خدیجه میرزایی با بیان اینکه منیزیم یکی از ریزمغزی های مورد نیاز بدن است، افزود: ریزمغزیها موادی هستند که بدن به مقدار کم به آنها نیاز دارد.
وی ادامه داد: در جامعه ما، کمبود منیزیم مانند کمبود آهن و کلسیم شایع نیست البته منیزیم در سلامت پوست و مو نیز نقش دارد. همچنین به بهبود خلق و خو کمک میکند.
دکترای تغذیه و رژیم درمانی به علائم کمبود منیزیم اشاره و بیان کرد: اسپاسمهای عضلانی یا گرفتگی عضلانی یعنی افراد شبها هنگام خواب با گرفتگی عضلانی از خواب بیدار میشوند و لرزش دستها و حرکت غیرارادی اعضای بدن که با برخی بیماریهای مغز و اعصاب اشتباه میشود از نشانههای کمبود منیزیم است.
وی در برنامه رادیویی سلامت ادامه داد: یعنی افرادی که به علت مشکل فشارخون، دارو مصرف میکنند، ممکن است به علت کمبود منیزیم با وجود مصرف دارو فشارخونشان کاهش پیدا کند؛ زیرا یکی از کارکردهای منیزیم گشاد کردن عروق است که در افراد مبتلا به پرفشاری خون، تنگی عروق ایجاد می شود؛ نینناگموس یا حرکات غیرارادی چشمها به خصوص در برخی از بچهها در افراد مبتلا به نارسایی کلیه، ممکن است کمبود منیزیم به دنبال نارسایی کلیه ایجاد شود و علائم کمبود منیزیم در آنها مشاهده شود.
این دکترای تغذیه با بیان اینکه منیزیم بیشتر در منابع گیاهی یافت می شود، گفت: البته این مسئله برخلاف آهن و منگنز است که این دو، در منابع حیوانی وجود دارند. مغزها، غلات تصفیه نشده و آسیاب شده، سبزیجات برگ سبز تیره(علت آن این است که منیزیم جز ساختار کلروفیل گیاهی است) حاوی منیزیم هستند.
وی با تأکید بر اینکه البته شیر و ماست نیز حاوی منیزیم هستند، ادامه داد: در نتیجه هر ماده غذایی(سبزیجات) که ویتامین k دارد، منیزیم هم دارد. از این رو، ماهی، گوشت ها و البته میوه های زرد و نارنجی مثل سیب و پرتقال منیزیم ندارند.
میرزایی با بیان اینکه افراد سالم که زندگی طبیعی دارند و داروهای خاصی مصرف نمی کنند و تغذیه متعادل دارند نباید نگران کمبود این ماده معدنی باشند، اظهار داشت: در افرادی که سردردهای ناشناخته و اسپاسم عضلانی دارند، احتمال کمبود منیزیم وجود دارد. افرادی که داروهای دیورتیک مصرف می کنند مثلا بخاطر فشارخون بالا فورسماید مصرف میکنند باید مراقب علامتهایی مانند اسپاسم عضلانی و لرزش دستها باشند.