جای دیگر زنی را می دیدی که ضجه زنان می گفت در جیب پسرم مواد مخدر پیدا کردم، وای بدبخت شدم، خدا لعنتشون کنه بچه ام را بدبخت کردند …
به گزارشافکارنیوز، این گوشه ای از شهر بود که می دیدی، جوانانی که میتوانستند در مسیر کار و پیشرفت باشند حالا در دام اعتیاد افتاده اند و گوشه ای از شهر را برای زندگی و شاید فقط برای نفس کشیدن انتخاب کردند بی آنکه از مسئولی توقعی داشته باشند برای آنها کاری بکنند و آنها را از این زندگی تاسف بار نجات دهند.
محمد باصری در گفتگو با خبرنگار افکار نیوز گفت: کارتن خواب های منطقه ۱۲ عموما از دو گروه تشکیل می شوند: گروه اول کارتن خواب های مهاجر معتاد که به دلیل شرایط خاص شامل وجود فضاهای بی دفاع شهری در منطقه و حضور سوداگران مواد مخدر –نزدیکی به بازار و امکان فراهم بودن کارهای بدی برای آنها و …) در محله های هرند ی و شوش به طور گسترده حضور دارند و گروه دوم: کارتن خواب های طرد شده از خانواده که در محله های پامنار و امام زاده یحیی که از ساکنین همین محلات می باشند که به دلیل مشکلات اقتصادی و اجتماعی و خانوادگی خانه و زندگی خود را از دست داده و اکنون بدون سر پناه میباشند.
معاون امور اجتماعی فرهنگی منطقه ۱۲ افزود: تعداد قابل توجهی از کارتن خواب های منطقه مرد می باشند که بین سنین ۲۵ تا ۵۰ سال میباشد اما در این گروه زنان و دختران هم مشاهده میشود به دلیل شناور بودن حضور کارتن خواب ها آمار دقیقی از تعدادشان نمی توان ارائه نمود از نظر نوع ماده مصرفی آنها بر اساس مصاحبه های انجام شده می توان به مصرف شیشه هیروئین و کراک اشاره نمود.
وی اظهار داشت: در جهت این گروه از آسیب دیدگان اجتماعی اقدامات مثبت انجام شده که شامل احداثمددسرای منطقه ۱۲ " حمایت از تاسیس مراکز کاهش آسیب دی آی سی در سطح منطقه " راه اندازی پایگاه های خدمات اجتماعی محله هرند ی و پامنار با اهداف شناسایی و ارجاع افراد کارتن خواب و آسیب دیده به مددسراها و دیگر مراکز حمایتی درمانی و حمایت از تاسیس مراکز درمانی ترک اعتیاد و ان جی او های فعال در زمینه پیشگیری و کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی.
باصری بیان کرد: البته در این میان اقداماتی هم نتیجه بخش نبوده از جمله اقدامات ضربتی جمع آوری معتادان که پس از یک پروسه کوتاه مدت مجددا به کانون های آسیب خیز برگشته اند.
این مسئول شهرداری منطقه ۱۲ در ادامه با اشاره به اینکه بخش اعظم کارتن خواب ها که معتاد بوده عنوان کرد: اولین اقدام تخصصی باید در جهت پیشگیری و کنترل اعتیاد در سطح جامعه باشد و در قدم بعدی ایجاد مراکز تخصصی بر اساس اصول توانبخشی بین الملی برای گرفتن نتایج بهتر از شرایط و تجارب از شرایط و تجارب و آزمون و خط های صورت پذیرفته در کشورهایی که با این معزل روبه رو هستند استفاده کرد و نتایج بر اساس شرایط خاص فرهنگی اجتماعی حاکم بر جامعه نمود.
وی بیان کرد: هم چنین جهت ساماندهی کارتن خواب های منطقه حضور موثر و بیشتر گشت های ۱۳۷(فوریت های خدمات اجتماعی) لازم میباشد در ادامه باید بافت قدیمی و فضاهای بی دفاع شهری مورد توجه ویژه قرار گیرد و اقدامات اجتماع محور و محله محور جهت افزایش مشارکت مردمی برای مقابله با پدیده کارتن خوابی افزایش یابد.
