از بیماری لب شکری و راه‌های درمان آن چه می‌دانید؟
بهزاد غریب زاده متخصص جراحی های دهان، فک و صورت؛ بیان کرد: لب شکری (لب شکافته) یکی از بیماری های مادرزادی است که اغلب در ازدواج های فامیلی اتفاق می افتد و یا زمینه ژنتیکی بدون علت دارد.

 

وی با بیان اینکه این عارضه می تواند در فرم متوسط یا شدید بروز یابد، عنوان کرد: در این بیماری، شکافی که در ناحیه کام وجود دارد در برخی از مواقع به لب انتقال پیدا می کند و سبب اختلال در تکلم و تنفس فرد می شود.

 

این متخصص جراحی های دهان، فک و صورت با اشاره به اینکه برای درمان این بیماری روش های مختلفی وجود دارد، عنوان کرد: شکاف لب در بیماران از طریق جراحی های زیبایی به خوبی بازسازی می شود. همچنین از پروتز های لب، جراحی های پیوندی و در مورد استخوان از پیوند استخوان کمک گرفته می شود که البته بکارگیری این روش ها نیازمند آن است که متخصص مربوطه مهارت و تبحر لازم را داشته باشد که بتواند قسمت مورد نظر را به خوبی بازسازی کند.

 

غریب زاده تاکید کرد: شکاف کام به مرور زمان و به طور خود به خود بسته می شود ولی تا زمان بسته شدن، تغذیه کودکان با مشکل مواجه می شود و حتی در برخی مواقع ممکن است مواد غذایی به ریه و مجاری تنفسی منتقل و باعث خفگی شود. بنابراین کوکانی که دچار این بیماری هستند، باید بین سنین 6 تا 12 سالگی توسط والدین شان به خوبی کنترل شوند تا پس از آن کودک بتواند خودش مراقبت های لازم را انجام دهد.

 

وی تصریح کرد: برای جلوگیری از ورود مواد غذایی به قسمت کام پروتز هایی برای کودکان ساخته می شود. خوشبختانه با پیشرفت چشمگیر علم دندانپزشکی حتی در موارد بسیار شدید نیز می توان شکاف به وجود آمده در ناحیه لب یا کام را به خوبی بازسازی کرد به طوری که کودک به زندگی عادی خود ادامه می دهد و با دوستانش به خوبی ارتباط برقرار می کند و از حضور در جامعه نگرانی و هراس ندارد.

 

غریب زاده توصیه کرد: برای انجام جراحی های مربوطه به منظور بازسازی شکاف لب یا کام کودکان باید پس از سن 12 سالگی اقدامات لازم صورت گیرد و برای نوزادان نمی توان این جراحی ها را انجام داد.