به گزارشافکارخبر،حجتالاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی در مراسم افتتاح مرکز داوری اتاق تعاون ایران ضمن گرامیداشت شهدای ۱۷ شهریور اظهار کرد: ۱۷ شهریور سرآغاز یک تحول عظیم در تاریخ انقلاب بود و حرکت انقلاب اسلامی ایران را شتاب داد و انقلاب را جهانگیر کرد. حضرت امام خمینی(ره) پس از حادثه ۱۷ شهریور آن بیانیه بلند، حماسی و تحولآفرین خود را صادر کرد و موج عظیمی در حرکت انقلاب آغاز شد.
وزیر دادگستری با اشاره به مسائل اقتصادی ادامه داد: فضای اجتماعی زندگی نیازمند اقتصاد سالم و پویاست و جامعه بدون داشتن موقعیت اقتصادی بالنده و دارای ارزش افزوده مناسب نمیتواند محیط کسب و کار خود را به عنوان مهمترین موضوع حیات اجتماعی از پویایی برخوردار کند.
وی اضافه کرد: اقتصاد اصلیترین نیاز جامعه است و جزو ضروریات یک جامعه انسانی به شمار میرود و نمیتوان از آن غافل بود. کسی که زندگی مناسبی ندارد نمیتواند از فرهنگ بالندهای که از فرهنگ عالی و الهی است، برخوردار شود.
پورمحمدی افزود: آنچه که امروز موجب به وجود آمدن جنگها در دنیا شده مباحثاقتصادی است. اوج مسائل امنیتی و سیاسی نیز در لایههای عمیق و پنهان به دعواهای اقتصادی میرسد و مسائل اقتصادی سردمداران و مستکبرین به جنجالهای سیاسی و امنیتی منتهی میشود.
وزیر دادگستری تاکید کرد: مهمترین موضوع کشور ما که اکنون درگیر آن هستیم بحثتحریمهاست. موضوع تحریم، موضوع جدی دیروز و امروز است و به طور قطع پیامدهای آن را در آینده نیز شاهد خواهیم بود.
وی به هفته تعاون اشاره کرد و افزود: اقتصاد ما از ۳ بخش دولتی، خصوصی و اقتصاد تعاونی تشکیل شده است و در سیاستهای کلی ابلاغی رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز سهمی برای جایگاه تعاونی قرار داده شده و در برنامه پنجم توسعه نیز این سهم پیشبینی شده است.
پورمحمدی با بیان اینکه ما در بخش اقتصاد خصوصی و دولتی توفیق چندانی کسب نکردیم گفت: در مجموع در حوزه اقتصاد، دستاوردهایمان متناسب با سیاستهای ملی نیست و این واقعیتی است که نمیتوانیم کتمان کنیم و دلیل اینکه امروز دشمنان روی اقتصاد هدف گذاشتهاند همین مسئله است که ما نتوانستهایم از ظرفیتهایمان خوب استفاده کنیم دشمنان امروز از این رخنهها و روزنهها سوء استفاده میکنند.
وزیر دادگستری به تاکید رهبر معظم انقلاب به موضوع اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: پیام اصلی اقتصاد مقاومتی این است که تحول و تغییر نگرش در رفتار و مبانی اقتصادی خود اعم از فرهنگ کار، مصرف و تولید ایجاد کنیم.
وی همچنین با اشاره به مشارکت و حرکت جمعی در حوزه اقتصاد گفت: متاسفانه در کشور ما سرمایهگذاری جمعی وجود ندارد و در بازار سرمایه مشارکت ملی نداریم در حالیکه در بسیاری از کشورها مشارکت جمعی در بازار سرمایه بیش از ۷۰ الی ۸۰ درصد است و این رقم در کشور ما به زیر ۱۰ درصد میرسد. کار جمعی بویژه در حوزه اقتصاد، تمرین اجتماعی نیاز دارد و تعاونیها باید در این زمینه فعال شوند.
وزیر دادگستری با بیان اینکه قرار بود تعاونیها بخش فعال اقتصادی باشند، گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی هم در دیدار با اعضای هیئت دولت و هم در دیدار با اعضای مجلس خبرگان رهبری اقتصاد مقاومتی را به طور مبسوط مطرح کردند و اگر بخواهیم به فرمایش رهبر انقلاب عمل کنیم نباید فقط به شعار دادن بسنده کنیم بلکه باید راهحلها را بیابیم.
پورمحمدی ادامه داد: از سال ۸۰ به بعد اجازه داده شد تعاونیهای اعتبار جذب سرمایه کنند اما امروز تبدیل به بانک شدهاند و هماکنون یکی از مشکلات ما تعاونیهایی است که بدون اجازه گسترش مییابند.
وی تاکید کرد: همانطور که اقتصاد دولتی و اقتصاد بخش خصوصی را مورد نقد قرار میدهیم در بخش تعاون نیز باید نگاه نقادانه وجود داشته باشد.
وزیر دادگستری در ادامه سخنان خود به افتتاح مرکز داوری اتاق تعاون ایران اشاره کرد و گفت: حتی اگر قوه قضائیه توان لازم را داشته باشد و پروندهها نیز کم باشد باز هم ما به نهادهای داوری نیاز داریم.
پورمحمدی به مزایای نهادهای داوری اشاره کرد و گفت: رسیدگی و دادرسی در محاکم قضایی پیچیده است و تشریفات خاص خود را دارد و این تشریفات نیز به طور ناگزیر وجود دارد و به طور طبیعی در کنار تشریفات موجود در محاکم قضایی هزینهای نیز برای مردم مترتب میشود. در حالیکه در مراکز و نهادهای داوری چنین تشریفات و هزینههایی وجود ندارد.
وی گفت: همچنین معمولا در داوری و حکمیت یک طرازی و رضایت قلبی ایجاد میشود اما در محکمه، قاضی حکم میدهد و بسیاری از اوقات طرفین راضی نمیشوند. بر این اساس عمدتا رضایت قلبی در داوری بیش از محاکم قضایی است.
شناسه خبر:
۴۴۵۳۵۶
رضایت قلبی در مراکز داوری بیش از محاکم قضایی است
وزیر دادگستری با تاکید بر توسعه مراکز داوری در حوزههای مختلف بویژه حوزه اقتصاد گفت: رضایت قلبی مراجعین در مراکز داوری بیش از محاکم قضایی است.
۰