فریب تبلیغات بلند قدی را نخورید!

به گزارشافکارنیوز،دکتر کارون شاه ابراهیمی از صفحه رشد به عنوان یک غضروف در استخوان‌های دراز یاد کرد که سبب رشد طولی استخوان‌ها و بلندی قد می‌شود.

به گفته این متخصص غدد، صفحه رشد پس از سن بلوغ از حالت غضروفی خارج شده و استخوانی می شود که در این صورت فعالیت این صفحه متوقف شده و از آن پس امکان رشد طولی استخوان ها وجود ندارد.

وی افزود: فعالیت صفحه رشد در دختران در سن ۱۵ سالگی و در پسران در سن ۱۶ سالگی متوقف می شود.

شاه ابراهیمی رشد طولی استخوان‌ها را تحت تاثیر هورمون‌های رشد، تیروئید و هورمون‌های جنسی(استروژن و تستوسترون) دانست و گفت: تنها در صورتی که بنا به تشخیص پزشک فعالیت صفحه رشد کم تشخیص داده شود می توان از هورمون‌ها برای بلندی قد افراد بهره گرفت که این تشخیص نیز بعد از انجام آزمایش‌های مربوطه امکان پذیر است.

شاه ابراهیمی توصیه کرد: افراد از مصرف خودسرانه داروها برای بلند شدن قد خودداری کنند و فریب تبلیغات سوء را در این زمینه نخورند، چرا که این تبلیغات هیچ گونه جنبه علمی ندارد و تنها هزینه‌های زیادی را به افراد تحمیل می کنند.

وی انجام ورزش های کششی قبل از سن بلوغ را برای بلندی قد مفید ارزیابی و خاطرنشان کرد: افراد با بهره گیری از یک رژیم غذایی درست می توانند به اندازه حداکثر ظرفیت ژنتیکی خود بلند قد شوند.