مجتبی شاکری در مراسم تجلیل از برگزیدگان کارگاه های تبلیغات فرهنگی سازمان زیباسازی شهر تهران در سال ۹۵ و در محل تاریخی عمارت عین الدوله، با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در دیداری که با جمعی از نویسندگان رمان داشته اند، گفت: رهبر انقلاب فرمودند تا عقیده ای تبدیل به هنر نشود، ماندگار نیست. امروز در جمع هنرمندانی هستم که توانایی تبدیل عقیده خود به هنر را دارند.
وی از تلاش های اعضای کمپین های تبلیغات فرهنگی در تهران تقدیر کرد و گفت: طی سال های اخیر کارهای خوبی توسط سازمان زیباسازی انجام شد و این سازمان فقط به سفارش کارهایی برای تبدیل شعارها به آثار هنری اکتفا نکرد، بلکه کمپین هایی تشکیل داد تا هم اهالی هنر با موضوعات و دغدغه های فرهنگی شهر آشنا شوند و هم بستری برای همفکری میان آنها برای تولید اثر ماندگار فراهم شود.
شاکری ادامه داد: در این مدت از کسانی که در موضوع مورد بحث کمپین ها صاحب نظر بودند نیز دعوت شد تا با هنرمندان گفت و گوی چهره به چهره داشته باشند و من هم در چند کمپین حضور داشتم و شاهد بودم که این روش موجب شده هم زوایای هنری موضوع در گفت و گوها کشف و آشکار شود و هم مخاطبان آثار هنری برداشت خود را از آثار آنها بی واسطه با خالقان اثر در میان می گذاشتند. از این رو در صحن شورای شهر نیز چند نوبت از این اقدام سازمان زیباسازی به سهم خود تقدیر کردم.
وی با بیان اینکه شهروندان هر روز هنگام خروج از خانه در نخستین لحظات با تابلوهای محیطی روبرو می شوند، گفت: نصب پیام های فرهنگی با زبان هنری در صورت تداوم، می تواند بیشترین اثر را بر اصلاح رفتار شهروندی داشته باشد.
رییس کمیته فرهنگی شورای شهر تهران پیشنهاد داد سازمان زیباسازی از ظرفیت دو هزار و ۲۰۰ بوستان تهران برای اکران آثار هنری حاوی پیام های فرهنگی که در کمپین های موضوعی تولید شده، استفاده کند و تصریح کرد: هنرمندان به دیده شدن علاقه مند هستند و آثار آنها باید دیده شود. اما می توان در مورد برخی آثار برگزیده فضایی را فراهم کرد تا این دیده شدن قدری عمیق تر شود و صرفا در حد نگاه گذرا به تابلوهای شهری نباشد.
شاکری یادآور شد: سازمان زیباسازی می تواند برخی از آثار هنرمندان را در قالب سازه های ماندگار فلزی، بتنی و نظایر آن نمایش دهد تا برای مدت بیشتری باقی بماند و به این ترتیب چند نسل از آن اثر بهره مند شوند و به تناسب عمق اثر، پیام هایی را از آن دریافت کنند. لذا باید بوستان ها را برای دیده شدن آثار هنری آماده کنیم تا آثار هنری برتر در قالب سازه های حجمی ماندگار پیش روی شهروندان قرار گیرد.
وی با یادآوری اینکه مقام معظم رهبری از تهران به عنوان شهر بی هویت یاد کرده اند، افزود: منظور از این هویت، هویت هنری و البته معماری شهر است. تهران با معماری جدید دچار آشفتگی بصری و سیما و منظر نامتناسب با فرهنگ ما شده است. اهالی هنر می توانند برای بازگرداندن هویت به شهر ایده های نو داشته باشند و البته قطعا بخشی از موضوع نیز به خلق ایده های نو در دانشکده های معماری باز می گردد.
وی با اشاره به تدوین طرحی با موضوع استفاده از ظرفیت بوستان های شهر توسط کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر که در صحن شورا نیز چندی پیش به تصویب رسید، گفت: بسیاری از شهروندان از فرهنگ قدم زدن در بوستان، تفکر و تعمق و استفاده از این فضا برای خلوت درونی برخوردارند. ما می توانیم از این فرهنگ استفاده کنیم و با ایجاد گالری های هنری در بوستان ها، فضایی ایجاد کنیم تا شهروندان تعمق بیشتری در آثار هنری داشته و از آنها ایده ها و پیام های بیشتری دریافت کنند.
شاکری در ادامه اظهار کرد: چندی پیش یکی از نویسندگان کودک و نوجوان با من تماس گرفت و اعلام آمادگی کرد در صورتی که شهرداری و سازمان زیباسازی ماکت های حجمی از قهرمان های شرقی نظیر سندباد، رستم و علاءالدین را در بوستان های بزرگ مقیاس طراحی و نصب کند، ما آمادگی داریم در قالب یک برنامه منظم در این فضاها حاضر شده و برای دانس آموزان مدارس قصه های شرقی را روایت گری کنیم. به این ترتیب از هزینه های سنگینی که برای تجهیز بوستان ها شده، به شکل هدفمند استفاده می شود و دانش آموزان نیز به جای اینکه بخواهند در محیط کلاس با واژه ها قهرمان را تصور کنند، می توانند در این محیط بیشتر از کم و کیف قهرمان های شرقی مطلع شوند.
این عضو شورای شهر تهران در خاتمه برگزیدگان تبلیغات فرهنگی که با سازمان زیباسازی همکاری داشته اند را دارای جایگاه بلندی دانست و افزود: جایگاه بلند تنها این نیست که یک نفر در مسندی مانند نمایندگی مجلس یا عضویت در شورای شهر قرار داشته باشد. هر کس بتواند کاری انجام دهد که رفتار جامعه را تحت تاثیر قرار دهد، حتما بزرگ است.