محمود ساعتچی، استاد و چهره ماندگار روانشناسی ایران گفت: یکی از نشانه های بارز مشکلات خانوادگی و خانواده های پریشان شبکه های ارتباطی ناسالم در بین آنهاست.

 

این پروفسور ادامه داد: وقتی که ارتباط بین زن و شوهر دچار اختلال می شود و قادر نیستند منظور و درک خود را از پدیده ها بازگو کنند،شبکه ارتباطی بین آن ها دچار تشنج  و تمام مشکلات آغاز می شود.

 

وی در تبیین ویژگی های خانواده های پریشان، ابراز داشت: خانواده های پریشان در برخورد و ارتباط با یکدیگر منظور و مفهوم خود را به خوبی نمی فهمند و در بیانات یکدیگر گرفتار سوء تعبیر هستند این در صورتی است که در خانواده های بالنده و سالم، زن و شوهر می توانند منظور و خواست خود را با کمال صداقت و صراحت و بدون هیچ نگرانی بیان کنند. 

 

وی در خصوص مسئله سوء تفاهم در میان زوج های جوان تاکید  کرد: بسیاری از زن و شوهر ها در زمان حاضر گرفتار این عارضه هستند و خود نسبت به این مشکل واقف نیستند. امروزه درصد قابل توجهی از زوج های جوانی که به کلینیک های مشاوره مراجعه می کنند، در برقراری ارتباط اثر بخش با یکدیگر اختلاف دارند. 

 

این روانشناس در خصوص تاثیر اختلاف دیدگاه در ایجاد سوء تفاهم  میان زوج های جوان تاکید کرد: وقتی که نگرش و باورداشت های زن و شوهر در رابطه با موضوعات مختلف متفاوت باشد، معمولا موجب درگیری و اختلاف و حتی زمینه ساز جدایی آنها می شود. 

 

وی در خصوص مسئله آموزش در برقراری ارتباط اثر بخش تصریح کرد: امروزه بسیاری از زوج های جوان در این رابطه آموزش ندیده اند و در موارد بروز اختلاف از شیوه های درستی استفاده نمی کنند. 

 

این روانشناس ضمن تاکید براثر بخش بودن مطالعه در حل تعارضات میان زوج های جوان ،تصریح کرد: بسیاری از زوج های جوان دانش و شرایط علمی را در خصوص سلامت خانواده ندارند. مطالب چاپ شده فراوانی در خصوص سلامت خانواده و موضوعات مرتبط با آن وجود دارد که لازم است زوج ها در این خصوص اطلاعات کسب کنندهمچنین الگو برداری و معاشرت با خانواده های سالم و محدود کردن ارتباط با زوجهایی که ارتباط سالم و اثربخش با یکدیگر ندارند می تواند در آرامش روانی بین زوجین موثر باشد.