این روزهاخبرهاوزمزمه‌هایی مبنی براجرای طرح تازه‌ای باموضوع تعطیلی ۲هفته‌ای مدارس همزمان باروزهای آلودگی هوابویژه درکلانشهرهادرفصول پاییزوزمستان به گوش می‌رسد،خبری که چندی پیش به نقل ازمعاون سازمان محیط زیست استان تهران دررسانه‌های گوناگون منتشر شد.

به گفته محمد رستگاری، در صورت تصویب تعطیلی مدارس در فصل پاییز، از این پس 2 هفته از تعطیلات تابستان کم می‌شود و به جای آن دانش‌آموزان تعطیلات پاییزی را تجربه می‌کنند.

 

این در حالی است که پس از اعلام این خبر و اعلام نظرات موافق و مخالف و دیدگاه‌های گوناگون، روز گذشته 2 تن از وزرا و معاونان دولت یازدهم در اظهارنظرهای جداگانه‌ای به بررسی این طرح و اعلام‌نظر خود درباره اجرایی شدن آن پرداخته‌اند و به نظر می‌رسد درباره اجرایی شدن یا شیوه اجرای طرح هنوز اختلاف‌ نظر و دیدگاه‌های متفاوت وجود دارد. در همین‌باره معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست در اظهاراتی گفته است: «در حال مذاکره در سطوح گوناگون با وزارت آموزش‌وپرورش هستیم تا درباره تعطیلی 2هفته‌ای مدارس در فصل پاییز به نتیجه برسیم».

 

علاوه بر این روز گذشته در حاشیه نشست خبری علی‌اصغر فانی، وزیر آموزش‌وپرورش خبرنگاران از وی درباره طرح تعطیلی 2 هفته‌ای مدارس در روزهای آلوده پرسیده‌اند که فانی در این‌باره گفته است: «از انجام هر اقدامی به منظور حفظ سلامت دانش‌آموزان استقبال می‌کنیم اما در پیشنهاد مطرح شده درباره تعطیلات پاییزی مدارس ابهاماتی وجود دارد، مانند اینکه در چه تاریخی از پاییز تعطیلی مدارس اجرایی شود و ما نمی‌توانیم به صورت شناور مدارس را تعطیل کنیم». حال باید دید که در روزهای آینده مدیران چه تصمیمی برای این طرح مهم خواهند داشت و آیا در پروسه تصویب و نهایی کردن این طرح پیامدهای تعطیلی مدارس در کیفیت آموزش دانش‌آموزان و تحصیل آنها مدنظر قرار خواهد گرفت؟

 

مذاکره با آموزش‌وپرورش رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست از انجام مذاکره با آموزش‌وپرورش درباره تعطیلی مدارس در فصل پاییز خبر داد.

معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست با اشاره به پیشنهاد تعطیلی 2هفته‌ای مدارس در پاییز، اظهارداشت: برنامه کاهش آلودگی هوا را به طور جدی دنبال می‌کنیم، سازمان محیط‌زیست به صورت مرتب جلساتی را برگزار و در بخش‌های گوناگون اعم از خودرو و سوخت از وزارت نیرو و وزارت صنعت گزارش‌گیری می‌کند.

 

ابتکار افزود: دولت مصوبه ویژه‌ای برای سال 95 داشت و یکی از موضوعات این بود که برای سال جاری تغییراتی را در ساعات کار ادارات، ساعات مدارس و تعطیلی 2هفته‌ای مدارس در نیمه دوم سال لحاظ کرد.

 وی با بیان اینکه در حال مذاکره با آموزش‌وپرورش در سطوح گوناگون هستیم، خاطرنشان کرد: امیدواریم با توجه به همکاری‌های خوبی که با آموزش‌وپرورش در بخش‌های گوناگون داریم بتوانیم در این زمینه نیز برای کلانشهرها تدبیر کنیم تا فرزندان‌مان در هوای سالم‌تری تنفس کنند.

 ابتکار تصریح کرد:  یک بازه 30 تا 40 روزه  را داریم که هوا ساکن می‌شود و وارونگی هوا اتفاق می‌افتد.

 

در این مدت تهران یا سایر کلانشهرها همانند دیگی می‌شوند که درشان بسته است و هرچه آلودگی وجود دارد در فضا باقی می‌ماند، بنابراین باید برای این چند روز چاره‌اندیشی کرد. رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست یادآورشد: برنامه‌ریزی ما این بود که تردد ناشی از دانش‌آموزان به مدارس را کاهش دهیم و دانش‌آموزان با حضور در منزل یا انجام سفر کمتر در معرض آسیب‌ها قرار نگیرند.

 

به گفته وی، جلسات در این زمینه ادامه دارد و یکی از موضوعات جلسه  گذشته کارگروه کاهش آلودگی هوای کلانشهرها درباره پیشنهاد تعطیلی 2هفته‌ای  مدارس بود که با حضور وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های مربوطه  برگزار شد و  هنوز به نتیجه قطعی نرسیده‌ایم  و سازمان همچنان در حال بررسی موضوع است و امیدواریم هرچه زودتر به تصمیمی در این باره برسیم.

 

ابهام در پیشنهاد سازمان محیط‌ زیست

 

در عین حال، علی‌اصغر فانی، وزیر آموزش‌وپرورش از وضعیت مبهم پیشنهاد ارائه شده مبنی بر تعطیلی 2 هفته‌ای مدارس در فصل پاییز انتقاد کرد.

وزیر آموزش‌وپرورش درباره طرح مطرح شده با موضوع تعطیلی 2 هفته‌ای مدارس در پاییز، عنوان کرد: این پیشنهاد در ستاد بحران آلودگی هوا مطرح شده است و درخواست کارگروه مشترک با محیط‌زیست در این باره را  مطرح کرده‌ایم تا در آن کمیته مشترک، ابعاد و امکان کار را بررسی کنیم زیرا نمی‌دانیم چه تاریخی از پاییز را می‌خواهند تعطیل کنند و ما نیز نمی‌توانیم مدارس را شناور تعطیل کنیم.

وی افزود: از مطرح شدن موضوع در یک کمیته مشترک استقبال می‌کنیم زیرا سلامت دانش‌آموزان برای ما مهم است اما ابهاماتی هم در این باره وجود دارد، مانند اینکه آیا آلودگی و وارونگی هوا، تاریخ مشخصی دارد؟  آیا آلودگی و وارونگی هوا قابل پیش‌بینی است که بتوان براساس آن برنامه‌ریزی کرد؟

فانی درباره پیشنهاد تغییر ساعات نیز خاطرنشان کرد: باید به این موضوع همه‌جانبه نگریست، چراکه10درصد مدارس ما دوشیفته هستند. تغییر ساعات به آموزش و دانش‌آموزان لطمه می‌زند اما سلامتی دانش‌آموزان برای ما دارای  اهمیت‌ بیشتری از هر موضوعی است.