حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در خصوص نکاتی که مسافران نوروزی باید نسبت به آنها توجه کافی داشته باشند، اظهار داشت: این گروه از افراد باید نسبت به نوع و کیفیت غذای مصرفی خود اهمیت ویژهای قائل شوند.
وی افزود: بیشتر مسافران در حین گردش از شهر و روستاهای مختلف کشور از صنایع دستی و مواد غذایی محلی و سنتی آن نواحی به عنوان سوغاتی خریداری میکنند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی عنوان کرد: مواد لبنی تولید شده از دامهای مناطق کوهستانی و بکر کشور اغلب ازکیفیت خوبی برخوردار هستند، اما مسافران نوروزی باید در خرید این محصولات نهایت دقت را به خرج دهند.
عظمایی توصیه کرد: مسافران نوروزی باید از مغازه و فروشگاههای معتبر و تحت نظارت وزارت بهداشت یا افراد آشنا و مورد اعتماد بومی تولید کننده فرآوردههای لبنی محصولات مورد نظرشان را خریداری کنند و از خرید محصولات بی کیفیت و مضر که توسط افراد سودجو در کنار جاده یا ورودی و خروجی شهرها با قیمتهای پایین و به صورت فلهای به فروش میرسد، خودداری کنند، زیرا مصرف مواد لبنی فاقد کیفیت میتواند سبب بروز مسمومیتهای غذایی و انواع بیماریها در افراد شود.
وی تاکید کرد: افراد باید پس از خرید شیر از فروشگاههای معتبر آن را به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه بجوشانند و در حین جوشیدن مرتب شیر را به هم بزنند. مسافران نوروزی نیز باید از مصرف پنیرهای تازه و نرم اجتناب کنند، زیرا مصرف آنها موجب بروز بیماریهایی مانند مانند تب مالت میشود. بنابراین اشخاص باید این پنیرها را در محلول آب نمک به مدت شش تا هشت هفته نگه داری کنند تا آلودگی آنها از بین رود. همچنین افزودن کمی سیاه دانه یا پونه به همراه گردو در زمان مصرف به پنیر مفید است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی با بیان اینکه مسافرین نوروزی علاوه بر فرآوردههای لبنی باید از خرید عسل تقلبی که به طور معمول در کنار جادهها به فروش میرسد نیز امتناع کنند، افزود: عسل تقلبی حاوی شکر، آب، آب لیمو و اسانس است و هیچ خاصیت و ارزش غذایی ندارد. بنابراین اشخاص تنها از اماکن معتبر و تولیدکنندگان مطمئن، عسل را تهیه کنند. تشخیص عسل تقلبی از اصلی فقط به وسیله انجام ۱۱ آزمایش پیچیده در آزمایشگاههای مجهز ممکن است.
عظمایی یادآور شد: مسافران نوروزی علاوه بر مصرف مواد لبنی و عسل باید در انتخاب رستوران، مسافرخانه و محلهای اقامتی خود، آب آشامیدنی و مواد غذایی کنسرو شده احتیاط لازم را کنند.