همکاری بین نهادی(بهزیستی –کمیته امداد خمینی(ره) - نیروی انتظامی –شهرداری –وزارت بهداشت و…) در راستای پیشگیری و کنترل پدیده کارتن خوابی بیشتر گردد. باصری با اشاره به افزایش و راه اندازی مراکز حمایت " سامانسراها و مراکز ترک اعتیاد اظهار داشت: سازمان بهزیستی و کمیته امداد میتوانند از طریق حمایت از خانواده ها از نظر مادی و روانی موثر باشند. نیروی انتظامی با حضور گسترده در کانون های آسیب خیز و قطع ارتباط معتادان با سوداگران مواد مخدر می توانند نقش ویژه ای داشته باشند.
و در کنار آن می توان به نقش شهرداری به ویژه سازمان رفاه و خدمات اجتماعی اشاره نمود بلکه با افزایش مشارکت و تشویق آنها به تلاش جهت مشارکت کاهش آسیب با استفاده از پتانسیل نیروهای محلی موثر باشد از سوی دیگر شهرداری می توانند با همراهی نیروی انتظامی _ کمیته امداد _ بهزیستی و غیره در جهت تاسیس سامانسراها و مراکز بازتوانی و غیره اقدام نماید.
وی افزود: از دیگر اقدامات تسهیل ورود ان جی او ها و مراکز غیر دولتی به کانون های(محلات) آسیب خیز سطح منطقه، تاسیس کلینیک های مددکاری اجتماعی و مراکز مشاوره ای تخصصی(جهت مشاوره به فرد آسیب دیده و خانواده های ایشان)، تاسیس مراکز حرفه آموزی و ایجاد زمینه های اشتغال زایی به ویژه برای آسیب دیدگان اجتماعی، تاسیس مراکز ترک اعتیاد.
این گزارش حاکیست شورای شهری ها معتقدند که معزل کارتن خوابی را شهرداری به تنهایی نمی تواند حل کند ٰ.
این یک تقسیم بندی ناعادلانه است که همه وظایف را برعهده شهرداری قرار دهیم.
این را مجتبی شاکری عضو کمیسیون اجتماعی فرهنگی شورای شهراظهار داشت و بیان کرد: بحثی در کمیسیون فرهنگی اجتماعی انجام شده که ما باید یک سیکل زمانی را برای کسانی که در این مجموعه پذیرش میشوند تعریف کنیم تا زمانی که از مجموعه خارج میشوند.
وی می گوید: دستگاه هایی مثل قوه قضائیه ٰنیروی انتظامی و دستگاه های دیگر باید حضور داشته باشند اما آن همکاری که باید انجام شود قطعا رخ نمیدهد و زمانی که شهرداری بخواهد اقداماتی انجام دهد فرایند مورد نظر بدون حضور و همکاری دستگاه های دیگر انجام نمیشود ٰباید کاری انجام داد که از زمان پذیرش معتاد کاری کنیم که بعد از آن به زندگی عادی و پایدار برگردد که اگر این گونه نباشد دچار آمارهای تصاعدی میشویم و هزینه های بسیار سنگینی را متحمل خواهیم شد.
وی عنوان کرد: اگر مدیریت یکپارچه شهری نباشد مجموعه دستگاه های دیگر حضور جدی را نخواهند داشت و باید گفت که شهرداری متولی همه امور شهروند نیست باید سوال کرد وزارت مسکنٰ وزارت کارٰ بهزیستی کجای کار هستند؟
هم چنین در راستای این گزارش محمد احمدی عضو شورایاری محله هرندی به خبرنگار افکار نیوز گفت: کارتن خواب های منطقه هرندی از محلات دیگر به این محله می آیند ٰ بافت این منطقه بافت قدیمی و فرسوده اسست مواد فروش زیاد دارد کسی هم با اینها برخوردی نمی کند و تا زمانی که برخورد نکنند معمولا این افراد تعدادشان روز به روز زیاد میشود کوچه های باریک دارد که ماشین رو نیست و این افراد در این محله جا می گیرند.
