50درصد ناباروری ها از مردان است

محمدرضا نوروزی با اشاره به اینکه هفته نخست اسفند با عنوان هفته سلامت مردان نامگذاری شده است، اظهار داشت‌: این نامگذاری به دلیل اهمیت بیماری‌ها ادراری و تناسلی در مردان است زیرا نیمی از ناباروری‌ها از سوی مردان است.

مشاور وزیربهداشت در امور بیمارستانهای خصوصی ادامه داد: در این هفته همکاران ما در رشته‌های (اروانکولوژی) شناخت مردان از بیماری‌ها ادراری و تناسلی که ارتباط مستقیمی با ناباروی نیز دارد در اختیار افراد قرار می‌دهند.

فلوشیپ تخصصی سرطان دستگاه ادراری و تناسلی (اروانکولوژی) خاطرنشان کرد: این در حالی است که در کشور ما 6 میلیون زوج نابارور وجود دارد که علت ناباروری در آنان نیمی برای از سوی زنان و نیمی از سوی مردان است و این اهمیت درمان ناباروری از سوی مردان را بیشتر می‌کند زیرا مردان در درمان خود نسبت به زنان کمتر توجه می‌کنند.

همچنین نوروزی چندی قبل نیز درباره درمان و تسهیلات وزارت بهداشت برای زوج‌های نابارور عنوان کرده بود که وزارت بهداشت با تخصیص 105 میلیارد تومان برای درمان ناباروری یک گام مثبت برای این معضل برداشته است، زیرا هزینه پوشش درمان ناباروری در مراکز دولتی برای یک دوره درمان در حدود یک میلیون و 700 هزار است که هزینه آن را وزارت بهداشت می‌پردازد.

وی در بیان مصادیقی در زمینه ایجاد مشکلات بیمه‌ای برای بیماران و ارائه دهنده خدمت توضیح داد: مثلاً کافی است در یک نسخه و برگه بیمه خط‌خوردگی وجود داشته باشد؛ بیمه همان را کسورات می‌زند و حال با این هزینه‌ها برای درمان ناباروری اگر حتی یک یا چند مورد کسورات ایجاد شود، مرکز ارائه دهنده خدمت و بیمار سرگردان و ناامید و بی‌انگیزه می‌شود بنابراین بسیار بهتر است این اعتبار بدون هیچ واسطه‌ای مستقیم به دست زوجین نابارور برسد.

در این راستا محمد اسماعیل مطلق - مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن اعلام اسامی روزهای هفته ملی سلامت مردان؛ شعار این هفته را «آیا در مسابقه سلامت برنده اید؟» اعلام کرد.

وی گفت: هفته ملی سلامت مردان از اول تا هفتم اسفندماه هر سال با هدف حساس سازی مردان نسبت به سلامت خود و افزایش دسترسی آنان به اطلاعات سلامتی، برگزار می‌شود.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت،خانواده و مدارس وزارت بهداشت برخی از مهم ترین موضوعات محوری روزهای هفته ملی سلامت مردان را تغذیه سالم، فعالیت بدنی، پرهیز از مصرف دخانیات و الکل، پیشگیری از صدمات جسمی و عوارض روانی ناشی از حوادث ترافیکی، پیشگیری از استرس های شغلی، پیشگیری از سکته های قلبی و مغزی، فشار خون، دیابت، اجتناب از رفتارهای پرخطر و ناسالم، افزایش کیفیت زندگی خانواده، نقش پدر در فرزندپروری، پیشگیری از صدمات ناشی از حوادث محیط کارو ارتقای ایمنی محیط کار عنوان کرد.