رنگ و بوی شهر لباسها و آدمهایش این روزها بسیار و بیشتر از آنچه من و شما فکرش رامیکنیم دستخوش تغییر شده است.
پوشش بانوان جامعه ایرانی که روزگاری جلادهنده مجله مروارید در صدف و نگین انگشتری داشت حالا رنگ باخته طوریکه آنچه به عنوان مانتو و روسری بر تن برخی از بانوان شهری میبینیم هویت اصلی خود را از دست دادهاند. لباسها بیدکمه شده، شلوارها آب رفته و حتی سیگار در انگشتان برخی از زنان جامعه ما عادت شده است.
گویا در یک دنیای دیگری زندگی میکنیم. ویترین و لباسهای برخی بانوان جامعه ما مهمترین مرکز خرید و اشاعه مدلهای غربی شده است.
وقتی در خیابان های شهر قدم میزنی و با دقت هموطنانمان خود را نظاره کنی افراد کمحجاب بیشتر به چشم میخورند؛ مانتوها بی دکمه، گوشها بیرون و پر از زیورآلات ولی دلیل این نوع پوشش چیست؟
حسین قرائی مقدم جامعهشناس در گفتوگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان در این باره معتقد است: اکنون بانوان کمحجاب ما ادای حجاب را در میآورند طوریکه به اجبار به رعایت حجاب روی آورده باشند و ظاهر جامعه ما نشان میدهد که این قشر از دختران و زنان ما تنها حجاب را اجابت کردهاند و به رعایت آن مجاب نیستند.
وی در ادامه میگوید: از لحاظ جامعه شناسی افراد کمحجاب به شکلی کاملاً ظاهری و از روی ترس از مسئولان ارشد شهری و کشوری و یا خانواده خود به حجاب تن دادهاند چرا که اگر این افراد مجاب شده بودند باطناً به رعایت این مهم میپرداختند.
حسین باهر استاد دانشگاه شهیدبهشتی در گفتوگو با خبرنگار ما در این خصوص میگوید: این افراد به دلیل اقتضای سنی خود که دنبال آزادی و جلب توجه هستند الگوبرداری بالایی داشته و تحت تأثیر ماهواره در گرداب اشاعه مدلهای غربی گرفتار میشوند.
از آنجایی که رنگ و بوی پوشش جامعه ما به گفته مادران و پدران دیگر مثل سابق نیست و هیچ گونه مطابقتی با فرهنگ زیبای ایرانی اسلامی ما ندارد حال سوال اینجاست که این نوع پوشش از کجا آمده است؟
حمیدرضا 30 ساله در گفتوگو با خبرنگار ما میگوید: تمامی آنچه از پوشش چه در پسران و چه در دختران جامعه میبینیم همه بازتاب ماهواره است و غربیها فرهنگ خود را در بازارها میفروشند، کمتر بوتیک و مغازهای را میتوانی پیدا کنی که جنس و کالایی مطابق با فرهنگ ایرانی اسلامی ما در آن به فروش برسد.
باران 26 ساله نیز معتقد است: تمامی رفتار ما بازتاب ماهواره و القای ناخودآگاه فرهنگ غربی از جانب سازندگان فیلمهای کشورهای بیگانه است.
پشت چراغ قرمز در کنار ماشینی توقف کردم که راننده آن خانم بود او سیگار به دست گرفته بود و پوشش مناسبی نداشت وقتی از او جویا شدم گفت: از محدودیت بدم میآید و حجاب آزادی مرا سلب می کند و اگر سیگار میکشم دلیلش مد است.
باهر جامعهشناس در این باره میگوید: اکنون سن مصرف قلیان، سیگار و حتی مواد مخدر بین دختران جامعه ما به سن راهنمایی رسیده و این وضعیت نگرانکننده است.
**شیوه جدید بدحجابی
اگر در خیابان های شمال شهر تهران حرکت کنیم، دختران و زنانی را می بینیم که مانند مردان سیگار به دست گرفته ،شال از سر انداخته اند و پسران را تحریک به کورس خیابانی می کنند.
البته رفتار از برخی دختران از این حد نیز گذشته به طوری این افراد این روزها با کوتاه کردن موی خود (مدل پسرانه) پلیس و مردم را فریب داده و در خودروهای گران قیمتشان در شهر تردد می کنند، شاید اگر شما هم از فاصله دور این دختران را ببتید متوجه نمی شوید که آنان پسر هستند یا دختر؟.
از جمله رفتارهای برخی دختران که این روزها در شهر مشاهده می شود همراه داشتن سگ در صندلی کمک راننده است ، سگ های کوتاه از نژدهای مختلف که به قول خودشان میلیون ها تومان ارزش دارند و شناسنامه پاکیزگی نیز دریافت کرده اند.
شاید این گروه اندک از جامعه ندانند که در کشورهایی که از آنها الگو گرفته اند، این گونه رفتارها رذایل فکری تلقی می شود.
حدوداً از 12 سال پیش کمحجابی یا بدحجابی به جامعه ما رسوخ کرده و مانند موریانه به تخریب فرهنگ ایرانی اسلامی ما پرداخته و روز به روز در حال پیشروی است اما راه چاره چیست؟
باهر جامعهشناس و استاد دانشگاه شهید بهشتی در این خصوص معتقد است: با فراهم آوردن زمینه اشتغال تسهیل شرایط ازدواج و تهیه فضای مناسب برای سرگرمی، شادی و تفریح نوجوانان و جوانان میتوانیم از روند رو به کمحجابی در جامعه خود بکاهیم.
قرائی مقدم جامعهشناس نیز میگوید: با به صحنه آوردن فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی در تمامی زمینههای زندگی چه پوششی، چه موسیقی و چه موارد دیگر میتوانیم از ورود فرهنگ غربی ممانعت کنیم.