به گزارشافکارنیوز،احمد صادقی رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران در خصوص گزارش نهایی اقدامات حادثه سیل و طوفان کن و سولقان گفت: با توجه اینکه ستاد مدیریت بحران شهر تهران مسئولیت هدایت و فرماندهی حوادثدر محدوده جغرافیایی کلانشهر تهران(مناطق ۲۲ گانه) را بر عهده داشته و هر گونه همکاری در حوادثخارج از این محدوده بنا به درخواست مسئول و فرمانده حادثه «فرماندار تهران» صورت گرفته است که ستاد مدیریت بحران شهر تهران بعنوان معین ستاد شهرستان تهران اقداماتی انجام داد.
ارسال پیامک اعلام وضعیت جوی و انجام تمهیدات لازم
صادقی افزود: پیامک اعلام وضعیت جوی و انجام تمهیدات لازم به مسئولین و مدیران مرتبط(خدمات شهری، شهرداران مناطق، دبیران ستاد های مدیریت بحران مناطق ۲۲ گانه، دبیر کمیته تخصصی تریاژ و تخلیه مجروحین، فرودگاه مهرآباد، مدیر کل مدیریت بحران استان داری تهران، شرکت نفت و …) ارسال شد.
گزارش وضعیت معابر و مبادی ورودی و خروجی شهر
وی ادامه داد: گزارش وضعیت معابر و مبادی ورودی و خروجی شهر و تراکم ترافیکی مبادی ورودی در محدوده سولقان از سوی مرکز پایش سازمان از مرکز کنترل ترافیک دریافت شد.
گزارش های وضعیت آبگرفتگی
به گفته صادقی، گزارش های وضعیت آبگرفتگی در مناطق شمالی و شمالغرب شهر تهران همراه با اقدامات حوزه معاونت خدمات شهری جمع آوری و پیگیری شدو آماده باش ستاد مدیریت بحران شهر تهران به عنوان معین ستاد شهرستان تهران همزمان با وزش باد و بارش باران و طوفان، از سوی جانشین شهردار تهران در ستاد مدیریت بحران دستور آماده باش ستاد صادر شد.
وی یادآور شد: تمامی معاونان و نمایندگان کمیته های تخصصی ستاد مدیریت بحران در محل حاضر شدند.
صادقی در ادامه گفت: با فعال سازی ستاد مدیریت بحران شهر تهران گروه های ذیل در محل حضور یافتند:
حضور ریاست سازمان در محل حادثه
معاون آمادگی، عملیات و پدافند غیر عامل سازمان به همراه مدیران عملیات خود
مدیران ستادهای مدیریت بحران مناطق ۲،۵، ۲۱ و ۲۲، با کلیه عوامل شهرداری منطقه از قبیل معاونت خدمات شهری و حمل و نقل و ترافیک
سازمان های عضو ستاد مدیریت بحران شهر تهران از قبیل آتش نشانی، اورژانس، هلال احمر، نیروی انتظامی و …
سرتیم عملیات، فرماندهی نیروی انتظامی تهران بزرگ طی تماس با سازمان درخواست نیروی کمکی(پشتیبان) نمودند که با دستور ریاست سازمان هماهنگی برای حضور نیروهای هلال احمر، اورژانس، آتش نشانی انجام شد.
ارسال تجهیزات
رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران گفت: تمامی تجهیزات و امکانات مورد نیاز و درخواستی نیروهای عملیاتی صحنه حادثه دریافت و تا حد امکان توسط نیروهای شهرداری تأمین(از جمله تجهیزات اعزامی می توان به ۶ دستگاه موتور تریل، ۵ دستگاه لودر، ۵ دستگاه بیل مکانیکی، ۳ دستگاه باب کت، ۲۷ دستگاه کامیون وسایل انفرادی از قبیل چکمه، پتو، چادر و…در مجموع سه روز مأموریت اشاره داشت) به محل اعزام شد.
وی در خصوص استقرار تجهیزات و ادوات در سایت حادثه توسط آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران گفت: در مجموع سه روز تعداد ۳۴ خودرو سبک، ۵۶ دستگاه خودرو سنگین مورد استفاده قرار گرفت:
وی با اشاره به جمعیت هلال احمر شهرستانها و استان تهران گفت: در مجموع ۲۳ دستگاه خودرو عملیاتی، ۳ دستگاه خودرو سنگین، ۱۱ دستگاه لجن کش، ۱۵۰ تخته چادر، ۹۴۰ تخته پتو، ۱ عد ست سیلاب، ۲ عدد ست غواصی، ۷ عدد ست کوهستان، ۱۶۰ متر موکت، ۶۰ جفت لباس امدادی و ۶۰ جفت چکمه و … مورد استفاده قرار گرفت.
وی در خصوص سازمان مدیریت بحران شهر تهران گفت: حضور ریاست سازمان، مدیریت امور مناطق و مدیران ستادهای مدیریت بحران مناطق ۲۲و۵ در سایت های حادثه واقع در شمالغرب و مدیران ستادهای مدیریت بحران مناطق ۱-۶ - ۱۸و ۲۱ در سطح مناطق مربوطه و سایتهای جستجو در نظر گرفته شد.
