علی مویدی در نشست خبری صبح امروز خود در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص ورود مواد مخدر جدید صنعتی و هشدارهای وزیر کشور در این خصوص اظهار کرد: هشدار آقای رحمانی فضلی یک هشدار جهانی است و دنیا نگران شیوع مواد روانگردان جدید است که شیوع این مواد در غرب بیش از دیگر نقاط دنیا است و متاسفانه در برخی کشورهای غربی اجازه توزیع این مواد داده میشد که اخیراً گزارشهایی از تغییر رویکرد آنها و اذعان به اشتباه نسبت به این مواد در دست است.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اضافه کرد: در حال حاضر در کشور ما نیز این مواد جدید تحت عنوان NPSها مشاهده شده و با توجه به این امر تلاشهای گستردهای برای ممانعت از ورود این مواد در مسیرهای ورودی و خروجی انجام شده است و مقررات و ضوابط و دستورالعملهای خاص و سختگیرانهای نسبت به 4 سال گذشته درنظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: البته با توجه به اینکه این مواد جدید و نوظهور، در ابعاد کم جابجا شده و پنهان کردن آنها بسیار راحتتر از مواد مخدر دیگر است، کشف آنها سختتر است چه بسا مواد جدیدی تحت عنوان «نانو» گزارش شده که کشف آنها نیازمند تجهیزات خاص و چشم مسلح است.
مویدی در ادامه در پاسخ به سوال دیگری درباره گزارش آسیبهای اجتماعی و وضعیت اعتیاد برای ارائه به مقام معظم رهبری نیز گفت: این گزارش قبل از انتخابات اخیر آماده بود ولی به لحاظ تقارن با انتخابات، مصلحت دیده شد که ارائه آن در جلسه بعد از انتخابات با مقام معظم رهبری موکول شود؛ به هر حال این گزارش با اولویت اعتیاد آماده ارائه به مقام معظم رهبری است و با استقرار دولت جدید و برگزاری این جلسه، تصمیمات جدیدی در این خصوص اتخاذ خواهد شد.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در پاسخ به یکی از خبرنگاران در خصوص مسدود شدن مسیرهای کولهبری غیرمجاز و تاثیر آن بر کاهش قاچاق مواد مخدر افزود: مواد مخدر مسیر مشخص و ثابتی نداشته و مافیای قاچاق این مواد از هر فرصتی برای رسیدن به اهداف شوم خود استفاده میکنند؛ البته علیرغم اینکه گزارشهایی در خصوص قاچاق مواد مخدر از طرق کولهبری در دست است ولی این میزان به اندازهای نیست که قابل تعمیم باشد ولی در خصوص قاچاق پیشسازهای موادمخدر در این بخش آسیبپذیر بودیم که اقدامات خوبی برای مبارزه با این مواد انجام گرفته است.
وی در پاسخ به سوالی درباره چرایی رها شدن معتادان خیابانی مبتلا به ایدز و هپاتیت و سایر بیماریهای عفونی گفت: در دو هفته گذشته بیش از 8500 نفر تحت عنوان معتادان خیابانی جمع آوری شدند که از این میان، 2500 نفر هیچ ارتباطی با اعتیاد نداشتند؛ اما در مورد معتادان مبتلا به اچآیوی و هپاتیت، وزارت بهداشت میبایست به صورت مستقیم ورود کند و البته همکاریهای خوبی با وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی و دستگاه قضایی داشتیم.
مویدی خاطرنشان کرد: خوشبختانه در روزهای اخیر فرماندهی انتظامی تهران بزرگ اقدام خوبی در راستای پاکسازی شهر تهران از خردهفروشان مواد مخدر داشت و در یک عملیات بیش از 620 معتاد خرده فروش را جمعآوری کرد.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در خصوص تعداد معتادان خیابانی در سراسر کشور نیز گفت: اگر بتوانیم در سراسر کشور 40 هزار معتاد متجاهر را ساماندهی کنیم، جامعه از این مشکل پاک میشود.
وی در پاسخ به سوالی درباره انتقاد اخیر دادستان کل کشور مبنی بر ناکارآمدی ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: آقای منتظری از دلسوزان نظام است ولی باید توجه داشت که ستاد مبارزه با مواد مخدر یک مجموعه اجرایی نیست بلکه یک مجموعه سیاست گذار است که 20 دستگاه در قالب این ستاد فعالیت میکنند که یکی از دستگاههای مذکور، دستگاه قضایی و دادستانی است که هریک از اقدامات ما در ابتدا و انتها با احکام صادره از سوی آنها انجام میشود که خوشبختانه همکاری بسیار خوبی در این زمینه داشتهاند؛ به هر حال معتقدم اگر ایشان به اطلاعات کاملی که در اختیارشان قرار میگیرد توجه کنند چنین اظهاراتی نخواهند داشت و من تصور میکنم اظهارات ایشان در این خصوص واقع بینانه نبوده است؛ البته ما هر روز نیازمند اصلاح سیاستها و روشهای خود هستیم ولی اصلاح این روشها به معنی ناکارآمد بودن تمام عملکردهای ما نیست.
مویدی در ادامه درخصوص آمار عملکرد این ستاد در 4 ساله اخیر به نسبت 4 سال قبل از آن نیز گفت: طی 4 سال اخیر 8 هزار و 880 درگیری مسلحانه با قاچاقچیان انجام شده است که به نسبت 4 سال قبل از آن، رشدی 34 درصدی داشته است؛ این در حالی است که میزان باندهای متلاشی مواد مخدر رشدی 13.7 درصدی، سلاحهای مکشوفه از قاچاقچیان رشد 25 درصدی، انهدام کارگاههای تولید روانگردان 176 درصد رشد، کشفیات انواع مواد مخدر 15.2 درصد رشد و کشف پیشسازها رشدی معادل 1678 درصد داشته است.
به گفته مویدی کشته شدگان اشرار طی این مدت کاهشی معادل 32 درصد داشتهاند و دستگیرشدگان مواد مخدر و موجودی زندانیان جرائم موادمخدر به ترتیب رشد 38 درصدی و 7 درصدی داشته است.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در پایان از اثربخش بودن درمان به وسیله شربت تریاک بر اساس اعلام برخی محققان خبر داد و اعزام تیم کشتی بهبودیافتگان اعتیاد از سوی یکی از سازمانهای مردم نهاد به مسابقات بینالمللی را قابل تقدیر دانست.