فاطمه رهبر در همایش «شوق زیارت» که به منظور تکریم سالمندان و بازنشستگان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) در حرم مطهر رضوی برگزار شد، افزود: این پنجمین همایش شوق زیارت است که با حضور افراد سالمند تحت پوشش کمیته امداد اجرا می شود و در آن حدود ۳۵۰ فرد سالمند از سراسر کشور به همراه خانواده هایشان حضور دارند.
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد با بیان اینکه حدود یک پنجم از سالمندان زائر در طرح شوق زیارت را زنان سالمند تشکیل می دهند، ادامه داد: در میان این افراد سالمندان نخبه ای حضور دارند که هر یک در یکی از جنبه های فرهنگی یا هنری دستاوردهای خوبی داشته اند.
وی تاکید کرد: یکی از خواسته های سالمندان حاضر در طرح شوق زیارت اعزام به زیارت کربلا و عتبات عالیات بود که این مطالبه سالمندان با موافقیت رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) عملی می شود و این ایشان دستور اعزام سالمندان به کربلا را صادر کردند.
رهبر با اشاره به خدمات کمیته امداد در حوزه سلامت به مددجویان این نهاد گفت: امروز مددجویان کمیته امداد تحت پوشش بیمه تکمیلی هستند همچنین این افراد در حوزه مددجویان شهری تحت پوشش بیمه سلامت و در حوزه مددجویان روستایی هم تحت پوشش بیمه پایه سلامت قرار دارند.
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد اضافه کرد: رئیس کمیته امداد به عنوان یکی از خواسته های خود همواره در نظر داشته است که بیمه مددجویان یکسان شود تا در ارائه خدمات تفاوتی وجود نداشته باشد و همچنین پوشش این خدمات برای همه مددجویان امکانپذیر شود.
وی خاطرنشان کرد: در نظر داریم مستمری پرداختی به مددجویان کمیته امداد را افزایش دهیم و همچنین بتوانیم همه این افراد را تحت پوشش قرار دهیم.
یک چهارم سالمندان کشور تحت پوشش کمیته امداد هستند
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد با اشاره به وجود ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار سالمند در کشور گفت: یک چهارم سالمندان کشور تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند.
رهبر با اشاره به اهمیت دوره سالمندی و لزوم تکریم این قشر افزود: باید فرهنگ سالمندی در کشور اصلاح شود. امروزه شرایط حمایتی و تکریم برای بخشی از سالمندان ما فراهم نیست که این رویه باید تغییر کند.
وی با بیان اینکه تهاجم فرهنگی سبک زندگی در خانواده های ایرانی را به خطر انداخته است، ادامه داد: باید از تجربیات سالمندان در خانواده نهایت بهره را ببریم و فرهنگ سازی به گونه ای باشد که نحوه برخورد با سالمندان را از دوران کودکی به فرزندان مان آموزش دهیم تا رعایت احترام به سالمندان نهادینه شود.
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد خاطرنشان کرد: بر اساس قوانین بالادستی کشور حمایت از سالمندان به همه دستگاه ها توصیه شده است.
وی با اشاره به وجود ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار سالمند در کشور گفت:از این تعداد یک چهارم آنها تحت پوشش کمیته امداد هستند و با توجه به تاکیدات رهبری در حوزه تحکیم خانواده و ازدیاد نسل باید به سمت کاهش عوارض سالمندی حرکت کنیم.
رهبر اضافه کرد: امیدواریم با فعالیتهای در حال انجام اطمینان خاطر برای سالمندان فراهم شود و باید کاری کنیم که فشارهای اجتماعی روی سالمندان کاهش یابد.
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد گفت: برنامه داریم بتوانیم حضور سالمندان در جامعه را پررنگتر کنیم و همچنین از تجربیات فکری و اندوخته های آنان در خانواده و جامعه بهرهگیری کنیم.
وی تاکید کرد: اگر به موضوع تامین اجتماعی سالمندان توجه نکنیم این مساله در آینده مشکلات بسیاری را برای کشور پدید خواهد آورد بنابراین لازم است زمینه اشتغال برای این دسته از سالمندان که توان جسمی دارند را فراهم کنیم.
رهبر افزود: در کنار افزایش پرداخت مستمری به سالمندان باید زمینه فرهنگی و اجتماعی سالمندان افزایش یابد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی با هدف افزایش سلامت سالمندان در سراسر کشور فراگیر شود.