افراد شکاک، اعتماد به نفس پایینی دارند

به گزارش افکارنیوز،دکترحامد محمدی کنگرانی با اشاره به اینکه شک در بین همه انسان‌ها وجود دارد، اظهار کرد: این خصوصیت اخلاقی به خصوص نسبت به کسانی وجود دارد که آنها را دوست داریم و نگران آنان هستیم؛ اما شکاکیت در بزرگسالان نیز نسبت به هم وجود دارد.

وی معمولا اعتماد نداشتن افراد و به خصوص زوجین نسبت به یکدیگر را از عوامل بروز شکاکیت در افراد عنوان کرد و گفت: فرد شکاک دارای اعتماد به نفس پایین است و بیشتر احساس ضعف می کند و امکان دارد که گمان‌های فرد شکاک واقعیت نداشته و بیشتر ناشی از اضطراب باشد.

این روانشناس در ادامه خاطر نشان کرد: در صورتی که اعتماد و شناخت دو نفر به یکدیگر کامل باشد حتی با به وجود آمدن موقعیت شک برانگیز این دو نفر از طریق صحبت کردن با یکدیگر می توانند شک نسبت به یکدیگر را از بین ببرند.

دکتر محمدی به وجود آمدن موقعیت‌های شک برانگیز را اجتناب ناپذیر دانست و تاکید کرد: چه بسا ایجاد شرایط شک برانگیز و عدم حل آن در بسیاری از مواقع موجب ازهم پاشیدن زندگی زوجین شود. شک تا یک اندازه می تواند قابل قبول باشد حتی برخی از افراد آن را توهینی در حق خود می دانند، بنابراین افراد باید درصدد رفع این مشکل باشند.

افراد شکاک زندگی محدودی دارند


وی با اشاره به اینکه شخصیت افراد پایدار بوده و به سختی قابل تغییر است، تصریح کرد: افرادی که به اختلالات بدبینی مبتلا هستند به شدت نسبت به شریک زندگی خود و در وهله بعدی به اطرافیان خود شک دارند و نسبت به آنها بدبین هستند. این دسته از افراد دارای یک زندگی موفق و همسر مطیع هستند، به دلیل داشتن شک بیش از اندازه ارتباطات بسیار محدودی با دیگران دارند و درمان آنان بسیار مشکل است و حتی به پزشک هم اعتماد ندارند.

محمدی بروزشک هذیان را بیمارگونه دانست که جدا ازاختلالات پارانویید در افراد است و گفت: هذیان در بسیاری از موراد به دلیل مصرف مواد مخدر و آمفتامین‌ها همچون شیشه ظهور می کند و افرادی که دارای استعداد بدبینی و شک هستند بروزهذیان در آنان شدیدتر است.

این متخصص روانشناس تجربیات و استعداد فرد را در ایجاد شک موثر عنوان و اظهارکرد: بازگو کردن خیانت در بین افراد موجب افزایش شک در جامعه ما شده است. در بسیاری از مواقع می توان گفت که نقل محافل شده است، به خصوص اگر فرد دارای استعداد ژنتیکی شکاکیت بوده و تجربه تلخی را در گذشته داشته باشد با بازگو کردن افراد در خصوص خیانت، شک در او افزایش می یابد.

وی در ادامه به موضوع حسادت اشاره کرد و گفت: حسادت در زمره اختلالات هذیانی قرار دارد و موجب می شود افراد به این باور دست یابند که شریک زندگی به او خیانت می کند. این مشکل به دلیل مصرف مواد مخدر و عوامل ژنتیکی در برخی افراد بروز می کند، افراد درگیر با حسادت برای درمان حتما نیاز به دارو درمانی و بستری شدن دارند.

محمدی در پایان اظهار کرد: متاسفانه مصرف شیشه، استفاده خانم ها از داروهای لاغرکننده که از مشتقات آمفتامینهاست، همچنین تاثیرپذیری افراد از اتفاقات و حتی فیلم و سریال ها در کشور ما عواملی هستند که موجب افزایش شکاکیت در افراد شده است. افراد باید به این امر واقف باشند که شکاکیت مسری است و موجب تحریک کردن و انتقال آن به طرف مقابل می شود.