گروه اجتماعی- ابتدای سال جاری بود که شهرداری تهران با یک خانه تکانی اساسی مواجه شد.نخستین تغییر با صدور حکمی از سوی حجتالاسلام شهاب مرادی، رئیس سابق سازمان فرهنگی- هنری شهرداری تهران اتفاق افتاد و سیدباقر میرعبداللهی به سمت سرپرست جدید معاونت فرهنگی این سازمان منصوب شد. اما مرادی نیز کمی پس از تصدی ریاست سازمان فرهنگی هنری جای خود را به محمود صلاحی داد و خود مشاور شهردار تهران شد.
به گزارش افکارخبر،اما در آیین تودیع و معارفه رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران لیستی از تغییرات گسترده در سطح معاونان و مشاوران و مدیران شهرداری ارائه شد تغییراتی که چشمگیر بود و بدون حضور خبرنگاران صورت گرفت.
علیرضا جاوید، شهردار پیشین منطقه ۴ تهران بهعنوان معاون فنی و عمرانی شهرداری پایتخت جایگزین مازیار حسینی شد و مازیار حسینی مسئولیت مشاور ویژه و مدیر پروژه فنی و عمرانی مصلای بزرگ تهران را برعهده گرفت. پژمان پشمچیزاده بهعنوان معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران و علیرضا نادری، معاون پیشین معماری و شهرسازی نیز بهعنوان مشاور شهردار تهران و مدیر پروژه بوستان بزرگ ولایت منصوب شد. در نهایت قدرتا... گودرزی، مدیرعامل پیشین فروشگاههای زنجیرهای شهروند درحکمی بهعنوان معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران منصوب شد.
اما گویا شهرداری تهران در انتهای سال هم خانه تکانی ای در رده شهرداران دارد. خانه تکانی ای که علی رضا دبیر صبح امروز در دویست و چهل و سومین جلسه علنی از آن خبر می دهد و می گوید: درست است حق در عزل و نصب شهردارن منطقه را دخالت نداریم امات باید دلیل جابجایی ها را به ما بگویند.
اما دلیل جابجایی ها چیست؟
ناصر امانی معاون برنامه ریزی توسعه شهری و امور شورا شهرداری تهران در گفت و گو با افکار خبر دلیل این تغییرات را جوانگرایی تا حضور در انتخابات مجلس عنوان می کند.
رویه در سال های اخیر جابجایی مدیران به صورت متمرکز بوده
وی از تودیع و معارفه شهرداران در مناطق 17 تا 20 و 7، 9 و 10 خبر می دهد و عنوان می کند: هیچ یک از مدیران شهرداری مادام العمر مدیر نیستند. رویه شهرداری در سال های اخیر بر این اساس بوده است که بجای انجام جابجایی مدیران در طول سال به صورت متمرکز و یکباره در ابتدا یا انتهای سال این اقدام را انجام می دهند تا مدیران بتوانند به سرعت توجیه شده و در سال جدید که پیش رو دارند به ارایه خدمت بپردازند.
وی با اشاره به این که برخی از شهرداران در مناطق ذکر شده مدت مسئولیتشان به پایان رسیده است، می گوید: برخی بیش از چهار سال شهردار منطقه بوده اند در نتیجه در بخش های دیگری از شهرداری به کار مشغول می شوند.
اما گویا تعیین این که هر یک از شهرداران سابق در چه بخشی مشغول به کار می شوند نیاز به زمان دارد.
بر اساس آنچه معاون شهردار تهران گفته است این تغییرات در رده شهردارن مناطق است و دامان معاونان شهردار را نمی گیرد.
به گونه ای که قائم مقام منطقه 3 شهردار منطقه 17 خواهد شد و قائم مقام منطقه 19 شهردار منطقه 9 تهران می شود. همچنین شهردار سابق منطقه 5 شهردار جدید منطقه 7 خواهد شد.
اما گویا برخی از تغییرات نیز متاثر از انتخابات مجلس شورای اسلامی است. اردشیر نوریان مدیرعامل سازمان نوسازی عباس آباد از سوی مردم شهرکرد به مجلس شورای اسلامی رفت در نتیجه از این پس سکان این سازمان مهم در شهرداری به دست منصور کتانباف شهردار منطقه 20 می افتد.
این تغییرات در شهرداری تهران در حالی است که در بند 4 تبصره 30 برنامه ششم توسعه که همچنان تصویب نشده باقی مانده است پیشنهاد شده بود شهرداریها مشمول مقررات اداری، استخدامی، مالی و معاملاتی هستند که به پیشنهاد مشترک سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و وزارت کشور به تصویب هیات وزیران میرسد.
اما با حذف این بند از برنامه شش توسعه امید ها را برای قاعده مند شدن تغییرات در شهرداری ها ناامید کرد. این موضوعیست که مهدی چمران رییس شورای اسلامی شهر تهران از آن خبر می دهد.
این بی قاعدگی در تغییرات یکباره در حالی بدون اطلاع نمایندگان مردم در شورای شهر انجام می شود که به گفته علی رضا دبیر
با این تغییرات در بدنه شهرداری ثبات مدیریتی را با چالش مواجه می کند.
یک سال از عمر آخرین دوره تصدی محمد باقر قالیباف شهردار تهران باقی مانده است و شهرداران جدید به احتمال زیاد برای سامان دادن به امور منطقه تحت ریاستشان تنها یک سال زمان دارند. ممکن است یک سال برای چالش در سیستم مدیریتی زمان کافی ای باشد اما رفع دردها و مشکلات این شهر به عنوان پایتخت نیاز به ثبات در مدیریت و بیش از آن ثبات در برنامه دارد.
مدیران می روند و می آیند و هر یک برنامه های خود را با اهدافی کوتاه مدت در سودای کارنامه ای درخشان تر پی می گیرند و این مشکلات شهر است که باقی می ماند.