وی به مرکز اورژانس تهران شهر تهران اشاره کرد و گفت: در مجموع سه روز تعداد ۲۲ دستگاه آمبولانس فعالیت داشته اند.
وی در خصوص اقدامات ستاد مدیریت بحران شهر تهران گفت: تشکیل ستاهای مدیریت بحران مناطق درگیر و اعلام به عوامل زیرمجموعه در قالب ستادهای مدیریت بحران نواحی و حضورمدیران مربوطه در سایتهای حادثه در ساعات اولیه وقوع حادثه، رصد و اخذ اطلاعات مربوط به آبگرفتگی در مناطق ۲۲ گانه از طریق دوربینهای کنترل ترافیک، گشت زنی عوامل خدمات شهری در مناطق و نواحی شهر تهران و صدور دستورات لازم جهت ایجاد هماهنگی و هدایت و کنترل نیروهای عملیاتی از نخستین ساعات آغاز بارندگی، بازدید مستمر عوامل ستاد مدیریت بحران شهر تهران از سایتهای پاکسازی و جستجو ی واقع در مسیر رودخانه کن از سرچشمه
در ارتفاعات شمال غرب تا دشت قم انجام شد.
وی در خصوص نیروی انسانی به کارگیری شده گفت: آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران در مجموع سه روز ۴۶۱ نفر مشغول فعالیت بوده اند.
وی بیان کرد: در مجموع ۴۵ نفر در قالب ۱۵ نفر از پرسنل ستاد مدیریت بحران شهر تهران و ۳۰ نفر پرسنل ستادهای مدیریت بحران مناطق درگیر در حادثه(نیروهای ستادی: ستادهای مدیریت بحران مناطق ۱-۵ - ۶-۹ - ۱۸-۲۱ و ۲۲، شهرداران و مدیران ستادهای مدیریت بحران مناطق ونواحی) فعالیت کردند.
وی بیان کرد: به دنبال وقوع طوفان در مناطق کن و سولقان، ستادهای مدیریت بحران مناطق ۵ و منطقه ۲۲ و ۱۸ با هدف امدادرسانی به آسیب دیدگان این حادثه، کمک به بازتوانی شهروندان، فعال و در مرحله عملیلاتی قرار گرفتند.
صادقی افزود: با همکاری سازمان های تخصصی عضو ستاد در لحظات اولیه وقوع سانحه ضمن حضور در منطقه تا ساعت ۴ صبح ۲۲۰۰ دستگاه خودرو به خاج از محل حادثه دیده انتقال پیدا کرد و با استفاده از ماشین آلاتی چون لودر، گل و لای موجود به سمت رودخانه هدایت شد.
به گفته رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران، در منطقه امامزاده داود(ع) موقعیت منطقه و گل و لای فراوانی که در نتیجه وقوع سیلاب اطراف را فرا گرفته بود، امدادرسانی به افراد آسیب دیده را دشوار کرده بود که اعضای ستاد مدیریت بحران منطقه ۵ از لحظات اولیه وقوع سانحه در منطقه حضور داشته و طی چندین روز این فعالیت به منظور امدادرسانی و کمک به خانواده های آسیب دیده ادامه داشته است.
وی در ادامه گفت: همزمان با وقوع طوفان، شهردار، قائم مقام شهردار، عوامل خدمات شهری و ستاد مدیریت بحران منطقه ۲۲ در قالب تیمی در حالت آماده باش قرار گرفتند و با حضور در نقاط مستعد به آبگرفتگی، اماکن و … گوشه و کنار منطقه را تحت کنترل و نظارت مستقیم خود در آوردند.
صادقی خاطرنشان کرد: تابلوهای راهنمایی و رانندگی، بیلبوردها و دیگر سازه های موجود در اطراف معابر اصلی و شریانی بویژه بزرگراهها بموقع کنترل شد و طوفان و بارندگی شدید ناگهانی در منطقه بدون برجا گذاشتن خسارتی از محدوده شمال غرب پایتخت رد شد.
وی تصریح کرد: نزدیک به ۲۰۰ نفر از عوامل خدمات شهری و ستاد مدیریت بحران منطقه ۲۲ تا صبح روز بعد از حادثه در حال آماده باش برای رویارویی با رخدادهای ناگهانی باقی ماندند.
به گفته صادقی، تعدادی از عوامل ستاد مدیریت بحران منطقه ۲۲ نیز با اعلام خبر وقوع حادثه در کن و سولقان به منطقه ۵ اعزام شدند تا همکارانشان را در رفع مشکل به وجود آمده یاری کنند.
رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران افزود: جاده روستایی وردیج و واریش نیز که بدلیل وقوع طوفان و بارندگی، مسدود شده بود، با تلاش عوامل ستاد مدیریت بحران منطقه، ۲ ساعت پس از پایان طوفان، بازگشایی شد.
