این روزها بسیاری از افراد دیگر مانند قدیم شاد و سرزنده نیستند؛ درواقع فرقی هم نمی کند که سن و سالتان چیست، وقتی دل مشغولی داشته باشید دنیا برایتان تار شده و زندگی را تلخ تر از قبل می دانید. این حالت بیشتر در جوانان نسل امروز یافت می شود چرا که برای رسیدن به آینده رویایی خود راهی سخت و پرفراز و نشیب می بینند و تنها به دنبال " یک شبه راه صد ساله رفتن" هستند و از آنجایی هم که این امر محال و غیر ممکن است متاسفانه مایوس تر از قبل و منزوی می شوند البته این به انگیزه و همت فرد هم بستگی دارد که با چه نوع برنامه ریزی آینده خود را موفق و بدون ناامیدی رقم زند.
افسردگی دارای جلوه های گوناگونی است که افراد به آسانی از تشخیص آن غافل می شوند. این اختلال دارای طیف وسیعی از نشانه ها است نشانه هایی که گاه به سادگی از کنارشان رد می شویم و آنها را احساسی زودگذر می پنداریم درصورتی که پیام های زیادی را برای ما دارند پس در نگاه اول تشحیص افسردگی به وسیله دنیای مجازی و بدون خارج شدن از منزل کاری درست و مفید به نظر می رسد.
وی ادامه داد: آمارهای مطرح شده از نتایج تحقیقات شیوع شناسی کاملا درست است اما اگر آنها بر مبنای انجام تستهای مختلف یا مراجعان چند پزشک باشد اعتبار و ارزش علمی ندارد و نمی توان به آنها اعتماد کرد، از این رو باید دید این آمار را چه منبعی و ازچه روش تحقیقاتی بیان کرده است چون حتی آمارهای شیوع شناسی هم اگر دارای جامعه آماری بالا و شامل انواع مختلف افراد (افسرده و سرزنده و..) نباشد اعتبار لازم را ندارد و نمی تواند مهم تلقی شود.
وی با تاکید بر اینکه تنها از روی یک تست نمی توان میزان افسردگی را تشخیص داد، افزود: روانشناسان بعد از یک یا دوجلسه (ترجیحا 45 دقیقه ای) صحبت با فرد از تستهای معتبر خود استفاده و سپس در صورت لزوم مجددا مصاحبه می کنند تا به افسردگی و میزان آن در افراد به طور دقیق پی ببرند.
وی تصریح کرد: ما نمی گوییم که تست اهمیت ندارد بلکه معتقدیم انجام تست بدون حضور پزشک و انجام مصاحبه های اولیه مفید نیست و ممکن است مشکل ساز شود، چرا که بسیاری از افراد بدون درک درست از سوالات به آنها پاسخ می دهند و به نتیجه می رسند حتی گاهی ممکن است باداشتن دوجواب برای یک سوال تنوانند گزینه درست را تشخیص دهند اما پزشک این مشکل را به درستی بعد از مصاحبه حل می کند و با امتیازدهی مناسب بهترین تفسیر و درمان را ارائه می کند.
این متخصص روانشناسی افزود: متاسفانه این شیوه یعنی گذاشتن تست های مختلف در سایتهایی که اصلا تخصصی نیستند و در کنار موضوعات حوزه های مختلف این تستها را گنجاندهاند، مردم ما را به بیراهه می کشانند.
وی درباره جامعیت هرکدام از تستها بیان کرد: هرکدام از تستها ویژگی های خاص خود را دارند مثلا برخی دروغ سنجی و مقیاس روانی دارند اما تست MMPI جامع تر است چرا که بعنوان مثال در عین سنجش اضطراب، افسردگی را هم می سنجد و با مقیاس های رواین و شخصیتی خود به روانشناس برای تشخیص بهتر کمک می کند.
بنابراین اعتماد کردن به حرفها و مباحث مختلف مطرح شده در فضای مجازی اشتباه است و اگر افراد مشکلی را احساس می کنند یا قصد محک زدن میزان افسردگی و حالات روحی و جسمی خود را دارند بهتر است با مراجعه به پزشکان متخصص مشاوره بگیرند تا مشکلی به مشکلاتشان اضافه نشود و در صورت لزوم به سرعت درمان شود.