چهارمین کنگره بین المللی کاشت حلزون شنوایی در روزهای 8 الی 10 اردیبهشت 1395 به میزبانی مرکز کاشت حلزون شنوایی استان فارس برگزار شد.
در این کنگره سید بصیر هاشمی - معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ریاست مرکز کاشت حلزون شنوایی فارس و دبیر اجرایی کنگره در مراسم افتتاحیه با اشاره به اینکه از هر یک هزار تولد، یک کودک ناشنوا به دنیا میآید، غربالگری شنوایی در بدو تولد، سه ماهگی و 6 ماهگی و پوشش 76 درصدی آن را از طرحهای مهم اجرا شده توسط وزارت بهداشت برشمرد و تامین اقامتگاه برای خانواده بیمار در دوره زمانی عمل جراحی و گفتار درمانی پس از آن، تامین قدرالسهم بیمار از هزینه کاشت حلزون را از بزرگترین مشکلات موجود بر سر راه انجام اعمال کاشت حلزون عنوان کرد و از نیکوکاران عرصه سلامت خواست تا در این امر خطیر سهیم شوند.
در این کنگره اساتیدی از 16 کشور دنیا به همراه اساتید کاشت حلزون کشورمان با ارائه 58 سخنرانی و 49 پوستر مقاله به معرفی جدیدترین دستاوردهای علمی مرتبط با عمل کاشت حلزون شنوایی پرداختند. نکته قابل توجه حضور اساتید صاحب نام کاشت حلزون شنوایی دنیا نظیر پروفسور توماس لنارز از آلمان، پروفسور بری لوینسون از انگلستان و پروفسور هرمان جنکینز از ایالات متحده آمریکا در این کنگره بود.
در بخش جانبی این کنگره، شرکت های صاحب نام در ساخت پروتز حلزون شنوایی در دنیا در قالب یک نمایشگاه به ارائه آخرین دستاوردهای تکنولوژیک خود پرداختند. علاوه بر این، در حاشیه این نمایشگاه جلساتی با حضور محمدحسین دشتی مدیر بازرگانی و دکتر هومن نریمانی مدیر طرح و برنامه هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران و مدیران ارشد کمپانی های یادشده برگزار گردید که در طول این جلسات دغدغه های هیات امنا در خصوص ارسال به موقع پروتزهای حلزون شنوایی جهت جلوگیری از ایجاد خلل در روند درمانی بیماران نامزد کاشت حلزون شنوایی و تامین قطعات یدکی پروتزها با کمترین قیمت ممکن مطرح شد و قولهای مساعدی از سوی شرکتهای سازنده در خصوص ارائه بستههای خدمتی با شرایط ویژه در سال 1395 داده شد.
همچنین در آخرین روز کنگره، میزگردی با حضور مدیران هیات امنای صرفه جویی ارزی، روسای مراکز کاشت حلزون، مسئولان مراکز گفتار درمانی و ... برگزار شد و مشکلات مراکز در سه محور ارجاع بیماران از طرح غربالگری ناشنوایی به مراکز کاشت، تامین تجهیزات مورد نیاز اتاق های عمل کاشت حلزون و مراکز گفتار درمانیِ وابسته و مشکلات مربوط به پیگیریهای بعد از عمل، مورد بحث و بررسی قرار گرفت و تصمیماتی در خصوص نحوه پیگیری این مشکلات توسط نهادهای ذی صلاح اتخاذ شد.
به گزارش هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران، در آیین افتتاح این کنگره که با حضور محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همراه بود، همچنین محمدعلی افشانی - استاندار فارس؛ شیراز را به عنوان یکی از قطبهای پیوند کبد، کاشت حلزون شنوایی و چشم پزشکی کشور معرفی کرد و برگزاری چنین کنگرههایی را فرصت مناسبی برای مبادلات علمی و ارایه دستاوردهای روز بشر دانست.