وی بیان کرد: نظارت و کنترل دریاچه شهدای خلیج فارس بمنظور پیشگیری از طغیان احتمالی نیز برنامه ای بود که با حضور شهردار و دیگر مسئولان منطقه صورت گرفت.
صادقی در ادامه گفت: از ابتدای روز دوشنبه ۲۹ تیرماه و یک روز پس از وقوع طوفان و بارندگی، شهردار منطقه و دیگر همکارانش در ستاد مدیریت بحران، خدمات شهری، پلیس راهور، آتش نشانی، هلال احمر، کلانتری و … با بکارگیری تجهیزات و سگهای زنده یاب در محل رودخانه کن برای رفع اثرات سیلاب و لایروبی رودخانه و … حضور یافتند.
وی با اشاره به اینکه در پی بارش های اخیر نزولات آسمانی، بخشی ازمسیرلوله های جمع آوری آبهای سطحی حاشیه بزرگراه آزادگان براثرعبورکابل های فیبرنوری دچارگرفتگی و موجب جاری شدن سیلاب شد، گفت: بلافاصله اکیپ های اجرایی حوزه معاونت شهری و ستاد پیشگیری و مدیریت بحران منطقه۱۸ با نظارت مستقیم دکتر نوروزی شهردار و رئیس ستاد مدیریت بحران منطقه به محل اعزام و با بهره گیری از ده ها نفر نیروی کارگری و ماشین آلات مکانیزه نظیرجرثقیل لودر، کامیون، باب کت، نسبت به مهار آبگرفتگی و روان سازی مسیر تردد وسایط نقلیه اقدامات لازم به عمل آمد.
وی در ادامه افزود: در سال گذشته بیش از ۳۰۰ عملیات امدادی در پایتخت انجام شد، این در حالی است که امسال تعداد این عملیات ها به حدود ۵۰ عملیات رسید که نشان از برنامه ریزی ها و اقدامات انجام شده در این زمینه دارد.
صادقی افزود: امسال آمار شکستگی درخت بسیار کمتر از پارسال بود؛ چراکه بعد از طوفان سال گذشته نسبت به نحوه کوتاه کردن شاخ و برگ درختان نظارت شده و درختانی که احتمال سقوط یا شکستگی آنان وجود داشت را شناسایی کرده و موارد ایمنی را انجام دادیم.
رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران افزود: در مورد سازههای غیرمقاوم نیز ایمن سازی های لازم در اکثر موارد انجام شده است و همچنین لایه روبی از رودخانه ها و مسیلهای داخل پایتخت با همکاری معاونت خدمات شهری و وزارت نیرو انجام شد.
صادقی خاطرنشان کرد: متاسفانه در همین حادثه طوفان و سیلاب اخیر این موضوع به روشنی دیده میشود که مردم توجهی به موضوع بحران نداشته و آنان نسبت به وقوع حوادثبی تفاوت هستند. شاید بحران و احتمال بروز حادثه را برای خودشان متصور نمی دانند اما هرچه هست باید این فرهنگ تغییر کند. امروز نیازمند اقدامی دیگر در حوزه مدیریت بحران هستیم و آن بحثفرهنگ است. در این خصوص دستگاههای مختلف به ویژه نهادهای فرهنگساز و رسانهها باید پای کار بیایند.
وی یادآور شد: فرهنگ ایمنی و مدیریت بحران لازمه شرایط امروز است. شهروندان باید به هشدارها توجه کرده و آن را باور کنند، هر لحظه این احتمال را بدهند که ممکن است حادثه گریبانگیر خودشان شود. مردم در این حوزه نقش و وظایفی بسیار مهمی دارند. بخش دیگری از فرهنگ ایمنی این است که خود شهروندان نیز به این باور برسند.
صادقی با بیان اینکه هرساله شاهد غرق شدن بسیاری از هموطنانمان در زمان تابستان در مناطق شمالی کشور هستیم که به دلیل بی توجه ی به هشدارهای موجود در مناطق غیر امن شنا می کنند، گفت: انجام ساخت و ساز های موجود در حریم رودخانه ها اقدامی است که ایمنی فرد و منطقه را به خطر میاندازد و موارد بسیاری از این دست که متاسفانه وجود دارد.
به گفته صادقی، ساخت و سازها در حریم رودخانه کن با توجه به شرایط حساس طبیعی موجود در منطقه باید ساماندهی شود.
به اعتقاد رئیس سازمان مدیرت بحران شهر تهران، ساختن تفرجگاه ها و رستوران های مختلف در بستر رودخانه کن در حقیقت دست اندازی به طبیعیت است و طبیعت این گونه دخالت ها را به صورت طبیعی پاسخ می دهد. باید توجه داشته باشیم در این مناطق به لحاظ طبیعی حساسیت های مختلفی وجود دارد و باید در ساخت و سازها توجه ویژه ای شود.
شناسه خبر:
۴۳۴۵۳۶
گزارش نهایی سیل و طوفان کن و سولقان
گزارش نهایی سیل و طوفان کن و سولقان که خسارت زیادی بر جای گذاشت، اعلام شد.
۰