کوروش صمدپور متخصص تغذیه و رژیم درمانی؛ گفت: میوه ها یکی از گروه های غذایی است که باید در برنامه غذایی روزانه افراد گنجانده شود.میوه ها سرشار از ویتامین ها و فیبر هستند و اشخاص باید برحسب سن و جنس خود روزانه بین سه تا پنج واحد از انواع میوهها استفاده کنند.
وی اظهار داشت: مصرف بیش از حد میوه ها همچون سایر گروه های غذایی برای سلامتی افراد مضر بوده و استفاده بیش از اندازه از میوههایی که حاوی کالری بالایی بوده منجر به اضافه وزن و چاقی میشود.میوه های مناطق گرمسیری مانند موز، خربزه درختی (پاپایا) و انبه از جمله میوه های پرکالری محسوب میشوند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به خاصیت چربیسوزی برخی از میوه ها عنوان کرد: مصرف میوه هایی مانند انواع توت ها (تمشک، توت فرنگی و توت سفید) به دلیل فیبر بالایی که دارند، کمک شایانی به کاهش وزن میکنند.همچنین سیب همراه با پوست، یک میان وعده مناسب برای اشخاصی به شمار میآید که دچار اضافه وزن و چاقی هستند.
صمدپور افزود: طبق تحقیقات صورت گرفته میوه های دارای ویتامینC مانند مرکبات (گریپ فروت، پرتقال و انواع لیموها) نقش بسزایی در چربیسوزی دارند.همچنین در بررسی انجام شده بر روی گروهی از ورزشکاران که آب هندوانه استفاده میکردند، نشان داده شد که این میوه میتواند به عنوان یک مکمل لاغری محسوب شود.
وی در خصوص جایگزین کردن میوه به عنوان وعده شام در رژیم لاغری تاکید کرد: مصرف میوه در وعده شام کمکی به کاهش وزن افراد نمیکند و مبتلایان به چاقی نیز باید شام مختصر و سبک (که حاوی پروتئین باشد) میل کنند.همچنین میوه های خشک شده فاقد آب بوده و کالری بالایی در حجم کمی دارند، از این رو استفاده از آن ها در مبتلایان به اضافه وزن توصیه نمیشود.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی تصریح کرد: اشخاصی که دچار چاقی هستند باید از مصرف کمپوت به خاطر قند بالایی که دارد، اجتناب کنند،همچنین مصرف مواد غذایی ترش مانند لواشک تاثیری در چربیسوزی نداشته و به دلیل اینکه لواشک جزء میوه های خشک محسوب میشود، حاوی تراکم کالری بالایی است.
وی یاداور شد: نوشیدن آبغوره پس از مصرف غذاهای پرچرب نیز سبب کاهش چربی خون نمیشود.