برای درمان خارش سر روش های متفاوتی وجود دارد. استفاده افراطی از شامپو و صابون مو ها را دچار مشکلاتی می کند و حتی زمینه را برای خشک شدن سطح پوست سر و مو فراهم می کند. درمان های طبیعی خارش سر با شامپو, روغن های گیاهی مخصوصا روغن نارگیل, بادام و زیتون انجام می شود. برای استفاده از این روش می توانید روغن را گرم کرده و بعد از سرد شدن آن را به موهایتان آغشته کنید, موهای سرتان را ماساژ داده و بگذارید که روغن چند ساعت روی موهایتان بماند. شانه مناسب به کاهش خارش پوست سر کمک می کند. البته برسی را باید انتخاب کنید که نرم باشد. موهای خیس را شانه نکشید زیرا باعث ریزش مو و حساسیت پوست سر می شود.
ماسک های ضد خارش
می توانید مخلوطی از سرکه و آب را تهیه کرده و به پوست سر و مو بزنید. برای تهیه این مخلوط نصف فنجان سرکه را در دو فنجان آب حل کرده و موها و پوست سرتان را با آن به آرامی ماساژ دهید. از این روش دو مرتبه در هفته می توانید استفاده کنید. این محلول را قبل از استحمام مورد استفاده قرار دهید. بعد از استفاده از آن موها را با شامپو مناسب شستشو دهید.
جوش شیرین و آب
از ترکیب جوش شیرین و آب ولرم نیز می توانید ماسکی برای درمان خارش سر تهیه کنید. دو قاشق جوش شیرین را در دو لیوان آب ولرم حل کرده و موها و پوست سرتان را با آن بشویید. همچنین اجازه دهید که این محلول به مدت ۱۰ دقیقه روی موهایتان بماند. مقدار آب برای تهیه محلول ها بسته به حجم موهایتان دارد.
ژل آلوئه ورا
گیاه آلوئه ورا برای پوست و مو بسیار مناسب است. پزشکان و متخصصان طب سنتی بارها بر خواص آلوئه ورا برای پوست و مو صحبت کرده اند. این گیاه برای درمان خارش سر نیز مورد استفاده قرار می گیرد. ابتدا گیاه آلوئه ورا را برش داده و مقداری از ژل این گیاه را بردارید. این ژل را به تمام پوست سر آغشته کنید و بعد از گذشت ۱۵ دقیقه آن را با آب ولرم بشویید. از این روش می توانید دو بار در هفته استفاده کنید. استفاده طولانی مدت از ژل آلوئه ورا به هیچ وجه توصیه نمی شود زیرا ممکن است باعث حساسیت پوست سر شده و خارش را تشدید کند.
شستشو با چای
شستشوی سر با چای نیز می تواند به رفع خارش پوست سر کمک کند. از این روش بهتر است که حین استحمام استفاده شود. بعد از شستشوی موی سر در حمام و قبل از آبکشی نهایی موها را با چای شستشو دهید. یک قوری چای دم کرده ولرم را روی موهایتان بریزید و سر و موها را با آن به آرامی ماساژ دهید. بعد از گذشت ده دقیقه موهایتان را آبکشی کنید. همچنین می توانید برای اینکار از چای بابونه هم استفاده کنید.
روش های دیگر درمان خارش سر
از دیگر روش های درمان خارش سر استفاده از گیاه هاماملیس است. می توانید مقداری از این گیاه را در دو برابر آب حل کرده و پوست سرتان را با آن ماساژ دهید و بعد از گذشت بیست دقیقه سرتان را با آب ولرم بشویید.
یک راه توصیه شده دیگر برای از بین بردن خارش سر استفاده از ترکیب روغن زیتون و تخم مرغ است. به چند قاشق روغن زیتون, یک عدد سفیده تخم مرغ و پوره کلم اضافه کنید، این مواد را به خوبی با هم ترکیب کرده و موها و پوست سرتان را با آن آغشته کنید. بعد از گذشت یک ربع موها و پوست سرتان را کاملا شستشو دهید. این ماسک باعث درخشندگی موها می شود و با هیدراته کردن پوست سر به جلوگیری از رشد میکروب ها کمک می کند.
توصیه ها
ممکن است تابش مستقیم آفتاب به پوست سر باعث خارش و مشکلاتی دیگر شود. تعریق پوست سر خود عاملی برای حساسیت پوست سر و خارش آن می شود. بنابراین توصیه می شود که از ماندن طولانی مدت زیر نور آفتاب جلوگیری کرده و از کلاه مناسب نیز استفاده کنید.
استرس, اضطراب و فشار روحی ممکن است سبب خارش پوست سر شود. بنابراین با فراهم کردن زمینه آرامش در زندگی و دوری از محیط استرس زا به سلامت پوست و موی سرتان کمک کنید.
یکی از مهمترین مواردی که هم در درمان خارش پوست سر و هم به وجود آمدن آن تاثیر دارد، شامپو می باشد. استفاده از شامپوی نامناسب باعث خارش پوست سر و مشکلات دیگری می شود. قبل از اقدام به هر درمانی ابتدا شامپو خود را عوض کرده و اگر باز هم مشکل خارش سر رفع نشد به پزشک مراجعه کنید و یا درمان های گفته شده را به کار ببرید.
در مواردی که خارش سر باعث ریزش و یا ایجاد زخم در پوست سر، التهاب و قرمزی شد حتما به پزشک مراجعه کنید تا تحت معاینه دقیق قرار بگیرید. نکته ایی که در پایان باید ذکر شود این است که چندین بار استحمام در هفته و نحوه صحیح شستن موها در کاهش و درمان خارش سر بسیار تاثیر گذار می باشد.