افکارنیوز:مدیر کل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با موادمخدر در رابطه با بودجه کمک به درمان اعتیاد که هر ساله از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر در اختیار وزارت بهداشت قرار میگیرد، گفت: طبق توافقات به عمل آمده مقرر شده که بودجه درمان اعتیاد در وزارت بهداشت معادل سال گذشته باشد.

دکتر محمد باقری صابری زفرقندی، با اشاره به ارائه تعرفه‌های پیشنهادی درمان اعتیاد از سوی وزارت بهداشت به وزارت رفاه گفت: تعرفه‌های درمان اعتیاد در وزارت رفاه مراحل قانونی را طی می‌کند. تعیین تعرفه‌های درمان در تمام بخش‌ها و از جمله اعتیاد از وظایف وزارت بهداشت است و پوشش بیمه‌ای آنها به وزارت رفاه بازمی‌گردد. در نهایت تعرفه‌های درمان پس از طی مراحل قانونی در شورای عالی بیمه تصویب نهایی خواهد شد.


تبلیغات ماهواره‌ای درمان اعتیاد عوام‌ فریبی است

صابری زفرقندی در رابطه با تبلیغات شبکه‌های ماهواره‌ای در زمینه‌ درمان اعتیاد که ادعای مجوز FDA را دارند و در تمام شهرستان‌ها نمایندگی اعلام می‌کنند، گفت: تمام این تبلیغات عوام فریبی است. درمان اعتیاد تنها در مراکزی مجاز است که تابلو و مجوز نهادهای قانونی کشور را دارند.

وی ادامه داد: داروهایی که در این شبکه‌ها برای درمان اعتیاد تبلیغ می‌شود اغلب، بیش از ۷۰ درصد موادشان از داروهای خطرناک و مواد مخدر است. این درمان‌ها عمدتا غیرعلمی است و در مکان‌های غیراستاندارد ارایه می‌شود. متاسفانه بعضا این تبلیغات در مطبوعات کشور نیز مشاهده می‌شود.

وی تاکید کرد: وزارت بهداشت در ارائه مجوز به مراکز درمان اعتیاد و همچنین در مورد افراد درمانگر اعتیاد با حساسیت خاصی برخورد می‌کند. مراکز و درمانگرهای اعتیاد باید صلاحیت‌های لازم برای این کار را داشته باشند.

صابری زفرقندی عمده تبلیغات شبکه‌های ماهواره‌ای را گمراه کننده و مسبب تشویش اذهان عمومی عنوان کرد و گفت: به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود که افراد سلامت خود را در معرض چنین تجربیاتی که نتایج آن از پیش تعیین شده است قرار دهند.

مدیر کل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با موادمخدر در مقایسه با روش‌های به کار گرفته شده در ایران و سایر کشورهای دنیا در زمینه درمان اعتیاد، گفت: هیچ روش شناخته شده و معتبری برای درمان اعتیاد در دنیا وجود ندارد که در ایران انجام نشود و یا قابل انجام نباشد.

صابری زفرقندی در رابطه با چگونگی نظارت بر مراکز درمان اعتیاد گفت: نظارت بر بخشی که به مداخله در درمان مربوط می‌شود برعهده دانشگاه‌های علوم پزشکی است.

مدیر کل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با موادمخدر در پایان با اشاره به نقش تربیت فرد در خانواده و تقویت قدرت «نه» گفتن جوانان و نوجوانان در مقابل وسوسه‌های دوستان برای استعمال مواد مخدر، گفت: هر چه اعتماد به نفس فرد بالاتر باشد، قاطعانه می‌تواند در مقابل مصرف مواد مخدر و در اصطلاح تعارف دوستان ایستادگی کرده و به این درخواست‌ها «نه» بگویند. برعکس هر چه فرد در خانواد تحقیر و اعتماد به نفس وی سرکوب شود، به دوستان و همنوعان خود پناهنده می‌شود.