شناسایی ۲۵ هزار نوزاد مبتلا به کم کاری مادرزادی تیروئید در کشور
گروه اجتماعی -دکتر شهین یاراحمدی در گفت وگو با خبرنگارافکارنیوزبا بیان اینکه تمام این نوزادان شناسایی و درمان شده اند، اظهار کرد: پس از ۳ سال درمان IQ برخی از نوزادان سنجیده شد که با نوزادان عادی تفاوتی نداشتند.

وی ادامه داد: این برنامه به لحاظ هزینه اثربخشی به شدت اثرگذار بود به لحاظ هزینه ای نیز به ازای هر یک تومان سرمایه گذاری در این زمینه، حداقل ۲۲ تومان سود کردیم که به لحاظ برنامه بهداشتی بسیار پرسود است.

طراح و مدیر اجرایی برنامه غربالگری نوزادان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارتقاء سیستم غربالگری و استفاده از متدهای جدید آزمایشگاهی را از برنامه های بعدی برشمرد و افزود: اگرچه دقت این برنامه مورد تأئید مجامع بین المللی است اما در نظر داریم تا با استفاده از روش های جدید آزمایشگاهی دقت کار را افزایش دهیم.

دکتر یاراحمدی با اشاره به پوشش بیش از ۹۷ درصدی این برنامه برای تولد سالانه ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار نوزاد در کشور گفت: شمار بیماری های متابولیک در دنیا فراوان است اما همه ی این بیماری ها قابلیت غربالگری را ندارند.

وی با تأکید بر ضرورت وجود چند کرایتری برای غربالگری، یادآور شد: در برنامه غربالگری کم کاری مادرزادی تیروئید، اطلاع رسانی جزو نخستین استراتژی های پیشگیری و درمان است.

یاراحمدی خاطرنشان کرد: برای غربالگری باید والدین با مراجعه به مراکز بهداشتی - درمانی دولتی از پاشنه ی پای نوزاد ۳ تا ۵ روزه خون گرفته شود تا میزان TSH اندازه گیری و در صورت شناسایی کم کاری مادرزادی تیروئید، مصرف تیروکسین آغاز شود.