زباله‌های شهر به انرژی تبدیل می‌شوند

 امروزه مدیریت و بازیافت پسماندهای شهری یکی از مشکلات و چالشهای عمده کشور است، روشهای مختلفی برای تولید انرژی از زباله‌های شهری و بیمارستانی وجود دارد که با توجه به مطالعات انجام شده، «تکنولوژی پلاسما» یکی از پیشرفته‌ترین فناوریهای موجود برای امحاء،  بی‌خطرسازی و تبدیل زباله به انرژی است که ستاد انرژیهای تجدیدپذیر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری این موضوع را جزو اولویتهای اصلی خود قرار داده است.

در این راستا مسئولان و کارشناسان ستاد توسعه فناوری انرژیهای تجدیدپذیر از پایلوت تبدیل زباله‌های شهری به انرژی با استفاده از فناوری پلاسما که با حمایت این ستاد در حال انجام است بازدید کردند.

 این پایلوت با ظرفیت یک هزار کیلوگرم در روز به همت پژوهشگران پژوهشگاه صنعت نفت و در واقع در این پروژه طرح گازی کردن زباله با استفاده از فناوری مشعل پلاسمایی برای نخستین بار در پژوهشگاه صنعت نفت اجرایی شده است.

همچنین در این بازدید حمید بزرگزاده؛ مجری پروژه به تشریح مراحل مختلف ساخت پایلوت پرداخته و ضمن آن کارکرد و عملکرد سه مشعل پلاسمایی با توان 30 کیلووات ارزیابی شد؛ مجری این طرح میزان پیشرفت پروژه را بسیار مناسب دانست و اعلام کرد: با انجام آخرین بهینه‌سازیهای لازم، پروژه در نیمه دوم اسفند ماه سال جاری مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت.

وی گفت: یکی از ویژگیهای بارز این پروژه، استفاده از توان شرکتهای دانش‌بنیان داخلی بوده و تجاری‌سازی این فناوری برای گامهای بعدی، هدف‌گذاری شده است.