محسن کرمی در رابطه با زمان مناسب راه رفتن در کودکان اظهار داشت: برای این مسئله همیشه یک دامنه را در نظر میگیریم به طوری که مجموعهای از تکامل حرکتی برای ما مهم بوده به طور مثال گردن گرفتن، نشستن و سپس راه افتادن از مجموعه عوامل حرکتی محسوب شده که تاخیر در هر کدام در صورت لزوم نیاز به بررسی دارد.
وی افزود: اگر مجموعه تکامل مناسب باشد و نوزاد در زمان مطلوب گردن گیرد، بنشیند، چهار دست و پا راه برود بنابراین حداکثر تأخیر در ایستادن و راه رفتن تا 18 ماهگی جای نگرانی نداشته ولی در صورتی که بیشتر از این مدت باشد بررسی و اقدامات لازم توسط والدین هر چه سریعتر باید انجام گیرد.
معاون پژوهشی گروه ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مورد حرکت برخی از کودکان در روی پنجه پا بیان داشت: این مساله میتواند دو ریشه داشته باشد یکی مشکلات عصبی- عضلانی و فلج مغزی و دیگری ژنتیک و کوتاهی تاندون آشیل است.
کرمی اظهار داشت: کودکانی که به دلیل مشکلات عصبی- عضلانی و فلج مغزی دچار مشکل حرکت بر روی پنجههای پا هستند داستان آنها متفاوت است کودکانی بوده که این مشکل را ندارند بنابراین در نوع اول نیاز به فیزیوتراپی، کاردرمانی و گاهی گچگیری پا بوده و در صورتی که این مشکل تا 8 سالگی برطرف نشود حتی نیاز به تزریق بوتاکس و عمل جراحی است.
معاون پژوهشی گروه ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیان داشت: کودکانی که به دلیل جنبه ژنتیکی روی پنجه پا راه رفته و مشکلات عصبی- عضلانی نداشته باشند اغلب در 2 تا 3 سالگی به خودی خود بهبود مییابند.
وی با اشاره به اینکه صافی کف پا از بیشترین دلایل مراجعه به ارتوپد اطفال است، گفت: جالب است بدانید؛ اغلب به مرور زمان قوس کف پا ایجاد و تا 10 سالگی به مرور تشکیل میشود و صافی کف پا اگر مشکلات جانبی و عصبی به همراه نداشته باشد، جای نگرانی برای والدین ندارد.
کرمی خاطر نشان کرد: در صورتی که صافی کف پا با حالت خستگی و درد پا همراه باشد استفاده از کفش طبی مخصوص توصیه میشود ولی راه درمان نیست البته اگر این مشکل خیلی شدید باشد در سن 8 تا 12 سالگی توصیه میکنیم که یک جراحی زیبایی صورت گیرد که این مسئله اکثر مواقع به طریق سرپایی انجام میشود.