تحقیقات سازمان بهداشت جهانی نشان داده است، درحالی که شاهد کاهش مصرف گوشت در کشورهای اروپایی و آمریکایی هستیم، مصرف گوشت به شکلهای مختلف در کشورهای آسیایی افزایش یافته است و تبعات سنگینی برای جوامع این کشورها به دنبال خواهد داشت.
یکی از بزرگترین مطالعات در دنیا که در آن بیش از نیم میلیون نفر از 10 کشور اروپایی شرکت دارند، از 18 سال پیش تاکنون در حال بررسی ارتباط میان تغذیه و بیماریهای قلبی و دستگاه گردش خون، سرطان و دیابت است؛ بر اساس نتایج به دست آمده از این بررسیها، مصرف گوشت از عمر مفید میکاهد و موجب مرگ زودرس میشود.
این مطالعات همچنین نشان داد، آنهایی که مصرف گوشت را از زندگی خود حذف کردهاند یا به حداقل رساندهاند، شانس بیشتری برای عمر طولانیتر دارند.
محققان دریافتهاند، علاوه بر گیاهخواران که عمر طولانیتری نسبت به گوشتخواران دارند، افرادی که به میزان کافی گوشت دریافت میکنند نیز در همین دسته قرار میگیرند و میتوانند شانس بیشتری برای عمر طولانی داشته باشند چراکه بدن انسان از این مواد حیوانی بهتر از گیاهان بهره میبرد؛ منتهی برای تحقق این یافته باید افراد به میزان لازم گوشت مصرف کنند.
محققان علت مفید بودن گوشت به حد کافی را از این جهت میدانند که این ماده غذایی منبع خوبی از پروتئین است و و ویتامینها و مواد معدنی مهم را که برای رشد انسان لازم است، فراهم میکند. از این رو برای کودکان نوپا و زنان در دوره بارداری بسیار ضروریست و نقش کلیدی دارد.
"انجمن تغذیه آلمان" و "صندوق جهانی تحقیقات سرطان" توصیه میکنند که هر فرد در طول هفته حدود 500 گرم گوشت مصرف کند؛ مصرف بیش از این مقدار نه تنها مفید نیست، قطعا موجب بروز مشکلات بسیاری در بدن خواهد شد.