چین به ایران سرطان صادر می‌کند
افکارنیوز _ گروه اجتماعی:

امروزه هشدارهای جهانی درمورد استفاده ازمواد شیمیایی و خطرها و مشکلاتی که برای محیط زیست و انسان ایجاد می نمایند به بحثداغ تمامی سازمانها و ارگانهای دولتی و خصوصی درسراسر دنیا ازجمله ایران تبدیل شده است.

نظرات بانک جهانی درباره مصرف کودهای شیمیایی در ایران می تواند مؤید مصرف نامتعادل کود در کشور باشد. این معضل چنان گریبانگیر انسان شده است که اگر برای آن چاره ای اندیشیده نشود، درآینده ای نه چندان دور حیات بشر را به خطر جدی می اندازد.

انجام تحقیقات و آزمایش‌های مختلف و صرف منابع انسانی، مالی و زمانی بسیار درمراکز تحقیقاتی، دانشگاه ها و آزمایشگاه ها تایید کننده این معضل می باشد. کودهای شیمیایی و تاثیرات بسیار مخرب آنها بر روی محصولات، محیط زیست و بدن انسان، نیز بایستی مورد توجه قرارگیرد. هرچند بسیاری ازخطرهای مصرف کودهای شیمیایی در دنیا هنوز ناشناخته مانده است و نیاز به گذر زمان می باشد تا این تاثیرات مخرب شناسایی شوند.

مصرف بی‌رویه کودهای شیمیایی دربخش کشاورزی موجب شیوع سرطان معده می‌شود شاید گفتن این مطلب خوب نباشد ولی نگفتن آن نیز خوب نیست که ما رتبه نخست در بیماری سرطان معده را درجهان داریم. وزارت بهداشت هم تأیید کرده است که آمار ابتلا به سرطان درکشور ما رو به افزایش است و یک سوم مبتلایان به سرطان به خاطر آلودگی محصولات کشاورزی به این بیماری دچار می شوند.

در این رابطه حبیب برومند داش قاپو عضو کمیسیون کشاورزی مجلس، یکی از دلایل آلوده بودن برخی محصولات کشاورزی به کودهای شیمیایی را استفاده از کودهای تاریخ گذشته چینی عنوان کرد. وی تصریح کرد: توزیع کودهای تاریخ گذشته چینی باعثشده که تولیدکنندگان بخش اعظم محصولات کشاورزی خود را با کودهای غیربهداشتی تغذیه کنند.

بر اساس اظهارات محمد دهقان عضو هیئت رییسه مجلس، وضعیت محصولات کشاورزی به دلیل استفاده از سموم شیمیایی زیاد، خطرناک است و سالانه هفتاد هزار بیمار سرطانی به آمارسرطانی‌های کشورافزوده می‌شود که یک سوم آن‌ها بر اثر محصولات کشاورزی مسموم دچار این بیماری می‌شوند.

معضل دیگری که واردات بی رویه و بدون نظارت کودهای چینی ایجاد کرده است تعطیلی واحدهای تولید کود شیمیایی است. تا آنجایی که صیاد فرهادی رئیس انجمن صنفی تولید کنندگان کود شیمیایی از تعطیلی واحدهای تولید کود شیمیایی به دلیل عدم خرید کود توسط دولت خبرمی دهد.

وی با انتقاد ازعدم اعمال سیاست‌های حمایتی دولت از کشاورزان گفت: " کود تولیدی داخل ایران از مرغوبیت بالایی برخورداراست اما دولت با واردات بی رویه کودهای چینی بی کیفیت روند تعطیلی واحدهای تولیدی کشوررا دراین بخش تسریع می کند ".

فرهادي در ادامه نياز سالانهي مزارع كشور به كود را درسال حدود ۴ ميليون تن اعلام كرد و ياد آورشد: ازاين ميزان حدود ۶۰ درصد وارداتي و ۴۰ درصد مابقي را توليد كنندگاني تأمین می کنند كه تمام كود توليدي خود را بايد به دولت بفروشند و درواقع ازاين راه امرار معاش مي كنند.