حجت الاسلام امینی معاون منابع انسانی قوه قضاییه صبح ارمزو در مراسم تحلیف کارآموزان قضایی با اعلام این مطلب افزود: رعایت شأن قضاوت در تمام ابعاد زندگی بسیار سخت است.
وی افزود: اگر میخواهیم شأن قضایی را رعایت کنیم باید به لحظا بعد ذهنی آمادگی کافی داشته باشیم.
معاون منابع انسانی قوه قضاییه تصریح کرد: باید همه دستگاه قضایی کشور در اختیار قضات باشد و ما به این موضوع افتخار میکنیم.
حجت الاسلام امینی با بیان اینکه شغل قضاوت از جمله مشاغل سخت است گفت: افرادی که در محاکم و دادسرا ها هستند بار دستگاه قضایی را به دوش میکشند اما متأسفانه از لحاظ معیشت وضعیت مناسبی ندارد.
وی با اشاره به شأن قضایی گفت: هر مقامی سبک زندگی مخصوص خود را دارد و یک قاضی باید سبک زندگی قضایی داشته باشد. شأن قضاوت برخاسته از انتظاراتی است که دین و مردم از قضات دارند.
معاون منابع انسانی قوه قضائیه با بیان اینکه افرادی که به عنوان مجریان عدالت هستند، از ارزشهای انسانی و اخلاقی بهرهمند هستند، گفت: بدون عمل به ارزشهای انسانی و اخلاقی در وجودمان از وظیفه قضاوت نیز عاجز خواهیم بود. ارزشهای اسلامی و اخلاقی حاکم بر زیست یک قاضی است.
وی با اشاره به اینکه شأن قاضی به سبک زندگی قضایی و حاکمیت ارزشهای اخلاق در وجود قاضی بسیار وابسته است،گفت: رعایت قواعد رفتاری در مسیر زندگی قاضی بسیار مهم است و تعریف جامعه از منصب قضا بسیار بالا است اما شأن قضا را قضات میسازند.
امینی با بیان اینکه دانش بالا در منزلت اجتماعی قاضی بسیار تأثیر دارد،گفت: هر چقدر که مردم بفهمند قاضی دانش بالایی دارد احترام بیشتری به او میگذارند بنابر این قاضی باید دائماً دانش خود را بیفزاید.
معاون منابع انسانی قوه قضائیه با بیان اینکه حجم پروندههایی که در دستگاه قضایی ایران است در مقایسه با استاندارد جهانی بسیار زیاد است،گفت: یک ساعت قضاوت عادلانه بهتر است از 70 سال عبادت.
وی تصریح کرد: کسی که شغل قضاوت را انتخاب میکند به نوعی محدودیت را پذیرفته است و باید سبک زندگی خود را طوری تعیین کند که با این محدودیتها هماهنگ شود.
امینی در خصوص تأمین معیشت قضات گفت: قاضی باید از معیشت و رفاه نسبی برخوردار باشد اما نباید شأنش را خرج معیشت کند؛ هدف رفاه نیست؛ رفاه برای حفظ شأن قضایی است.
وی در خاتمه با بیان اینکه در زمینه معیشت باید سعی شود افراط و تفریط صورت نگیرد، گفت: بالاترین سرمایه دستگاه قضا اعتماد عمومی است و هر کسی که به این اعتماد ضربه بزند یک گناه نابخشودنی را مرتکب شده است.