به گزارشافکارخبر،محمود ساعتچی درباره کاهش میل به ازدواج، گفت: متغیرهای مختلفی از قبیل مسائل اقتصادی، مسکن و هزینههای مرتبط با درمان در کاهش میل به ازدواج، موثر است.
این جامعهشناس اظهار داشت: یکی از عوامل بازدارنده ازدواج، دلنگرانیهای اجتماعی است. در مجموع جوانان با موانع و موقعیتهایی مواجه هستند که موجب خشم و دلسردی و در نتیجه کاهش گرایش به ازدواج می شوند.
ساعتچی افزود: تب مهاجرت و روشن نبودن آینده یکی دیگر از بازدارندههای ازدواج بوده که بسیار غمانگیز است و درصد زیادی از جوانان را شامل میشود.
وی با بیان اینکه درصدی از جوانان با مشکل اعتیاد دست و پنجه نرم میکنند، گفت: اعتیاد، باعثبیعلاقگی به ازدواج میشود، همچنین افسردگی روی این میل نیز مؤثر است.
این جامعهشناس با اشاره به اینکه سطح شادی بین اکثر جوانها پایین آمده است، اظهار داشت: در نگرشها تغییر ایجاد شده است و مردم جامعه، کمتر شاد هستند. به عنوان مثال نسل من، زمانی که به سن ازدواج می رسید، هم خود و هم خانواده احساس می کردند که باید ازدواج کند. در حالی که امروزه این حس کمتر از گذشته است.
ساعتچی با تأکید بر اینکه سعادت جامعه در ازدواج است، تصریح کرد: سلامت فرد در گرو ازدواج و تشکیل خانواده است، چون باعثشادی میشود. محصول تجرد، احساس تنهایی، افسردگی و بیکسی است.
وی اظهار داشت: جوان برای ازدواج، شادی، اشتیاق و امید نیاز دارد، زمانی که جوان در محیط کار، پارتیبازی و فساد اداری میبیند، امید به آینده را از دست میدهد.
این جامعهشناس گفت: باید برای افزایش میل به ازدواج کارهای پژوهشی انجام شود که مسئولان دولتی نقش زیادی در این زمینه دارند. جوانان ما از طرف دولتمردان مورد غفلت قرار گرفتهاند و موضوعاتی ذهن جامعه را به خود مشغول کرده که باعث دوری جستن از مسائل مرتبط با ازدواج شده است.
شناسه خبر:
۴۵۱۹۹۰
دل نگرانیهای اجتماعی گرایش به ازدواج را کاهش میدهد
یک جامعه شناس با اشاره به کاهش گرایش به ازدواج، گفت: یکی از عوامل بازدارنده ازدواج، دلنگرانیهای اجتماعی است. در مجموع جوانان با موانع و موقعیتهایی مواجه هستند که موجب خشم و دلسردی و در نتیجه کاهش گرایش به ازدواج می شود.
۰