به گزارشافکارنیوز،نهمین همایش تجلیل از مؤلفان و پدیدآورندگان مواد و رسانههای آموزشی امروز با حضور علیاصغر فانی وزیر آموزش و پرورش، حجتالاسلام والمسلمین محیالدین بهرام محمدیان معاون وزیر و رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی، حجتالاسلام والمسلمین ناصری معاون حقوقی و امور مجلس وزیر و دریادار بیات از فرماندهان نیروی دریایی ارتش در سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی برگزار شد.
علیاصغر فانی وزیر آموزش و پرورش از سخنانی ضمن تقدیر از همه کسانی که در خلق کتاب و مواد رسانهای آموزش و پرورش را کمک کردهاند، اظهار داشت: سند تحول به عنوان یک سند مهم بالادستی و به عنوان یک راهنمای عمل در وزارت آموزش و پرورش است و زیرنظام منابع مالی، فضا و تجهیزات آموزشی و پژوهش و ارزشیابی در سند تحول پیشبینی شده است.
وی ادامه داد: آنچه در سایر زیرنظامها موثر است زیرنظام برنامه درسی در سازمان پژوهش است و تلاش میکنیم در اجرای سیاست چند تألیفی و به تدریج در قالب برنامه درسی ملی، تمرکززدایی در تالیف کتب درسی گامهایی ولو اندک در سالهای آینده برداریم.
* از معلمان در تألیف کتابهای درسی بیشتر استفاده شود
فانی افزود: توصیه میکنم از معلمان در تألیف کتابهای درسی بیشتر استفاده کنید چرا که معلمان یقیناً در نیازسنجی آموزشی اتخاذ روشهای تدریس، انتخاب محتوای مناسب با سن و علائق دانشآموزی میتوانند بهتر از هر کسی در تألیف کتابهای درسی کمک کنند.
وزیر آموزش و پرورش یادآور شد: تقویت این حرکت و باور معلمان در ورود تألیف کتابهای درسی در غنای آموزشی و انگیزه بیشتر فرهنگیان موثر خواهد بود و پیشبینی محتوا برای کتاب درسی منطبق بر سبک زندگی ایرانی و اسلامی، تقویت مهارتهای زندگی برای دانشآموزان و آمادگی دانشآموزان برای ورود به زندگی و آموختن برای دیگر زیستن خواستهای است که باید برای سالهای آینده به آن توجه بیشتری شود.
* متناسبسازی محتوا و حجم برنامهها با ساعات هفتگی درخواست همگان است
فانی بیان کرد: متناسبسازی محتوا و حجم برنامهها با ساعات هفتگی و توان یادگیری با سن دانشآموزان درخواست همگان است و باید ببینیم محتوا و سطح مطالب با زمان تدریس هماهنگ بوده و محتوا و حجم با توجه به ساعات هفتگی و توان یادگیری و سن دانشآموزان مدنظر گرفته شود.
وی اضافه کرد: سال آینده پایه سوم متوسطه یعنی سوم را خواهیم داشت و برای سال تحصیلی ۹۶-۹۵ دانشآموزان نهم وارد سال اول متوسطه دوم، یعنی کلاس دهم میشوند و باید این سوال با مطالبات کارشناسی و سیر مراحل قانونی را در شورای عالی آموزش و پرورش دنبال کنیم که آیا متوسطه دو، یک دوره تخصصی است یا عمومی.
* جهتگیری آموزش و پرورش دنیا در جهت عمومی کردن متوسطه است
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: جهتگیری آموزش و پرورش دنیا در جهت عمومی کردن متوسطه است و باید پاسخ دهیم که آیا این مورد تأیید ماست و اینکه آیا باید عمومی بودن را و یا تنوع و تکثر شاخهها را داشته باشیم.
فانی گفت: با توجه به اینکه ما تا ورود به پایه دهم دو سال فرصت داریم باید مطالعات لازم را انجام دهیم و تصمیمگیری در این خصوص، نیرو، فضای آموزشی، آئیننامه و بسیاری از بخشهای وزارت آموزش و پرورش را متاثر میکند و اگر به موقع اقدام نکنیم ممکن است تا مهر ۹۵ غافلگیر شویم و باید با مطالعات کارشناسانه به این سوال پاسخ دهیم و بعد از آن در فصل درس محتوا و برنامه تالیف کتابها آغاز شود.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در آموزش و پرورش بخصوص در متوسطه ۲ اگر قائل به تنوع رشتهها باشیم دروس عمومی در این تنوع رشتهها باید هدفگذاری خاصی شود، افزود: برای نمونه دانشآموزی که در رشته ریاضی یا کاردانش تحصیل میکند لزوما میتوانند کتابهای عمومی متفاوت داشته باشند که باید در حوزه تئوری و اندیشه در این خصوص بحثکرده و به نتایج نهایی برسیم.
وی با تأکید بر بستههای آموزشی یادآور شد: تاکید بر تداوم این حرکت و گسترده کردن آن در سایر دروس و پایههای تحصیلی مورد توجه است و فناوری آموزشی نه به جای معلم بلکه در کنار معلم در فهم بالاتر دانشآموزان میتواند موثرتر باشد.
* باید به سمت داشتن وحدت رسمالخط حرکت کنیم
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به ویرایش و رسمالخطهای کتابهای درسی یادآور شد: هرچند در ویرایش و رسمالخط کتب درسی اقدامهای خوبی شده است اما نیاز به توجه به ویرایش و رسمالخط واحد در کتابهای درسی هستیم و این از آموزش و پرورش پذیرفتنی نیست که حتی یک مورد در کتابهای درسی مشکل ویرایش و رسمالخط شاهد باشیم.
فانی با بیان اینکه بیش از هزار عنوان کتاب درسی با مولفان و سلایق مختلف و اعتقاد به رسمالخط گوناگون داشتن کار سادهای نیست گفت: باید به سمت داشتن وحدت رسمالخط حرکت کنیم و صحافی کتابها نیز مورد تاکید بنده است و ورق ورق شدن کتابها پذیرفتنی نیست.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به تقویت فرهنگ نوشتاری و کتابخوانی در بین دانشآموزان و تشویق برای نقد سازنده توسط رئیسجمهور خاطرنشان کرد: نظام آموزشی ما با برآورده کردن این خواستهها میتواند بخشی از خلاءهای خود را جبران کند و از سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی می خواهم در غنابخشی به این خواستهها و در جهت اهداف رفتاری همه کتابهای درسی تلاش خود را انجام دهد.
شناسه خبر:
۳۶۶۲۳۲
ورق ورق شدن کتابها پذیرفتنی نیست
وزیر آموزش و پرورش گفت: باید به سمت داشتن وحدت رسمالخط حرکت کنیم و صحافی کتابها نیز مورد تأکید بنده است و ورق ورق شدن کتابها پذیرفتنی نیست.
۰