بیش از ۶ هزار نشریه مجوز انتشار دارند

به گزارشافکارنیوز،علی جنتی امروز در مراسم رونمایی از دانشنامه مطبوعات ایران اظهار داشت: امروز به بهانه رونمایی دانشنامه مطبوعات ایران دور هم گرد آمده‌ایم، بدون شک نقشی که مطبوعات بر اطلاع‌رسانی، آگاهی‌بخشی، شفاف‌سازی و همچنین مقابله با فسادها و ناهنجاری‌های جامعه دارد بر هیچ‌کسی پوشیده نیست.

وزیر ارشاد با بیان اینکه در این زمینه کشور ما از دیرباز پیشرو بوده است، افزود: امروز نیز علیرغم تمام فراز و نشیب‌ها وضعیت مطبوعات در کشور ما در حوزه‌های مختلف قابل توجه است.

وی به سفر اخیر خود همراه با رئیس‌جمهور به کشور ترکیه اشاره کرد و بیان داشت: در این سفر آقای اردوغان از پارلمان کشورش به دلیل قدمتی که داشت و سابقه آن تعریف و تمجید کرد.

وی ادامه داد: رئیس جمهور کشور ما نیز با اشاره به اینکه پارلمان ایران در سال ۱۹۰۶ و ترکیه در سال ۱۹۲۰ تأسیس شده است به قدمت بالای پارلمان ایران اشاره کرد.

وزیر ارشاد همچنین به تشکیل جلسه هیأت نظارت بر مطبوعات در سال جاری اشاره کرد و ادامه داد: در این جلسه عنوان شد که هم اکنون بیش از ۶ هزار نشریه در کشور مجوز انتشار اخذ کرده‌اند و امید است مشمول ماده ۱۶ نشوند چرا که طبیعتاً برخی در مرحله‌ای متوقف شده‌اند.

به گفته جنتی حجم و تعداد نشریاتی که می‌تواند انتشار یابد نکته قابل توجهی است.

وی با بیان اینکه جای دانشنامه مطبوعات در عرصه رسانه کشور خالی بود، ابراز داشت: انتشار این دانشنامه جزو امور ارزنده است که البته هم اکنون در آغاز راه هستیم و نیازمند همکاری تمام فعالان این حوزه برای غنا بخشیدن به آن خواهیم بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه دانشنامه مطبوعات در ۸ تا ۱۰ جلد انتشار می‌یابد، یادآور شد: این دانشنامه باید مرتباً به روز شود چرا که مدیران مسئول و همچنین عناوین نشریه‌ها مرتباً تغییر می‌کنند و تغییر و تحولات در طول زمان باید در این دانشنامه درج شود.

وزیر ارشاد با تأکید بر ضرورت انتشار تمام جلدهای این دانشنامه طی دو سال آینده یادآور شد: این امر مستلزم همکاری حداقل ۱۰ نفر از اساتید برجسته است.

جنتی متذکر شد: بر همین اساس باید بدون لحاظ کردن برخی مسائل سیاسی و ملاحظات دیگر افرادی را که صلاحیت دارند در این حوزه به کار گمارده و از همکاری آنها استفاده کرد چرا که در کار علمی نمی‌توان برخی از ملاحظات سیاسی را لحاظ کرد.

وی بیان داشت: بر همین اساس لازم است کسانی که از گذشته در حوزه مطبوعات و ارتباطات صاحب نظر بودند معرفی شوند تا بی‌طرفی این دانشنامه احراز شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه یکی از بحث‌هایی که در هیأت نظارت مطرح شده این است که هیأت نظارت بر مطبوعات تاکنون بیشتر جنبه چماق داشته است و به دنبال بررسی برای توقیف، لغو پروانه، تذکر کتبی و شفاهی بوده است.

وی بیان داشت: باید دید که کدام یک از مطبوعات درست عمل می‌کنند و نسبت به تشویق و ترغیب آنها اقدام شود.

وی یادآور شد: باید بر اساس شاخصها محتویات نشریات به طور مرتب پایش شوند و مطبوعاتی که در موضوعات و حوزههای مختلف عملکرد مناسبی داشتهاند از سوی وزارت ارشاد اسلامی مورد تشویق و ترغیب قرار گیرند.