به جای اروپاگردی؛ ایران گردی کنید

حسین پایمان  وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه در دیدار با مرتضی رحمانی‌موحد  معاون گردشگری کشورمان اظهار داشت: از نظر ما برگزاری جلسات مشکلی ندارد و پیشنهاد می‌کنیم که چنین جلساتی هر 6 ماه یک بار میان دو کشور برگزار شود.

وی با اشاره به دستوری که رئیس‌جمهوری ترکیه قبل از سفرش به تهران به او داده بود ادامه داد: این دستور صریح رجب طیب اردوغان است که در حوزه گردشگری باید به ایران کمک کنیم.

پایمان با بیان اینکه من به‌عنوان معاون وزیر گردشگری ترکیه ترجیح می‌دهم که گردشگران ترکیه‌ای به‌جای اسپانیا، ایتالیا و دیگر کشورهای اروپایی به ایران سفر کنند گفت: اما مسئولان ایرانی باید کشورشان را به مردم ترکیه معرفی کنند.

معاون وزیر گردشگری ترکیه در ادامه پیشنهاد کرد که، برای معرفی بیشتر ایران به شهروندان ترکیه‌ای، پروژه‌ای مشترک اجرایی شود تا براساس آن روابط فرهنگی میان دو کشور گسترش یابد.

وی تأکید کرد که از طریق برگزاری کنفرانس‌های مشترک، روزهای فرهنگی، جشنواره‌ها و... می‌توان اشتراکات فرهنگی را به‌نمایش گذاشت و ظرفیت‌های گردشگری ایران را به شهروندان ترکیه معرفی کرد.

پشتوانه‌های زبان ترکی از متون فارسی است

معاون وزیر گردشگری ترکیه گفت: آثار مولانا و سعدی، بوستان، گلستان و تمام آثار بزرگی که پشتوانه زبان ترکی را شکل داده‌اند از متون فارسی هستند.

وی با تأکید بر اینکه هیچ منعی برای توسعه روابط نخواهیم داشت گفت: رئیس‌جمهوری ترکیه دو مأموریت مهم در این سفر به من داد: اول اینکه به ایران بیایم و ببینم که شما چه می‌خواهید؛ ما یک برگه سفید در مقابل شما می‌گذاریم که خواسته‌هایتان را بنویسید تا ما به شما کمک کنیم. مورد دوم نیز مربوط به حل مسئله پروازهای چارتر است.

پایمان با تأکید بر اینکه ما ایران و ملت ایران را دوست داریم ادامه داد: همراهی ترکیه و ایران مایه مسرت دوستان دو کشور و ناراحتی دشمنانشان خواهد شد.

همچنین مرتضی رحمانی‌موحد - معاون گردشگری کشورمان در دیدار با حسین پایمان - وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه، سفیر ترکیه در کشورمان و نیز رئیس اتحادیه هتل‌داران آنتالیا، با بیان این مطلب گفت: در اولین فرصت به‌منظور افزایش همکاری‌های میان دو کشور تقویم رویدادهایمان را با یکدیگر تبادل خواهیم کرد.

وی گردشگری را به جاده‌ای دوطرفه توصیف کرد و افزود: خوشبختانه زیرساخت‌های رفت‌و‌آمد میان ایران و ترکیه خوب است و مسئولان دو کشور فقط باید این وضعیت را مدیریت کنند تا جریان به‌درستی هدایت شود.

معاون گردشگری کشور با تأکید بر اینکه باید در اولین فرصت جلسات کمیته فنی گردشگری میان دو کشور تشکیل شود، گفت: دو جلسه مشترک در ایران برگزار شد و دو جلسه بعدی در ترکیه برگزار می‌شود. یکی از این جلسات در سطح معاونان و دیگری در سطح وزرا خواهد بود. ما این هدف را در برنامه‌ریزی‌های خود دنبال می‌کنیم که گردشگران ترکیه‌ای به ایران بیایند.

وی با اشاره به مکالمه تلفنی‌اش با وزیر گردشگری آفریقای جنوبی گفت: در این تماس تلفنی طرف مقابل تأکید کرد که بسیار مایل است در نمایشگاه گردشگری سال آینده حضور داشته باشد.

معاون گردشگری کشور از استقبال زیاد از غرفه‌های دهمین نمایشگاه گردشگری و صنایع وابسته خبر داد و افزود: نسبت به سال گذشته کشورهای بیشتری در این نمایشگاه حضور دارند اما متأسفانه، به‌خاطر مشکل فضا برای نمایشگاه، شرکت‌ها و نهادهای بسیاری با وجود اینکه درخواست داده بودند نتوانستند در نمایشگاه حاضر شوند.