بایدهای پیشگیری از پوسیدگی دندان

دکتر سید حسین اینانلو با تاکید بر این که مسواک‌زدن و نخ دندان باید از همان بچگی انجام شود، افزود: بسیاری از مردم زمانی که مسواک و نخ دندان می‌زنند آن هم در 30 ثانیه تا یک دقیقه فکر می‌کنند با از بین بردن و برداشتن مواد غذایی روی دندان‌ها بهداشت را کامل انجام داده‌اند در صورتی که متوجه نیستند علت مسواک‌زدن و نخ دندان کشیدن به دلیل برداشتن پلاک باکتریایی است که روی دندان یا لای دندان‌ها قرار دارد، نه حذف مواد غذایی و باید این پلاک‌ها بخوبی برداشته شود؛ چون ممکن است باکتری‌ها را فعال کرده و عامل پوسیدگی از همان جا شروع شود. این متخصص دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی تاکید کرد: این پوسیدگی‌ها چون به چشم دیده نمی‌شوند باید هرشش ماه یکبار به دندانپزشک مراجعه شود تا پوسیدگی‌های جدیدی که هنوز دیده نشدند و به درد نرسیدند توسط دندانپزشک درمان شوند.

عضو انجمن متخصصان دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی یادآور شد: هر چه بهداشت از همان ابتدا کمتر باشد، ریسک پوسیدگی بالاتر می‌رود، زیرا باکتری‌هایی که عامل پوسیدگی هستند در دهان فرد بیشتر می‌شود. نوع بزاق و شرایط دهان نیز به سمتی می‌رود که محیط دهان، اسیدی‌تر و پوسیدگی‌ها بیشتر و راحت‌تر ایجاد می‌شود.

وی با بیان این که بهداشت دهان و دندان فقط به مسواک‌زدن و نخ دندان کشیدن ختم نمی‌شود، گفت: می‌توان با استفاده از دهان شویه‌ها که خاصیت ضدپوسیدگی دارند مثل فلوراید، وارنیش‌ها، دهانشویه‌های فلوراید و دستگاه‌هایی که آب را با فشار بالا به فضاهای داخل دندان پمپ می‌کنند، مانع رشد باکتری‌ها شد. افرادی که در دهان روکش، بریج یا ارتودنسی و دست دندان پارسیل دارند بیشتر باید به بهداشت دندان‌ها اهمیت بدهند تا ریسک پوسیدگی در آنها کمتر شود.