه و انسان سالم و محیط زیست به مدت 4 ساعت در هفته برای دوره متوسط دوم و کلاس یازدهم تقدیر کرد و گفت: درسنامه آموزش جامع سلامت توسط وزارت بهداشت و آموزش و پرورش برای پیش بینی در تمام مقاطع به سازمان پژوهش و برنامه ریزی کتب درسی ارائه شده است.