وی با اشاره به اینکه حدود ۸ سال است که در شورایاری این محله است بیان کرد: ۲ سال گذشته سردار طلایی از اینجا بازدید کردند و از زمانی که ایشان از این محله بازدید کردند وضعیت بهتر شده و قرار بر این بوده که ۲ سوله برای اینها ساخته شود که شنیده ام تا یکی ۲ ماه آینده این سوله ها آماده میشود
احمدی میگوید: یگان امداد اینجا مستقر شدند که حدود صد نفر هستند این معتادان روزها در زمین ورزش که فنس دارد جمع آوری میشود و شب ها آنها را خارج میکنند تا قبل از عید این گونه بوده است هنوز از بعد عید و تعطیلات اینها جمع آوری نشدند.
شهرداری به تنهایی از عهده این کار برنمی آید شهرداری کارهای عمرانی و آبادی محله دارد تمام ارگان ها و بهزیستی باید دست به دست هم دهند تا کار انجام شود از یک شهرداری نمی توان توقع داشت
بهزیستی آموزش پروش خودش را کشیده کنار و از کنار این موضوع به سادگی رد میشوند و مردم با سر و صدا معتادان را از جلوی درب خانه بلندش میکنند.
بهداشت هم توجه به این محله ندارد آیا شهرداری باید کار وزارت بهداشت را هم انجام دهد؟
این عضو شورایاری در ادامه گفت: شهرداری یک زمانی تخفیف های ویزه در راستای نوسازی بافت فرسوده انجام داده بودوساخت و ساز در این محلات خوب شده بود اما دوباره راکت شد.
۲۰ مسجد در این محل داریم اما مردم از نماز مغرب و عشا میترسند که از آن خیابان ها تردد کنند که به مسجد بروند در گذشته هر بنده خدایی مشکل داشت به مسجد می رفت اما اینجا مردم میترسند به مسجد بروند.
معتادان کیف زنی می کنند با چوب، چاقو، تیغ مردم را اذیت می کنند حتی اسلحه هم دارند این برنامه ها در کردستان نیست که در اینجا هست و وضع روز به روز هم بدتر می شود هر روز اعلام میکنند که جمع آوری می کنند ما هم به مردم قول می دهیم و وقتی قول هایمان اجرایی نمیشود چوبان دروغگو میشویم
وی با اشاره به اینکه قاچاقچیان در این محله ماشین هشتصد میلیونی معامله میکنند بیان کرد: من کسانی را میشناسم که دکترٰ مهندس بودند و معتاد شدند من برای ۲۰۰ نفر معتاد که ترک کردند مکانی در نظر گرفتم و به آنها رسیدگی میکنم و امید آنکه همه احساس مسئولیت کنند.
و سخن آخر ،آنها که قربانی اعتیاد و سرانجام کارتن خواب شدند می توانند باشند و دوباره زندگی کنند فقط به تو مسئول احتیاج دارد تا جایی که می توانی احساس مسئولیت کنی و هرندی و هر نقطه شهر که محل امن برای قاچاقچیان و نابود کردن جوانان است را ناامن کنند و جوانان را از این دام نجات دهیم همان طور که کشور را از دست دشمنان نجات دادیم.
شناسه خبر:
۴۰۷۰۵۳
محمد باصری در گفتگو با افکارنیوز
مسئولین به کوچه پس کوچه های هرندی هم سری بزنند / معضلی که هر روز قربانی میگیرد
کوچه ای در شوش منطقه ۱۲ تهران، عجیب و بی سر و صدا آنقدر در هم تنیده بودند که از دور وحشت زده می شدی و با خود می گفتی چرا؟! چرا؟! یک سمت کوچه شاهد رد و بدل کردن مواد بودی و سمت دیگر زنان و دخترانی را می دیدی که به طور تاسف بار در حال مصرف مواد بودند.
گروه اجتماعی -
۰