کدام استان رتبه‌اول‌مرگ‌و‌میر جاده‌ای درکشور را دارد؟
سرهنگ احمد احمدی با اشاره به اینکه شرایط راهبردی محورهای مواصلاتی فارس به‌گونه‌ای است که مسیرهای تردد جاده‌ای را در زمره‌ پرترددترین مسیرهای کشور قرار داده است، گفت: از آنجا که فارس و اصفهان از قطب‌های صنعتی کشور به شمار می‌روند و نیز نزدیکی با استان خوزستان، عمده‌ ترانزیت بار از استان‌های جنوبی به مرکزی و شمالی از فارس می‌گذرد؛ همچنین شیراز و اصفهان دو مسیر گردشگری پراهمیت هستند و به همین دلایل همه‌ ساله شاهد تردد خودرو‌های بسیار در محورهای مواصلاتی فارس هستیم.
 
احمدی افزود: دلایل یادشده بار ترافیکی سنگینی بر جاده‌های استان تحمیل می‌کند و از همین رو، همواره مشکلات ترافیکی وضعیت خاصی را برای محور‌های مواصلاتی فراهم می‌کند که ایجاب‌کننده‌ شدیدترین اقدامات کنترلی است.
 
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه از لحاظ فراوانی تصادفات، مجموعاً باتوجه به آمار سال گذشته در حوزه‌ درون‌شهری و برون‌شهری در کشور رتبه اول مرگ‌و‌میر با ۱۰۷۶ نفر مربوط به استان فارس است و از این لحاظ با خراسان رضوی که در مقام دوم است، ۳۴۵ نفر اختلاف داریم و در حوزه درون‌شهری به‌تنهایی، از لحاظ مرگ‌آفرینی‌جاده‌ها در رتبه‌ چهارم کشور هستیم که این موضوع حاکی از وضعیت بسیار نگران‌کننده‌ای است.
 
احمدی ضمن تأکید بر همدلی و همیاری همه‌ دستگاه‌های مسئول در زمینه‌ حل این بحران بیان داشت: عملکرد جزیره‌ای، تنها منجر به بروز خسارات بیشتر می‌شود و همه‌ حوزه‌ها و نهادها و سازمان‌های مسئول باید به یکدیگر یاری رسانند.
 
وی همچنین بر نقش با اهمیت رسانه‌ها در کنترل وضعیت و فرهنگ‌سازی اشاره کرد و گفت: رسانه عنصری بسیار مؤثر بر کاهش تلفات رانندگی است؛ همانگونه که اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی در ایام نوروز باعث شد استان فارس در رتبه‌ اول کاهش تصادفات باشد، استمرار این امر بر پیشگیری همیشگی و همه‌جانبه‌ این معضل کمک شایانی می‌کند.
 
احمدی وضعیت تلفات جاده‌ای را در سه‌ماهه‌ نخست سال تأسف‌بار خواند و بیان داشت: در این سه ماه فقط سه درصد کاهش متوفی داشته‌ایم.
 
رئیس پلیس راه شمال فارس ضمن اشاره به برنامه‌ریزی‌های کاربردی در بحث ایمنی و راه‌سازی و فرهنگ‌سازی عنوان کرد: تأکید ما بر عامل پیشگیری‌کننده است از همین رو، با تشکیل تیم خبری به‌صورت مستمر و مداوم و روزانه اخبار پلیس‌راه را منتشر می‌کنیم.
 
احمدی با یادکرد از همکاری استانداری، علوم پزشکی، راهداری، حمل‌و نقل و راه‌و‌شهرسازی اذعان کرد: در این ایام با برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته با همه‌ نهاد‌های مسئول، علاوه‌بر نظارت کامل به‌وسیله‌ ۱۳۶ دوربین، شامل ۷۰ دوربین سرعت‌سنج و ۷۸ دستگاه ترددشمار و نیز مانیتورینگ هوشمند در محور‌ها، ۸۰۰ نفر نیروی انسانی نیز درقالب ۱۰۷ تیم محسوس و ۳۴ تیم نامحسوس و همچنین، پاس پیاده به‌صورت شبانه‌روزی و ویژه بر عملکرد رانندگان در جاده‌ها نظارت و به‌شدت با خاطیان برخورد می‌کنند.
 
وی بر شدت برخورد با رانندگان پرخطر و متخلفین حرفه‌ای که باعث تصادفات دسته‌جمعی می‌شوند، تأکید کرد و افزود: ازآنجاکه جاده‌های فارس به‌صورت رخ‌به ‌رخ است و با توجه به شدت تصادفات در این‌گونه جاده‌ها، رانندگان باید دقت‌نظر کافی را به خرج دهند.
 
احمدی در ادامه بیان داشت: آمار تصادفات در محور‌های مواصلاتی شیرازـ‌کازرون‌ـ‌بوشهر، فیروز آباد ـ‌ جهرم‌ـ‌ لار، نی‌ریز ـ خرامه، محور نورآباد و قائمیه به بوشهر به‌قدری تکان‌دهنده است که واکنش‌های ملی را به همراه داشته است.
 
وی به تمهیدات ترافیکی طرح تابستانه اشاره کرد و گفت: در اجرای طرح تابستانه که از ابتدای تیرماه آغاز شده و تا یکم مهرماه ادامه خواهد داشت، ضبط گواهینامه، اعمال نمره منفی، اجرای طرح کنترل سلامت، ازجمله گرفتن تست مورفین و الکل به‌صورت خاص، برخورد با موتورسواران و نیز کنترل ناوگان عمومی مسافربری با نظارت کامل پلیس نامحسوس در اتوبوس‌ها با پوشش مسافر و همچنین، مشارکت مردم ازطریق ارسال تخلف به شماره‌ ۱۱۰۱۲۰ و نیز از طریق سامانه پیمایش هوشمند تردد ناوگان مسافربری (سپهتن) با شدت هرچه تمام‌تر با رانندگان متخلف برخورد می‌کنیم.
 
سرعت غیرمجاز ، مادر همه تصادفات است
احمدی سرعت غیرمجاز را مادر همه تصادفات خواند و پرشمار ترین تخلفات جاده‌ای را عدم توجه به جلو حین رانندگی شامل استفاده از تلفن همراه و خواب‌آلودگی ۳۴درصد، تخطی از سرعت مطمئنه ۲۷درصد، انحراف و تجاوز به چپ ۲۱درصد عنوان کرد.
 
بهترین شیوه‌ رانندگی، رانندگی تدافعی است
رئیس پلیس راه شمال فارس به مردم توصیه کرد: با توجه به آغاز سفر‌های تابستانه با بهترین شیوه، یعنی به‌روش رانندگی تدافعی در جاده‌ها تردد کنند؛ بدین معنا که راننده باید به‌گونه‌ای باشد که بتواند در مقابل بی‌احتیاطی دیگران با در اختیار داشتن زمان و مسافت لازم، عکس‌العمل مناسبی نشان دهد تا شدت ضایعات کمتر شود.