سرهنگ مراد مرادی در مورد جزئیات تعیین درصد تقصیر عابران در تصادفات رانندگی اظهار داشت: در محل هایی که پل عابر پیاده وجود دارد، چنانچه عابر پیادهای بیتوجهی کرده از پل عابر پیاده عبور نکند و تصادفی رخ دهد، قطعا افسر کارشناس تصادفات بی احتیاطی عابر پیاده را لحاظ کرده و در اظهار نظر و تنظیم کروکی تقصیر عابر پیاده را نوشته و گزارش تصادف را برای مقام قضایی ارسال می کند.
وی افزود: افسر کارشناس با توجه به وضعیت، محل وقوع و شرایط، علت اصلی تصادف را تشخیص می د هد. از این رو، چنانچه راننده وسیله نقلیه کلیه شرایط و مقررات را رعایت کرده باشد، در تنظیم کروکی عابر پیاده مقصر شناخته می شود.
مرادی ادامه داد: طبق ماده ۲۱۵ آییننامه راهنمایی و رانندگی، عابران پیاده موظفند موارد ذیل را رعایت کنند:
۱- در محل هایی که پیادهرو وجود دارد، از سطح سوارهرو استفاده نکنند.
۲- برای گذشتن از عرض راه، تنها از گذرگاه های پیاده، پل های عابر پیاده، پل های هوایی و گذرگاه های زیرزمینی مجاز عبور کنند.
۳-از دویدن، پریدن و ورود ناگهانی به سطح سوارهرو خودداری کرده و مراقب حرکت وسایل نقلیه باشند.
۴- در تقاطعها با روشن شدن چراغ سبز، مقابل خود حرکت کنند و هنگامی که چراغ عابر قرمز بود، جریمه می شوند.
رئیس مرکز اطلاعرسانی پلیس راهور فاتب افزود: هرگاه عابران به تکلیف خود عمل نکنند، در صورت تصادف با وسیله نقلیه، راننده مشروط به اینکه کلیه مقررات را رعایت کرده باشد و قادر به کنترل وسیله نقلیه در جلوگیری از تصادف یا ایجاد خسارات مادی و بدنی نباشد، مسئولیتی نخواهد داشت.
سرهنگ مرادی با اعلام مبلغ جریمه در این خصوص برای عابران پیاده تصریح کرد: جدول جرایم تخلفات رانندگی مصوب ۱۷/۱۲/۹۴ هیات وزیران برای پیشگیری از این قبیل حوادث جریمه ۳۰ هزار تومانی را برای عابرانی که از محل های غیرمجاز سوارهرو عبور کنند، تعیین کرده است. از این رو، ساز و کار اجرایی آن تاکنون فراهم نشده بود و عملا این بند از کدهای تخلفاتی، غیرقابل اجرا بود و متاسفانه همواره شاهد تصادفات ناگوار بین وسیله نقلیه و عابر پیاده بود که ناشی از بیدقتی و بیتوجهی عابران به قوانین و مقررات عبور و مرور بود.