شرایط واردات برنج به کشور

مینو حاجیان، کارشناس ارشد اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی و آشامیدنی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو در خصوص برنامه ارتقاء ایمنی و سلامت محصول برنج گفت: طرح ارتقا ایمنی و سلامت محصول برنج در آبان ماه سال 92 در دو سطح واردات و تولید داخل در سازمان غذا و دارو مصوب و به صورت کشوری ابلاغ شده است.

وی اظهار داشت: در بخش تولید داخل، واحدهای بسته بندی برنج طی یک برنامه زمان بندی مشخص ملزم به اخذ پروانه بهداشتی ساخت یا شناسه نظارت کارگاهی شده اند و باید ضمن ایجاد شرایط بهداشتی، الزامات برچسب گذاری را مطابق ضوابط سازمان غذا و دارو به منظور ایجاد امکان ردیابی در سطح عرضه بر روی بسته بندی رعایت کنند.

حاجیان ادامه داد: در خصوص واردات نیز علاوه بر بازرسی و آزمون بر روی هر محموله برنج وارداتی در زمان ورود به کشور، این محصول از ابتدای سال 93  مشمول ثبت منبع شدند و فقط برای محموله هایی مجوز ورود صادر می شود که محصول خود را از مزارعی در کشور مبدأ تامین کنند که واحد بسته بندی کننده آن ها قابل ردیابی بوده و در واحد های فرآوری و بسته بندی مناسب از نظر بهداشتی بسته‌بندی شوند.

کارشناس ارشد اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی و آشامیدنی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو گفت: با انجام ثبت منبع و محصول و اجرای طرح ردیابی برنج از کشور مبدأ، محموله های فاقد برچسب گذاری مناسب شامل عدم درج شماره پروانه بهداشتی ورود، نوع برنج، سری ساخت، تاریخ تولید  و انقضاء، نام و آدرس شرکت وارد کننده، اجازه ورود به کشور را ندارند.

حاجیان افزود: پروانه بهداشتی ورود به منظور شناسایی در سطح عرضه بوده تا بتوان در مورد عدم انطباق، رهگیری و از سطح عرضه جمع آوری و قابل پیگیری باشند.