بودجه نباشد امدادگران رغبتی برای کار ندارند/ دولت با جان مردم بازی نکند

 این روزها دعوای بودجه بین جمعیت هلال احمر و مسئولان دولتی بسیار بالا گرفته است و در مواردی باعث برخی نارضایتی ها و کمبود‌ها در بحث امداد رسانی در مناطق سیل زده جنوب کشور شده است.

مسئولان هلال احمر از دولت گله‌مندند و می‌گویند چرا دولت به فکر امدادرسانی نیست و با این بودجه مدیریت بحران به کلی به مشکل بر می‌خورد.

تا آنجا که محمدیون دبیرکل جمعیت هلال احمر بادرخواست از سازمان‌های نظارتی از آنها خواست تا بررسی کنند که چرا بودجه آنها به درستی پرداخت نمی‌شود.

وی اظهار داشت:بودجه هلال احمر از هزار و100 میلیارد فقط100 میلیارد داده شده است؛ سال 96 باید هلال احمر را تعطیل کنیم.

دبیر کل جمعیت هلال احمر تصریح کرد: ما از ذخایر استراتژیک جمعیت استفاده می‌کنیم که مربوط به بحران‌ها خاص است.

متاسفانه پایگاه‌های امداد جاده‌ای هلال‌احمر، امکانات ضعیفی دارد

در همین باره نیز روزنامه شهروند در مطلبی نوشت: «احسان موسی‌نژاد، امدادگر داوطلبی است که دو سه سالی می‌شود در پایگاه‌های امداد جاده‌ای لرستان کار می‌کند: «متاسفانه پایگاه‌های امداد جاده‌ای هلال‌احمر، امکانات ضعیفی دارد، تمام زحمت بر گردن امدادگران است اما همان امدادگران هم از نظر معیشتی با مشکل مواجه هستند. همین هم می‌شود تا یک به یک از این کار خارج شوند.» او در گفت‌وگو با «شهروند» از تاثیرات کمبود بودجه بر روند امداد و نجات هلال‌احمر می‌گوید: «زمانی که بودجه کم می‌شود، امدادگران مورد توجه قرار نمی‌گیرند، همین هم می‌شود تا خیلی‌هایشان رغبتی برای کار نداشته باشند و بروند در بخش‌های دیگر.

در حال حاضر حقوق یک شیفت امدادگران از ٢٤‌هزار تومان شروع می‌شود که مبلغ کمی است؛ این برای خود هلال‌احمر هم خوب نیست، چرا که منجر به فرار امدادگرانش می‌شود. امدادگرانی که در بخش پایگاه‌های جاده‌ای به صورت داوطلب فعال هستند.»

وی ادامه می‌دهد: «پایگاه‌های امداد جاده‌ای را امدادگران داوطلب می‌چرخانند، اگر اینها نباشند، امداد جاده‌ای هم نخواهد بود.» موسی‌نژاد ازجمله امدادگرانی است که در جاده‌های مختلف استان لرستان فعال بوده است: «هلال‌احمر جزو سازمان‌هایی است که همیشه در صحنه‌ها حضور داشته، امدادگران هلال، اولین کسانی هستند که بر سر حوادث حاضر می‌شوند؛ به‌ویژه در جاده‌ها و به صورت مشخص در زمان تعطیلات.

بعد از آن است که سازمان آتش‌نشانی و اورژانس از راه می‌رسند اما متاسفانه بودجه این بخش را محدود می‌کنند.» موسی‌نژاد به یکی از خاطراتش از نبود تجهیزات در حوادث می‌گوید: «چند وقت پیش یک تصادف زنجیره‌ای در پل زال خرم‌آباد رخ داد؛ تصادف وحشتناکی بود، زمانی که ما به محل حادثه رسیدیم، به دلیل نبود تجهیزات کافی مجبور شدیم منتظر سازمان آتش‌نشانی بمانیم. این نمونه کوچکی از این اتفاقات است.»

به گفته این امدادگر، نبود اعتبار با جان مردم بازی می‌کند: «زمانی که بودجه کافی به هلال‌احمر ندهند، هلال‌احمر هم نمی‌تواند تجهیزات و ست‌های نجات و آمبولانس بخرد و نیروی انسانی را تأمین کند، همین هم می‌شود تا امدادگر جذب نشود و درنهایت هم دود همه اینها به چشم مردم می‌رود.»