به گزارشافکارنیوز،حجت الاسلام شهیدی با بیان اینکه از زمان ورود من به بنیاد شهید چند کار مهم به سرعت در دستور کار قرار گرفت گفت: ایجاد آرامش در میان کارکنان بنیاد شهید و جامعه ایثارگری اولین اقدام دولت یازدهم در مجموعه بنیاد شهید بود چرا که پیش از این کمی نگرانی و تنش میان بنیاد شهید و ایثارگران با مجلس بود که کار به رسانه ها کشیده شد تا جائی که موضوع تحقیق و تفحص از بنیاد شهید مطرح شد. البته به مجلسی ها گفتم خودم هم روزی نماینده مجلس بودم و همچنین معاون پارلمانی چند دستگاه و رویه ما تعامل است.
وی افزود: یکی دیگر از دغدغه ها این بود که با آمدن دولت یازدهم و انتخاب شهیدی انتصاب ها چگونه خواهد بود و چه وضعیتی در کادر ستادی بنیاد شهید رخ می دهد که این نگرانی را هم برطرف کردیم چرا که تغییر تحولات در بنیاد شهید تماما در داخل خود بنیاد شکل گرفت و تنها ۴ نیرو را از بیرون وارد مجموعه کردم.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه مقام معظم رهبری توسعه فرهنگ ایثار و شهادت را به عنوان یک توصیه به بنده تاکید کردند گفت: معظم له فرمودند که سینه مادران شهید گنجینه اسرار است و باید این اسرار و خاطرات و جوانمردی ها ترویج یابد برای همین بر اساس سفارش رهبری دیدار با خانواده شهدا را در دستور کار قرار دادیم حتی شخص رئیس جمهور هم استقبال کرد. حتی در هیئت دولت به وزرا و اعضای هیئت دولت تاکید کردند که دیدار با خانواده شهدا را در دستور کار خود قرار دهند که هر هفته برنامه دیدار با خانواده شهدا با رئیس جمهور داریم که این هفته هم به مناسبت کریسمس خانه چند شهید و
جانباز مسیحی رفتیم.
حجت الاسلام شهیدی در مورد آخرین وضعیت بدهی به ایثارگران هم گفت: ما بدهی به جامعه ایثارگران داریم و رقم آن هم بالا است. اینکه می گوئید حدود ۶ هزار میلیارد تومان است باید گفت که مصوب آن ۳۸۰۰ میلیارد تومان می شود. برای تامین این بدهی هلدینگ خلیج فارس را فروختیم که با فروش ۱۸۰۰ میلیاردی این شرکت توانستیم ۳۲ درصد از بدهی ها را پرداخت کنیم. حالا فروش نیروگاه زاگرس و دماوند مطرح است ولی چون گران قیمت بود بخش خصوصی به میدان نیامد. گفتیم به صورت سهام عرضه کنیم که عده ای موافقت کردند و عده ای ایثارگران هم قبول کردند حالا اگر در بورس عرضه شد آنهایی که نمی خواهند سهام خود را می
فروشند و آنهایی که می خواهند از سود آن بهره مند می شوند.
وی در پاسخ به اینکه جانبازان بالای ۷۰ درصد باید مشکلات زیادی را تحمل کنند تا بتوانند هزینه های درمانی خود را از بنیاد بگیرند گفت: ما شماره حساب جانبازان را داریم و هزینه ها را نقدی یا به حساب واریز می کنیم.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران بنیاد شهید در پاسخ به سئوالی در مورد مشکلات فرزندان ایثارگران گفت: در جلساتی که با تشکلها داشتیم شاهد بودیم که اشتغال مهمترین مساله این افراد است و بعد از بررسی معلوم شد که حدود ۶۰ هزار فرزند شاهد و ایثارگر نیاز به کار دارند که این مشکل هم در دستور کار قرار گرفته و رفع می کنیم.
موضوع دیگر گفته های شهیدی در مورد اجرای طرح خدمات جامع به ایثارگران بود که گفت: این طرح به دلیل اختلاف نظر میان مجلس و شورای نگهبان به مجمع تشخیص رفت و بعد مجمع با تصویب طرح آن را برای ابلاغ ارجاع داد که در دولت قبل این قانون ابلاغ نشد. ما هم تیمی را تعیین کردیم تا موضوع را بررسی کنند و فهمیدیم ابلاغ نشده ولی می گویند چون رسانه ای شده به منزله ابلاغ است. هم اکنون بخشهایی از این قانون در حال اجرا است ولی بخش دیگر این قانون نیاز به تامین اعتبار دارد برای همین با دولت مکاتباتی داشتیم و منتظر پاسخ نامه از دولت هستیم.
۶۰ هزار فرزند شهید و ایثارگر بیکار هستند
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور در مورد مشکلات فرزندان ایثارگران هم گفت: جلساتی با تشکلهای ایثارگری و فرزندان شاهد و ایثارگر داشتیم که بیشترین مشکلات آنها موضوع اشتغال بود به نحوی که حدود ۶۰ هزار فرزند شاهد و ایثارگر در کشور نیاز به کار دارند که این مهم هم در دستور کار بنیاد قرار دارد.
سال آینده ساختمانهای بنیاد تجمیع می شود
رئیس بنیاد شهید در پاسخ به اینکه تعدد ساختمانها در بنیاد شهید مشکلاتی را برای ایثارگران داشته است گفت: ما حدود ۶ ساختمان در مجموعه ستادی بنیاد شهید داریم که بیشتر در خیابان طالقانی تهران است. بررسی کردیم و دیدیم اگر همه ساختمانها را بفروشیم و یک ساختمان بزرگ خریداری کنیم می توانیم حتی پس انداز هم داشته باشیم. من فکر کنم تا یک سال آینده تمام ساختمانهای بنیاد شهید تجمیع و در شان جانبازان ساخته می شود.
ایجاد بانک اطلاعاتی قوی در بنیاد شهید
شهیدی همچنین به بانک اطلاعاتی بنیاد شهید اشاره کرد و گفت: این بانک توسط مسئولان قبلی بنیاد ایجاد شده ولی در آن شکل کلی دیده نشده است. ما می خواهیم بانکی داشته باشیم که موجب همدلی ایثارگران شود و یک همرزم بتواند با ورود به آن همرزمانش را پیدا کرده و تمامی شهروندان از این گنجینه استفاده کنند که خود این کار هم ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور در مورد تخزیب قبور شهدا گفت: یکسان سازی قبور در بودجه سالهای ۹۰، ۹۱ و ۹۲ دیده شده بود ولی تامین اعتبار نشد. بخشی از گلزارهای شهدا تخریب شد که تا عید نوروز این گلزارها به سرعت بازسازی شده و تا اطلاع ثانوی تخریب قبور شهدا متوقف شده است.
شناسه خبر:
۲۹۵۶۱۷
۶۰ هزار فرزند شاهد و ایثارگر جویای کار
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران از وجود ۶۰ هزار فرزند شاهد و ایثارگر جویای کار خبر داد و گفت: توانستیم در مدت ۱۰۰ روز ضمن جلوگیری از جابجایی های بی مورد و رفع دغدغه های کارکنان و ایثارگران در مجموعه ستادی آرامش را به بنیاد بازگردانیم.
۰