- مینو رفیعی با بیان اینکه بسیاری از این معلولیتها قابل پیشگیری هستند، اظهار کرد: ۵۰ درصد از ناشنواییها، نابیناییها و عقبماندگیها قابل پیشگیری و ۱۰۰ درصد بیماریهای متابولیک قابل شناسایی و پیشگیری هستند.
وی در ادامه، خطر به دنیا آمدن بچههای دارای مشکل در ازدواجهای فامیلی را ۲ تا ۳ برابر نسبت به ازدواجهای غریبه بیشتر دانست و عنوان کرد: همچنین خطر اختلالات ژنتیکی در ازدواجهای فامیلی نزدیک مانند پسرعمو و دخترعمو تا شش برابر نسبت به ازدواجهای غریبه افزایش مییابد.
رفیعی با بیان اینکه آمار مشخصی در ارتباط با ازدواجهای فامیلی در کشور وجود ندارد، عنوان کرد: تنها میدانیم در کشور در مناطقی که دارای قومیت و شرایط قومی قبیلهای هستند، آمار ازدواجهای فامیلی بسیار بالاست.
معاون پیشگیری از معلولیتهای مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه ۱۸۲ مرکز مشاوره ژنتیک در کشور وجود دارد، اعلام کرد: سال گذشته ۹۰ هزار مراجعه به این مراکز داشتهایم و ۷۰ درصد آن به علت ازدواج فامیلی بوده و ۳۰ درصد دیگر یا فرد خود معلول بوده یا فرزند معلول داشته و یا با سقطهای مکرر مواجه بوده است.
وی همچنین در مورد تعداد ازدواجها در طول سال گفت: سالانه حدود ۸۰۰ هزار ازدواج در کشور صورت میگیرد که میتوان گفت پنج درصد آن مربوط به ازدواجهای فامیلی است.
رفیعی در ادامهی این نشست به لایحه «اجباری شدن مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج و بارداری» اشاره کرد و گفت: سازمان بهزیستی خواستار اجباری شدن مشاوره ژنتیک برای ازدواجهای فامیلی بود و وزارت رفاه خواستار اجباری شدن این مشاوره برای همهی ازدواجها شد که در نهایت پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به هیات دولت فرستاده شد و اکنون نیز این لایحه به کمیسیون فرعی دولت ارجاع داده شده است.
معاون پیشگیری از معلولیتهای مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی در مورد این لایحه خاطرنشان کرد: در این کمیسیون وزارت بهداشت و درمان، سازمان بهزیستی و مرکز امور زنان نیز حضور خواهند داشت تا از موازیکاریهایی که امکان دارد به وجود بیاید جلوگیری کنند تا مشاوره ژنتیک قبل از انجام آزمایش ژنتیک اجباری شود
شناسه خبر:
۱۹۵۱۵۴
آمار ازدواجهای فامیلی کشور
معاون پیشگیری از معلولیتهای مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه آمار مشخصی از تولد نوزادان معلول یا دارای اختلالات ژنتیکی وجود ندارد، اظهار کرد: با توجه به آمار جهانی حدس میزنیم در طول سال بین ۳۰ تا ۴۰ هزار نوزاد معلول یا دارای اختلال ژنتیکی در کشور متولد میشود
افکار
۰