عبدالعظیم بهفر، سرپرست اداره کل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ، اظهار کرد: «قوانین منع تبلیغات کالاهای آسیبرسان به سلامت به مانند «حروف والی» در زبان عربی هستند که نوشته میشوند، اما خوانده نمیشوند.»
وی اظهار داشت: لذا به رغم اینکه قانون منع تبلیغات کالاهای آسیبرسان در رسانه ملی مصوب است و هر ساله کالاهای آسیبرسان و غیر مجاز اعلام میشوند، اجرای جدی این قانون در محاق قرار میگیرد و شاهد جلوهنمایی دشمنان سلامتی در رسانهها هستیم.
ادعاهای غیر واقعی و اغراق در معرفی محصول
بهفر ادامه داد: عدول از این قانون هم به روشهای مختلف صورت میگیرد و ادعاهای غیر واقعی یا اغراق در معرفی محصول پاشنه آشیل بسیاری از تبلیغات است. گاهی عنوان عوض میشود و گاهی با ایما و اشاره محصول را تبلیغ میکنند که البته در پس این اقدامات ترس از قانون مشاهده میشود.]
وی افزود: اما با تساهل و مداراهای اخیر، برخی شرکتها و نشانهای تجاری ـ با چراغ سبز رسانه ملی ـ در چشم قوانین زل میزنند و آشکارا و مستقیم مخاطب را به مصرف محصولات آسیبرسان به سلامت دعوت میکنند.
دلیل عجیب صدا و سیما برای تبلیغ کالاهای آسیبرسان به سلامت
وی در همین ارتباط به برگزاری جلسات مشترک با مسئولان رسانه ملی اشاره کرد و گفت: در جلساتی که با مسئولان رسانه ملی برگزار کردهایم، مهمترین دلیل مدارا با تخلفات تبلیغات کالاهای آسیبرسان به سلامت را کم بودن بودجه و ضرورت اکتساب منابع مالی برای بقا و استمرار فعالیتها عنوان میکنند که صحتسنجی این موضوع کار ارگانهای بودجهای است.
وی تاکید کرد:، اما آنچه مشخص است اینکه هدف نمیتواند توجیهگر وسیله باشد. شیوع بیماریهای مختلفی مثل سرطان حتما با مولفه غذاهای مضر مماس است و حتما تغذیه غیرسالم در بسط سبک زندگی اشتباه تاثیرگذار است.
ما ملزم به برخورد سلبی و حتی قضایی هستیم
بهفر افزود: یکی از مهمترین ناظران، در کنار ارگانهای دیگر، سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت است و ما ملزم به برخورد سلبی و حتی قضایی با کسانی هستیم که با تخطی از قوانین سلامت، جامعه را تهدید میکنند.
وی ادامه داد: اما فرد جامعه نیز باید نسبت به سلامت خود حساس باشند و دست از مطالبهگری به انحا مختلف بر ندارند.