ناصر عاشوری درباره مذاکرات حج سال 96 و لزوم تمکین طرف سعودی برای تامین امنیت زائران کشورمان اظهار کرد: حج یکی از مناسک عبادی واجب برای مسلمانان محسوب میشود و ترک آن نیز جایز نیست مگر آنکه مانعی در میان باشد بنابراین مذاکرات میان دو کشور در حال انجام است تا نتیجهای حاصل شود.
وی به مشکلات سالهای گذشته زائران ایرانی در مراسم حج اشاره کرد و یادآور شد: البته در سالهای اخیر شاهد بودیم که امنیت و عزت لازم از سوی سعودیها برای حجاج ایرانی تامین نشد و نمونه آن اتفاقاتی بود که در فاجعه منا بهوقوع پیوست که جای تاسف و تاثر دارد.
عضو فراکسیون حج مجلس نهم با اشاره به مذاکرات حج میان ایران و عربستان تصریح کرد: در حال حاضر نیز بعد از فاجعه منا و تعطیلی حج تمتع مذاکراتی میان دو کشور در حال انجام است که اصل این گفتوگوها باید بر اساس تعامل و تفاهم باشد.
عاشوری تاکید کرد: انتظار داریم برای اینکه زائران ما به هر قیمتی به حج بروند هیئت مذاکره کننده کشورمان از پیشنهادهای خود عقبنشینی نکند.
وی افزود: زائران ما باید زمانی به حج عزیمت کنند که امنیت لازم برای آنها وجود داشته باشد و عزتمندی زائران کشورمان لحاظ شود.
این عضو فراکسیون حج مجلس نهم با بیان اینکه مذاکرات جمهوری اسلامی ایران با مسئولان حج سعودی باید از موضع قدرت انجام بگیرد، اظهار کرد: باید شروطی همچون عزت، امنیت و سایر مسائل فرهنگی مورد اهتمام باشد؛ یکی از مهمترین مسائل در حج بحث برائت از مشرکین است که باید جزو شروط اصلی ما قلمداد شود.
عاشوری تصریح کرد: هیئت مذاکرهکننده کشورمان نباید از ارزشهای فرهنگی و انقلابی به هیچ قیمتی عقبنشینی کند و بخشی از اهمیت حج و ارزشهای فرهنگی به برائت از مشرکین است.
وی افزود: متاسفانه سعودیها هنوز تغییر دیدگاه ندادهاند و شاهدیم که در منطقه هم همان مواضع گذشته را دارند؛ ما خواهان حجی با الگوی حج ابراهیمی هستیم.
این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه حقوق شهدای منا نیز باید در این دوره مذاکرات مورد توجه قرار گیرد، گفت: وزارت امور خارجه و هیئت مذاکرهکننده سازمان حج و زیارت باید با دقت لازم موضوع شهدای فاجعه منا را مدنظر قرار دهند.
عاشوری تصریح کرد: موضوع نبود روابط میان دو کشور ایران و عربستان نیز یکی دیگر از دغدغههای این مذاکرات است که باید راهکارهای دیپلماسی مورد توجه واقع شود تا در صورت اعزام، هیچ مشکلی برای زائران ما پدید نیاید.
وی اظهار کرد: محدوده حرم منطقه امن الهی محسوب میشود و باید کشور میزبان به امنیت تمامی زائران توجه کند تا مشکلی برای آنان ایجاد نشود؛ کشوری که ویزا زائران را صادر میکند مسئول امنیت آنها است بنابراین این موضوع مهم باید در دستور کار مذاکرات قرار گیرد.
به گزارش تسنیم، هیئت مذاکره کننده حج کشورمان پنجم اسفند ماه امسال برای مذاکرات حج تمتع 96 به دعوت کشور عربستان عازم این کشور شد و تاکنون چند دوره مذاکرات در روزهای گذشته انجام گرفته است که نتیجه قطعی آن در روزهای آتی اعلام میشود.
یادآور میشود سال گذشته نیز چندین دوره مذاکرات برای حج تمتع 95 میان دو کشور انجام گرفت که طرف سعودی ضمن نپذیرفتن شروط منطقی ایران، در نهایت مانع از اعزام حجاج کشورمان به مناسک حج شد.